De val van een eens zo machtige bundel

att tv now logo

AT&T TV Now, voorheen bekend als DirecTV Now, was nooit de live tv-streamingservice, maar vroeger was het een stuk moeilijker om weerstand te bieden.

In de beginjaren bood DirecTV Now een brede line-up van kanalen, bundelkortingen voor draadloze AT&T-klanten en aanbiedingen voor streaming-apparaten voor nieuwe abonnees. Die vrijgevigheid maakte de onhandige interface en gierige DVR van DirecTV Now draaglijk.

Maar de tijden zijn veranderd voor moederbedrijf AT&T, en dat geldt ook voor AT&T TV Now. In een streven naar meer winstgevendheid heeft AT&T de kanalen verlaagd, de prijzen verhoogd en al zijn deals en kortingen stopgezet. Het resultaat is een live tv-service die dezelfde problemen heeft als voorheen, maar bijna geen van de voordelen. Tenzij de resterende kanalen van AT&T TV Now perfect aansluiten bij uw behoeften, is dit waarschijnlijk niet de live tv-streamingservice voor u.

AT&T TV: prijs en line-up

Net als andere live tv-streamingservices, is AT&T TV Now een app die u kunt downloaden op telefoons, tablets, streaming-spelers en smart-tv’s. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je je aanmelden voor service en deze op al je apparaten gebruiken voor een maandelijks bedrag. Op het moment van schrijven werkt AT&T TV Now met Apple TV, Amazon Fire TV (maar niet met modellen van de eerste generatie), Roku, Chromecast, iOS, Android en internet.

Tenzij je grootvader bent in een van de oudere plannen van AT&T TV Now, biedt de service nu slechts twee prijsniveaus: het basispakket van $ 55, dat vreemd genoeg “AT&T TV Now Plus” wordt genoemd, omvat alle vier de grote uitzendnetwerken, grote kabelnieuwsnetwerken , diverse nationale sportzenders (waaronder ESPN en FS1) en diverse amusementszenders. Voor regionale sporten heb je het $ 80 “Max” -pakket nodig, dat onder andere lokale Fox Sports-kanalen, HBO en Cinemax biedt. (Zie onderaan deze recensie voor de volledige line-up van AT&T TV Now.)

De meeste andere live tv-diensten beginnen bij $ 50 of $ 55 per maand, en HBO voegt daar nog eens $ 15 per maand aan toe. Met zijn Plus-pakket rekent AT&T een extra $ 10 per maand voor HBO en $ 11 per maand voor Cinemax. Toch zal het gebrek aan regionale sportkanalen in het basispakket van AT&T TV Now, samen met het gebrek aan populaire entertainmentkanalen zoals HGTV en AMC, het vanuit kostenoogpunt moeilijk verkopen.

Met AT&T TV Now kun je op maximaal drie apparaten tegelijk kijken. De service werkt ook met meer dan 60 TV Everywhere-apps, die je kunt openen op apparaten die AT&T TV Now niet ondersteunt.

DVR-details

Naast live-tv bevat AT&T TV Now een catalogus met programma’s op aanvraag, en met veel kanalen kun je terug in de tijd bladeren door de tv-gids en bepaalde programma’s bekijken die in de afgelopen 72 uur zijn uitgezonden. Maar in beide gevallen kan de beschikbaarheid afhangen van het programma en het netwerk, daarom heb je echt een DVR nodig om ervoor te zorgen dat je favoriete programma’s beschikbaar zijn.

Daartoe bevat AT&T TV Now een cloud-DVR met 500 uur opslagruimte, maar alleen als je niet grootvader bent in een van de goedkopere abonnementen van de dienst, die niet langer beschikbaar zijn voor nieuwe abonnees. Hoewel dit aanbod niet zo genereus is als dat van YouTube TV, dat negen maanden onbeperkte opslagruimte biedt, bewaart AT&T TV Now opnamen voor onbepaalde tijd.

En in tegenstelling tot Hulu + Live TV, dat 50 uur DVR-opslag omvat in het abonnement van $ 55 per maand, brengt AT&T TV Now geen extra kosten in rekening om reclamespots over te slaan. (Als u advertenties wilt overslaan met Hulu’s DVR, moet u $ 10 per maand betalen voor “Enhanced DVR”, wat ook de opslag tot 200 uur verhoogt.) Toch kan de daadwerkelijke ervaring met het overslaan van advertenties op AT&T TV Now een gedoe zijn, zonder visuele voorbeeld van wat er gaat komen als je vooruitspoelt.

Als op rasters gebaseerde kanaalgidsen uw favoriete manier zijn om tv te kijken, bent u misschien dol op AT&T TV Now. Kanalen verschijnen in alfabetische volgorde en het raster geeft de volgende twee uur aan programmering weer zonder te hoeven scrollen. Als u een programma markeert, verschijnt een miniatuurafbeelding en een tekstbeschrijving van de aflevering, en u kunt alleen favoriete kanalen bekijken, filteren op genre en snel vooruitgaan naar een specifieke dag. Geen enkele andere streamingbundel voert de rastergids zo goed uit als AT&T TV Now.

Het belangrijkste DVR-menu van AT&T TV Now is ook niet slecht, hoewel het een paar klikken kost om er te komen. Je kunt een lijst met alle opgenomen shows zien, snel series of individuele afleveringen verwijderen en een chronologische lijst met aankomende opnames bekijken. Dit alles is handig voor het beheren van de beperkte hoeveelheid opslagruimte die AT&T TV Now biedt.

Dus waar schiet de software van AT&T TV Now tekort? Vrijwel overal elders.

Er is geen poging tot personalisatie in de menu’s van AT&T TV Now, dus als u door de secties “Nu kijken” en “Aanbevolen” bladert, ziet u alleen algemene trending-programma’s en samengestelde keuzes. (Zelfs als AT&T TV Now meer personalisatie bood, ondersteunt de service niet meerdere gebruikersprofielen.) En hoewel AT&T TV Now een gedeelte ‘Doorgaan met kijken’ op het startscherm heeft, worden alleen afzonderlijke afleveringen of films weergegeven die u nog niet hebt voltooid , in plaats van hele series waar je middenin zit te kijken.

Om onduidelijke redenen denkt AT&T ook nog steeds dat mensen blindelings door kanalen willen bladeren zoals ze deden in het analoge tv-tijdperk, zodat je vanaf een live tv-kanaal naar links of rechts kunt vegen of drukken om naar het volgende te schakelen. Dit zou enigszins handig kunnen zijn als het naar het laatste kanaal dat u aan het kijken was of door alleen uw favorieten bladerde, maar waarom zou iemand één voor één tussen tientallen kanalen in alfabetische volgorde willen schakelen? Je kunt deze functie altijd proberen te negeren, maar omdat de meeste apps richtingsknoppen gebruiken om snel vooruit en terug te spoelen, is de kans groot dat je op een gegeven moment per ongeluk van kanaal wisselt.

Proberen door de interface te navigeren tijdens het kijken naar video is ook niet ideaal. AT&T TV Now blijft audio op de achtergrond afspelen terwijl een video wordt afgespeeld, maar biedt geen minigids of beeld-in-beeld-modus op tv-apparaten, dus de video wordt verborgen achter de hoofdmenu’s van AT&T TV Now. In sommige delen van de interface bedekt het menu de video volledig.

Ik ben ook een aantal problemen tegengekomen, waaronder miniatuurafbeeldingen die verdwijnen, menu’s die geen inhoud weergeven en algemene traagheid om afbeeldingen en tekst op het scherm weer te geven. En op Roku-spelers kan AT&T TV Now momenteel geen live tv pauzeren. AT&T TV Now had veel problemen tijdens de eerste lancering eind 2016, en met het herontwerp lijkt het opnieuw groeipijnen te hebben.

Streamingkwaliteit en betrouwbaarheid

Net als bij andere streamingbundels is de resolutie bij de meeste livekanalen 720p, maar AT&T TV Now ondersteunt 60 frames per seconde video op alle sport-, nieuws- en uitzendkanalen op Apple TV, Roku en Fire TV. (Dit onderscheidt zich minder dan vroeger, aangezien andere bundels, waaronder Hulu en YouTube TV, hun eigen ondersteuning van 60 frames per seconde hebben uitgebreid.) Sommige programma’s op aanvraag ondersteunen ook Dolby Digital 5.1-audio op Apple TV.

Voor het grootste deel waren streams betrouwbaar en snel te laden, maar ik kwam een ​​ongebruikelijke fout tegen op Amazon’s Fire TV waardoor een aantal lokale zenders niet konden worden afgespeeld. Na een poging om Fox en CBS te laden, gaf AT&T TV Now een 10006-008-foutcode weer en het bericht “Deze inhoud heeft een probleem en kan niet worden afgespeeld”. Het opnieuw opstarten van de app en de Fire TV loste het probleem niet meteen op, hoewel het uiteindelijk vanzelf verdween.

Gezien het aantal problemen dat AT&T TV Now heeft, is het moeilijk aan te bevelen voor iets anders dan de unieke zenderopstelling. Voor $ 50 per maand is het de goedkoopste live tv-streamingservice die lokale zenders, kabelnieuws, nationale sporten en HBO omvat, maar het heeft de slechtste gebruikerservaring buiten de kabelachtige rastergids, en de DVR is te beperkt om te vertrouwen Aan. Zonder hoge kortingen en veel kanalen, zijn de meeste snoersnijders beter af met andere opties, wat zou kunnen verklaren waarom AT&T TV Now abonnees bijna net zo snel heeft afgestoten als het ze heeft verworven.

AT&T TV Now zenderlijsten:

AT&T TV Nu Plus ($55 per maand):

ABC Publiek INZET Boomerang Bravo Cartoon Network / Adult Swim CBS CNBC CNBC World CNN Comedy Central CW Disney Channel Disney Junior Disney XD E! ESPN ESPN2 Fox Fox Business Fox News Freeform FS1 FX FXM FXX Hallmark Channel HLN MSNBC MTV Nat Geo Wild National Geographic NBC NBCSN Nick Jr. Nickelodeon Oxygen Network POP Revolt Syfy TBS Telemundo TNT TruTV Turner Klassieke films Universal Kids USA Network VH1

AT&T TV nu Max ($ 80 per maand):

Alle AT&T TV Now Plus-kanalen Big Ten Network CBS Sports Network Cinemax CMT ESPN-SEC Network ESPNEWS ESPNU Fox Sports regionals FS2 Golf Channel Longhorn Network MSG MSG+ NBC Sports Regionals Olympic Channel Paramount Network SNY TV Land

Premium kanalen:

HBO (inbegrepen) Showtime ($11 per maand) Starz ($11 per maand) Cinemax ($11 per maand, inbegrepen bij Max-abonnement)

0 Shares:
You May Also Like