De vernieuwde Alexa-app heeft een veel handiger startscherm

alexa app main

Het eerste wat ik over het algemeen doe op het startscherm van de Alexa-app is, nou ja, naar een ander deel van de app gaan, aangezien ik al weet wat het weer is – en nee, ik ben niet geïnteresseerd in een willekeurige derde- feest Alexa-vaardigheid. Gelukkig wordt het startscherm van de Alexa-app binnenkort een waardevollere bestemming.

Amazon zegt dat het een nieuwe versie van de Alexa-app voor iOS- en Android-apparaten uitrolt met een “vereenvoudigd” en “gepersonaliseerd” startscherm, compleet met snelkoppelingen naar functies die u echt wilt gebruiken, zoals recente alarmen, winkelen lijsten, podcasts en meer.

Het nieuwe startscherm van de Alexa-app, dat deze maand wordt uitgerold en eind augustus voor alle gebruikers beschikbaar moet zijn, zal eindelijk de Alexa-knop uit de onderste navigatiebalk halen en prominent bovenaan het scherm plaatsen, waar het had al die tijd moeten zijn.

Het weerbericht op het startscherm zal verdwijnen (je hebt Alexa waarschijnlijk al naar het weer gevraagd toen je uit bed rolde), evenals de grote – en grotendeels nutteloze – feed van aanbevolen Alexa-vaardigheden van derden.

Op hun plaats komen knoppen voor veelgebruikte taken en suggesties voor nieuwe Alexa-gebruikers, zoals het instellen van herinneringen, het oppakken van een Audible-boek waar je was gebleven of het aanpassen van het volume van je Echo Buds. De gepersonaliseerde knoppen zullen veranderen, afhankelijk van hoe je de Alexa-app in de loop van de tijd gebruikt, zegt Amazon.

Ondertussen schuift de knop Meer, die u toegang geeft tot cruciale Alexa-functies zoals timers, herinneringen, routines en instellingen, van de linkerbovenhoek van het scherm naar de navigatiebalk onderaan.

De Alexa-app-update biedt ook de handsfree-modus die Amazon eerder deze maand onthulde, hoewel je de Alexa-app nog steeds op je telefoon moet hebben om Alexa op te roepen met alleen je stem.

Niet slecht, hoewel ik wou dat het startscherm van de nieuwe Alexa-app een statusbalk had voor vaak gebruikte slimme apparaten of snelkoppelingen naar routines en instellingen, in plaats van me in het menu Meer te laten graven.

Toch is de bijgewerkte Alexa-app een welkome stap voorwaarts, en hopelijk niet de laatste.

0 Shares:
You May Also Like