De tweede generatie Beosound A1 Bluetooth-luidspreker van Bang & Olufsen krijgt Alexa aan boord

bang and olufsen beosound a1

Bang & Olufsen heeft zojuist zijn prachtige en (onnodig te zeggen) dure Beosound A1 Bluetooth-luidspreker vernieuwd, met de nieuwste versie met een aantal geweldige functies: Alexa en aptX Adaptive-ondersteuning aan boord.

Nu te koop voor $ 250, de draagbare Beosound A1 tweede generatie luidsprekerRemove non-product link wordt geleverd met een vergelijkbaar rond ontwerp als zijn vier jaar oude voorganger, terwijl het een bijgewerkte “parelgestraald” aluminium, polymeer en waterdichte lederen schaal heeft. De 19,7-ounce luidspreker (ongeveer anderhalve ons lichter dan het origineel) heeft een IP67-classificatie voor stofbestendigheid en is bestand tegen 30 minuten onderdompelen in een meter water.

De vernieuwde Beosound A1 is verkrijgbaar in zowel grijze als zwarte smaken en heeft een 3,5-inch woofer en een 0,6-inch tweeter, en wordt aangedreven door een paar 30-watt klasse D-versterkers. Een array met drie microfoons is ontworpen om uw stem vanuit de hele kamer op te vangen, terwijl de batterij van 3000 mAh u tot 18 uur muziek moet afspelen.

Allemaal goed en wel, maar de grootste verbetering van de nieuwste Beosound A1 ten opzichte van zijn voorganger is de toevoeging van Alexa aan boord, waardoor je je deuntjes kunt bedienen met spraakopdrachten, het volume kunt aanpassen en afspeellijsten in de wachtrij kunt plaatsen. Naast het bedienen van je muziek met Alexa, kun je ook je smart home-apparaten bedienen, naar het weer vragen, alarmen instellen of zo ongeveer alles doen met Alexa op een Echo-luidspreker. Net als bij andere met Alexa uitgeruste Bluetooth-luidsprekers, moet je je iPhone of Android-telefoon via Bluetooth aan de Beosound A1 hebben vastgemaakt om Alexa te laten werken.

Over Bluetooth gesproken, de Bluetooth 5.1-compatibele Beosound A1 ondersteunt aptX Adaptive, een versie met variabele bitsnelheid van Qualcomm’s aptX-codec die kan schakelen tussen een lage bitsnelheid, lage latentie en audiomodi met hoge resolutie.

Onder ideale omstandigheden kan aptX Adaptive 24-bit audio tot 420 kbps via Bluetooth verzenden. Dat is geweldig nieuws voor audiofielen, maar houd er rekening mee dat je een apparaat nodig hebt dat aptX Adaptive ondersteunt om ervan te genieten, wat lastig kan worden: terwijl de nieuwste Android-telefoons van Google en LG aptX Adaptive ondersteunen, ondersteunen de nieuwste Samsung Galaxy S-telefoons aptX maar niet aptX HD, en iPhones ondersteunen de codec helemaal niet.

0 Shares:
You May Also Like