De Ultra Slim Soundbar van Samsung is zo gek slank als geadverteerd

Samsung Ultra Slim Soundbar

Samsung onthulde al op de CES in januari dat de aanstaande – en toepasselijke naam – Super Slim Soundbar slechts 1,6 inch dik zou zijn, maar dat cijfer werd pas echt waar toen ik de belachelijk dunne luidspreker vorige week persoonlijk zag.

Toen ik het van dichtbij en persoonlijk zag tijdens een hands-on evenement in het Meatpacking District van Manhattan, was ik gewoon onder de indruk van het slanke, delicate ontwerp van de Ultra Thin Soundbar. Het is niet zozeer een soundbar als wel een geluid. Ik heb nog nooit zo’n soundbar gezien.

Hoewel de Ultra Thin Soundbar ongeveer dezelfde breedte heeft als een conventionele soundbar, bijvoorbeeld ongeveer 40 inch breed, is hij slechts iets dikker dan je gemiddelde kaststang. De Samsung-manager met wie ik praatte, was niet helemaal zeker van het exacte gewicht van de soundbar, maar nadat we hem hadden opgetild, waren we het erover eens dat hij niet meer dan acht pond mocht wegen, als dat zo was.

Samsung Ultra Slim Soundbar-vergelijking

Ben Patterson / Gieterij

Ondanks zijn superslanke en lichte ontwerp, beheert de Ultra Thin Soundbar een 3.1.2-configuratie, met de lage frequenties dankzij een compacte, 6,5-inch draadloze subwoofer. Je kunt de soundbar upgraden naar volledige 5.1.2-kanalen met een draadloze surround-speakerkit.

Twee upfiring drivers voor Dolby Atmos en DTS:X hoogte-aanwijzingen zijn zichtbaar door het bovenste luidsprekerrooster aan weerszijden. Dat betekent dat de soundbar hoogte-effecten van het plafond weerkaatst in plaats van te vertrouwen op virtualisatie voor de hoogtekanalen. Ik informeerde naar de hoeveelheid en grootte van de andere stuurprogramma’s van de soundbar, maar kreeg te horen dat Samsung “daar nog niet over praat”.

Samsung Ultra Slim Soundbar upfiring-stuurprogramma

Ben Patterson / Gieterij

Hoewel de Ultra Slim Soundbar prominent aanwezig was tijdens het hands-on evenement van Samsung, werd hij niet echt gedemonstreerd, dus ik kan geen eerste indruk geven over de audioprestaties. Met zijn slanke maar brede ontwerp heeft de Ultra Slim Soundbar misschien een voorsprong op andere compacte soundbars die voor een smaller ontwerp gaan, wat betekent dat ze vaak afhankelijk zijn van virtuele geluidsmodi om hun soundstages te verbreden. Ik moet het echt horen om het zeker te weten.

De Ultra Slim Soundbar kan aan de muur worden gemonteerd en tijdens het Samsung-evenement werd een van de superdunne units onder de nieuwste versie van The Frame gemonteerd (hier is onze recensie van een eerder model van The Frame). De soundbar wordt ook geleverd met een passend afgeslankte afstandsbediening die onopvallend bovenop de luidspreker kan zitten.

Samsung Ultra Slim Soundbar-afstandsbediening

Ben Patterson / Gieterij

Niet alleen is de afstandsbediening van de Ultra Slim Soundbar klein, de selectie van ingangen is ook klein: er is specifiek één USB-C-stijl HDMI-ARC-poort, en dat is alles. Een nabijgelegen microUSB-connector is alleen bedoeld voor het installeren van firmware-updates.

Naast – en in schril contrast met – de Ultra Slim Soundbar op de Samsung-showcase was de nieuwe en enorme Q990B-soundbar van de fabrikant, een 11.1.4-kanaals kolos die het vlaggenschip van 2021, de Q950A, vervangt.

Samsung Ultra Slim Soundbar-ingangen

Ben Patterson / Gieterij

De Q990B behoudt het basisontwerp en de kanaalconfiguratie van de Q950A, maar de draadloze surround-luidsprekers worden geleverd met een opnieuw ontworpen, licht gewelfde bovenkant, terwijl de subwoofer wordt geleverd met een nieuw “akoestisch lensontwerp” dat is ontworpen om diepere laagfrequente prestaties te leveren .

De soundbar wordt ook geleverd met Samsung’s vernieuwde SpaceFit-kamerkalibratiefunctie, die geen hulp meer nodig heeft van een Samsung-tv om de akoestiek van een kamer te detecteren.

Samsung heeft nog geen prijzen bekend gemaakt voor een van zijn 2022-soundbars, inclusief de Ultra Slim Soundbar en de Q990B. Dat gezegd hebbende, wordt verwacht dat de eenheden in de komende weken worden verzonden.

0 Shares:
You May Also Like