De top 5 beste Free Hulpprogramma’s voor gegevensherstel voor Mac in 2022

Best Free Data Recovery Software for Mac

Het is een veel voorkomende misvatting dat gegevensherstel altijd duur is. In werkelijkheid zijn er veel free softwaretools voor gegevensherstel voor Mac die in 2022 beschikbaar zijn en die u nu kunt downloaden en gebruiken om uw verloren gegevens te herstellen zonder uw Mac aan professionals op het gebied van gegevensherstel te hoeven geven, die u gegarandeerd een klein fortuin in rekening brengen voor hun diensten.

In dit artikel vergelijken we de top 5 best free data recovery-software voor Mac en benadruk de voor- en nadelen van elke genoemde tool.

het beste free software voor gegevensherstel voor mac os x

Disk Drill voor Mac staat algemeen bekend als een veelzijdige professionele software voor bestandsherstel die uitstekende resultaten levert zonder het gegevensherstel al te ingewikkeld te maken. Het bestaat al sinds 2010, waardoor het een van de meer volwassen softwaretools voor gegevensherstel voor Mac-computers op deze lijst is. Disk Drill voor Mac lijkt echter zeker niet bijna een decennium oud te zijn, omdat de gebruikersinterface modern, gebruiksvriendelijk en extreem intuïtief is.

Free Versie

EEN free versie van Disk Drill laat je de herstelresultaten volledig evalueren door een voorbeeld van de bestanden te bekijken na het scannen. Als u uw bestanden moet herstellen, kunt u altijd upgraden naar de Pro-versie voor $ 89, met optionele levenslange upgrades voor $ 29. Er is ook een Enterprise-versie voor onbeperkt commercieel herstel, en het kost $ 399.

mac-software voor gegevensherstel

Voordelen:

Herstelt meer dan 400 bestandsformaten Uiterst gebruiksvriendelijk Meerdere herstelmethoden Extra free schijfhulpmiddelen
Free herstelevaluatie Bestandsvoorbeelden Herstelt de oorspronkelijke structuur van bestanden en mappen

nadelen:

Geen optie om individuele mappen te scannen Ondersteunt geen Linux-bestandssystemen

Functies

Disk Drill voor Mac ondersteunt alle belangrijke apparaten en veelgebruikte bestandssystemen, dus je kunt het gebruiken om niet alleen gegevens van je Mac te herstellen, maar ook van USB-flashstations, externe harde schijven, iOS- en Android-apparaten, geheugenkaarten of camera’s.

In totaal worden meer dan 400 bestandsformaten ondersteund, wat echt zo goed is als het maar kan wat betreft software voor gegevensherstel.

Herstel kluis. Een bijzonder opmerkelijk free De functie van Disk Drill voor Mac heet Recovery Vault, en het doel ervan is om je bestanden actief te controleren op wijzigingen en hun metadata op te slaan om toekomstig dataherstel te vergemakkelijken. Met de Recovery Vault-functie actief, belooft Disk Drill voor Mac een succespercentage van 100% tijdens het herstelproces. Extra schijfhulpmiddelen. Naast Recovery Vault wordt Disk Drill voor Mac geleverd met een hele reeks andere schijfhulpmiddelen, waaronder Disk Health, dat de gezondheid van je harde schijf controleert op mogelijke problemen, Mac Cleanup, dat zoekt naar ruimtevreters om je te helpen free beschikbare opslagruimte te vergroten en Duplicate Finder, waarmee u gemakkelijk dubbele bestanden kunt vinden en verwijderen. Meerdere herstelmethoden. Disk Drill voor Mac ondersteunt meerdere herstelmethoden, waardoor het grote en kleine gegevenshersteltaken kan uitvoeren. Quick Scan zoekt naar handtekeningen van bekende partitieheaders, terwijl Deep Scan verloren gegevens per sector herstelt. Zoals hun namen al doen vermoeden, duurt het maar even voordat Quick Scan is voltooid, maar Deep Scan kan veel langer duren, afhankelijk van de grootte van uw harde schijf.

Ondersteund besturingssysteem: Disk Drill 4.6 vereist Mac OS X 10.11.6+.

harde schijf herstel software voor mac

TestDisk voor Mac is een open-source hulpprogramma voor gegevensherstel dat is ontwikkeld door CGSecurity, hetzelfde softwarebedrijf dat achter PhotoRec zit. Het belangrijkste doel van TestDisk voor Mac is om verloren partities te herstellen en niet-opstartende schijven weer opstartbaar te maken. Afgezien van macOS, draait TestDisk op Windows, *BSD, SunOS en zelfs DOS.

Free Versie

TestDisk voor Mac is een free en open-source hulpprogramma voor gegevensherstel dat geen premium-versie heeft. Met andere woorden, alle functies zijn beschikbaar voor: freeen u kunt het zelfs voor commerciële doeleinden gebruiken.

Voordelen:

Volledig free
Ondersteunt veel bestandssystemen Draait op macOS, Linux, Windows, *BSD en meer

nadelen:

Heeft geen grafische gebruikersinterface Niet geweldig voor beginners

Functies

TestDisk voor Mac kan het verwijderen van bestanden van de FAT, NTFS, exFAT, ext2/ext3/ext4, HFS+ en vele andere bestandssystemen ongedaan maken. De tool kan eenvoudig kapotte bestandstabellen en opstartsectoren opnieuw opbouwen en zelfs niet-opstartbare harde schijven weer opstartbaar maken. Helaas is het niet eenvoudig om te profiteren van alle functies die TestDisk voor Mac biedt, omdat deze anders betrouwbare tool voor gegevensherstel geen grafische gebruikersinterface heeft.

Ondersteund besturingssysteem: macOS <= 10.14.

free  software voor gegevensherstel UFS explorer

USF Explorer is een commerciële tool voor gegevensherstel die gebruikers een beperkte free probeerversie. De tool maakt gebruik van een gebruikersinterface in Windows Explorer-stijl voor eenvoudige navigatie door de functies om gegevensherstel op uw Mac te vergemakkelijken.

Free Versie

De free versie van UFS Explorer stelt u in staat om de functionaliteit van de tool te testen en zal werken met bestanden kleiner dan 256 KB. U kunt eenvoudig upgraden naar de betaalde versie als u de tool leuk vindt en meer gegevens wilt herstellen.

Voordelen:

Ondersteunt meerdere bestandssystemen en apparaattypen De tool wordt regelmatig bijgewerkt Bekijk bestanden voordat u ze herstelt Snelle prestaties

nadelen:

Beperkingen voor bestandsgrootte met de proefversie Heeft geen voorbeeld van bestanden

Functies

UFS Explorer kan verloren en verwijderde gegevens herstellen van een groot aantal fysieke apparaten, schijfkopieën en virtuele machines. De tool ondersteunt het herstel van alle belangrijke bestandssystemen die worden gebruikt op Mac-, Windows- en Linux-systemen en kan spanned volumes reconstrueren om toegang te krijgen tot hun bestanden en deze te herstellen.

Aanpasbare scanopties maken een snelle of langere zoekopdracht mogelijk om verwijderde gegevens te ontdekken. Scans kunnen worden gepauzeerd en de resultaten kunnen worden opgeslagen voor toekomstig gebruik. UFS Explorer kan helpen bij het herstellen van bestanden die zijn vergrendeld in niet-gedetecteerde partities en het ophalen van bestanden van schijven met beschadigde sectoren. De tool kan een kaart van slechte blokken produceren tijdens het lezen en weergeven van een schijf.

Ondersteund besturingssysteem: macOS versie 10.9 en hoger.

free  herstel-app Data Rescue

Data Rescue 6 is een oplossing voor gegevensherstel voor Mac die gebruikers helpt bij het herstellen van een breed scala aan situaties met gegevensverlies. De tool biedt gebruikers een aantrekkelijke interface die het gemakkelijk maakt om hun verloren of verwijderde bestanden te herstellen.

Free Versie

De free versie van Data Rescue 6 stelt gebruikers in staat hun schijven te scannen en een rapport van herstelbare bestanden te verkrijgen. Op dat moment worden aankoopopties weergegeven, zodat gebruikers de gevonden bestanden kunnen herstellen als ze dat willen.

Voordelen:

Snelle en grondige scans voor verschillende herstelscenario’s Gebruiksvriendelijke interface en herstelprocedure Kloon defecte schijven om hun inhoud te beschermen

nadelen:

De free versie geeft alleen voorbeelden van herstelbare bestanden Werkt niet goed met verschillende bestandssystemen

Functies

Enkele van de functies van Data Rescue 6 zijn de mogelijkheid om eerdere scanresultaten op te slaan en te bekijken, schijven met hardwareproblemen te klonen en een opstartbare herstelschijf te maken. Diepe scans kunnen bestanden herstellen die verloren zijn gegaan door het legen van de prullenmand of het per ongeluk formatteren van een schijf. Snelle scans kunnen helpen bij het oplossen van problemen met het besturingssysteem dat niet opstart of externe apparaten die niet kunnen worden geactiveerd. Met een eenvoudig herstelproces kunnen gebruikers elk opslagapparaat dat op hun Mac is aangesloten scannen en de verloren gegevens herstellen.

Ondersteund besturingssysteem: macOS 10.12 en hoger.

iboysoft gegevensherstel mac

iBoysoft Data Recovery is een veelzijdige hersteltool voor Mac waarmee je verloren en verwijderde bestanden terug kunt krijgen van een groot aantal verschillende opslagapparaten. De applicatie kan je helpen een Mac aan te pakken die niet wil opstarten of bestanden kan herstellen die verloren zijn gegaan uit een lege prullenbak. U kunt ook een versie van de software voor het Windows-platform verkrijgen.

Free Versie

De free versie van iBoysoft Data Recovery voor Mac kunt u tot 1 GB verwijderde gegevens herstellen. U moet upgraden naar de betaalde versie van de tool als u extra gegevens wilt herstellen.

Voordelen:

Free Gegevensherstel van 1 GB Compatibel met M1- en T2-Macs Snelle en diepe scans voor optimale herstelresultaten
Free scan en voorbeeld van herstelbare bestanden Scanresultaten kunnen worden opgeslagen en opnieuw worden geladen

nadelen:

Het licentiemodel is duur

Functies

iBoysoft kan verloren bestanden herstellen van beschadigde of onleesbare interne of externe opslagapparaten. De tool ondersteunt het herstel van bestanden in meer dan 1000 verschillende formaten voor alle populaire mediabestandstypen. Het biedt gebruikers een eenvoudig herstelproces in drie stappen dat uw opslagmedia scant, herstelbare gegevens bekijkt en ze op een veilige locatie herstelt.

Ondersteund besturingssysteem: macOS alle versies, Mac OS X 10.11/10.10/10.9.

Hoe we gegevensherstelsoftware voor Mac hebben getest

Alle free tools voor gegevensherstel die in dit artikel worden genoemd, zijn getest op een echte Mac-computer met behulp van een groot aantal bestandsindelingen. Voordat elke tool voor gegevensherstel werd getest, werd de computer in de oorspronkelijke staat hersteld om de vergelijking zo objectief mogelijk te maken.

Softwarenaam: Beperkingen Koppel Bestandsvoorbeeld Laatste update
Disk Drill Alleen voorbeeld van gevonden bestanden Mooi zo Ja 05 november 2021 (Versie 4.6.370)
Testdisk Slecht Nee 10 juli 2019 (Versie 7.2)
UFS-verkenner Werkt met bestanden van 256 KB of minder Gemiddeld Ja 20 september 2021 (Versie 9)
Gegevens redden 6 Alleen voorbeeld van gevonden bestanden Gemiddeld Ja 28 december 2021 (versie 6.0.6)
iBoysoft Herstel tot 1 GB aan gegevens Gemiddeld Ja Oktober 2021 (Versie 4.0)

Conclusie

Disk Drill voor Mac is naar voren gekomen als de beste tool voor gegevensherstel voor Mac vanwege zijn moderne gebruikersinterface, krachtige functies en genereus free plan. Met Disk Drill voor Mac hoef je geen tijd te verspillen aan het leren gebruiken van op tekst gebaseerde tools voor gegevensherstel, en het is ook niet nodig om meerdere verschillende apps te downloaden om verschillende bestandsformaten te herstellen – Disk Drill voor Mac kan het allemaal.

FAQ

De beste manier om verwijderde bestanden op uw Mac te herstellen voor free is met een back-up gemaakt met Time Machine of een andere back-upoplossing. Alle back-up- en hersteltools gebruiken een soortgelijk proces om uw bestanden te herstellen. De algemene stappen zijn als volgt:

    Maak verbinding met de opslagmedia of online back-upsite waarop de back-upbestanden zijn opgeslagen. Gebruik de interface van het hulpprogramma om te zoeken naar de bestanden die u wilt herstellen. Selecteer de back-upversie van de items voor herstel. Voer het herstel uit en sla de gegevens op een nieuwe locatie op uw computer op.

Disk Drill’s free Met de proefversie kunt u een voorbeeld bekijken van de bestanden die op uw Mac kunnen worden hersteld voordat u zich ertoe verbindt het product te kopen. U moet upgraden naar de betaalde Pro-versie om de gegevens te herstellen.

De proefversie van Disk Drill biedt echter volledige toegang tot: free tools voor gegevensbescherming en -beheer die u kunnen helpen uw informatie veilig te houden en uw schijfopslagruimte te maximaliseren. Deze extra functies voegen een substantiële waarde toe aan Disk Drill en stellen je in staat om vertrouwd te raken met de interface voordat je de applicatie opwaardeert.

Disk Drill is om meerdere redenen de beste software-oplossing voor gegevensherstel voor je Mac. De intuïtieve interface maakt het voor elke gebruiker gemakkelijk om hun verloren bestanden met slechts een paar klikken te herstellen. De tool ondersteunt honderden bestandsindelingen en vrijwel elk type schijfgebaseerd opslagapparaat.

Het biedt snelle en betrouwbare herstelprestaties en ook: free tools voor gegevensbeheer en bescherming om u te helpen uw waardevolle informatie te beschermen. U kunt een voorbeeld van herstelbare gegevens bekijken voordat u een herstel uitvoert om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat u het gewenste bestand herstelt.

TestDisk is een volledig free software-oplossing voor gegevensherstel voor Mac, maar is alleen geschikt voor het herstellen van verloren partities. De freeware tool heeft een bijbehorend product genaamd PhotoRec dat individuele bestanden kan herstellen.

Het belangrijkste probleem met deze freeware-producten is dat gebruikers moeten communiceren met een opdrachtregelinterface en enige kennis moeten hebben van het interne opslagsysteem van hun computer. Gemiddelde gebruikers vinden deze oplossingen misschien moeilijk te gebruiken en zullen betere herstelresultaten verkrijgen met een betaalde applicatie voor gegevensherstel.

0 Shares:
You May Also Like