De top 10 Flash Player-alternatieven

In december 2020 stopte Adobe de ondersteuning voor Flash Player. Het bedrijf moedigde mensen zelfs aan om het te verwijderen. Hierdoor waren veel gebruikers op zoek naar een Flash Player-vervanging. Als je je afvraagt ​​wat Adobe Flash Player vervangt, is er geen eenduidig ​​antwoord. Maar we hebben een uitgebreide lijst samengesteld om uw overgang naar een nieuwe tool zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat is een Flashplayer?

Flash Player is computersoftware die multimedia-inhoud uitvoert. Het werd uitgebracht in 1996 en overgenomen door Adobe in 2005. Naast video en audio ondersteunt het ook Rich Internet Applications (RIA) en streaming. Adobe Flash Player speelde een belangrijke rol in games, animaties, gebruikersinterfaces, enz. Het draaide op webbrowsers zoals Chrome, Firefox, Microsoft Edge en Opera.

Eind 2020 stopte Adobe echter met de ondersteuning van Flash Player en drong er bij gebruikers op aan deze te verwijderen. Gelukkig zijn er een aantal Windows- en Mac Flash Player-alternatieven om te overwegen. Bekijk de onderstaande lijst om de beste oplossingen te vinden.

Flash Player

Beste alternatieven voor Adobe Flash Player in 2022

Ondanks zijn eens zo belangrijke rol, vormt Flash Player nu een veiligheidsrisico voor uw systeem vanwege het risico van hackeraanvallen. Adobe heeft alle gebruikers gevraagd om het onmiddellijk te verwijderen. Het wordt niet langer ondersteund door grote browsers. Elk van de onderstaande apps kan echter dienen als het perfecte alternatief voor Flash Player. Leer hun voor- en nadelen, evenals hun meest opvallende kenmerken.

Elmedia-speler

Elmedia Player is een geweldig alternatief voor Flash Player voor Mac. Het ondersteunt een breed scala aan bestandsindelingen, waaronder SWF- en FLV-bestanden, evenals MPEG, MOV, MP4, M4V, MKV en WMV. U zult geen vertragingen of synchronisatieproblemen ervaren. Elmedia Player beschikt ook over een in-app webbrowser die Flash-componenten met succes uitvoert. De app biedt verschillende afspeel- en streamingopties, ondertitelinstellingen, fijnafstemming van audio, afspeellijsten en meer.

Ongeacht of u uw inhoud naar uw Chromecast, Apple TV, Roku of een ander AirPlay- of DLNA-compatibel apparaat wilt streamen, Elmedia Player biedt volledige compatibiliteit. Daarnaast biedt Elmedia als zelfstandige desktop-app een hoog niveau van beveiliging en privacy. Het toegewijde team zorgt ervoor dat het altijd up-to-date is.

Elmedia-speler

Voordelen:

Uitgebreide bestandsindeling en Flash-ondersteuning Volledige aanpassing voor het afspelen van audio en video Ondersteuning voor ingebouwde en externe ondertitels, plus online zoeken Draadloos streamen naar een verscheidenheid aan apparaten Ondersteunt AirPlay 2 en DLNA Hardwareversnelling, de-interlacing voor soepel afspelen Aangepaste afspeellijst maken Ad-free online streamen.

nadelen:

Beperkte ondersteuning voor oudere apparaten Alleen beschikbaar voor Mac.

Ondersteund besturingssysteem: macOS

Lichtpark

Lichtpark is een free, open-source Flash-speler en browser-plug-in voor Windows en Linux. het is gelicentieerd onder LGPLv3 en geschreven in C++/C. Het kan worden gebruikt als alternatief voor Adobe Flash Player voor Chrome en Firefox, omdat het ook als browser-plug-in wordt geleverd. Lightspark bevindt zich nog in de alfafase en voert verschillende Flash-API’s uit.

Lichtpark

Voordelen:

Free voor gebruik, open source Aanpassing door middel van codebewerking Ondersteuning voor embedded video

nadelen:

Incidentele snelheidsvertragingen en bug gemeld Geen desktop-app beschikbaar voor Mac.

Ondersteunde besturingssystemen/browsers: Windows, Linux, platformonafhankelijke browser-plug-in

Ruche

Ruche is een free, open-source flash player-emulator voor SWF-bestanden. Het is gebaseerd op de programmeertaal Rust. Hoewel het technisch gezien geen speler is, draait het als een op zichzelf staande applicatie op Windows, Mac en Linux. Het is bedoeld om de beveiligingsproblemen die inherent zijn aan Flash te verhelpen, terwijl oude inhoud behouden blijft. Browser-extensies zijn beschikbaar voor Chrome, Edge, Opera en Firefox. Houd er rekening mee dat Ruffle geen inhoud ondersteunt waarvoor ActionScript 3 is vereist.

Ruche

Voordelen:

Biedt beveiliging voor oudere Flash-inhoud Er zijn regelmatig updates beschikbaar Ondersteunt bestanden en webpagina-inhoud.

nadelen:

Ruffle wordt niet ondersteund door bepaalde websites. Geen ondersteuning voor nieuwere Flash-inhoud.

Ondersteunde besturingssystemen/browsers: macOS, Windows, Linux, Chrome, Safari, Firefox, Edge

Knarsen

Knarsen is een free, open-source speler, onderdeel van het GNU-project. Het ondersteunt SWF-bestanden en dient daarom als een geweldige free alternatief voor Adobe Flash Player. Het is beschikbaar als een zelfstandige app voor computers en embedded apparaten. Daarnaast is Gnash beschikbaar als plug-in voor browsers zoals Mozilla en Firefox. Sinds 2012 zijn er geen nieuwe releases meer gemaakt, dus het project lijkt te zijn bevroren.

Knarsen

nadelen:

Geen ondersteuning voor SWF Het project lijkt inactief te zijn.

Ondersteunde besturingssystemen/browsers: Linux, Microsoft Windows, browsers die nog steeds NPAPI ondersteunen

BlueMaxima’s Vlampunt

BlueMaxima’s Vlampunt is een open-sourceproject dat tot doel heeft Flash-webgames te bewaren door middel van archivering. Met hun opstartprogramma en een applicatie genaamd Flashpoint Secure Player kunnen gebruikers webgebaseerde media afspelen. De software is er in twee versies: Ultimate en Infinity. Ultimate wordt geleverd met alle media die vooraf zijn gedownload in een offline-ready formaat, terwijl gebruikers met Infinity content naar wens kunnen downloaden en afspelen.

BlueMaxima's Vlampunt

Voordelen:

Hoge Flash API-compatibiliteit Compatibel met de meeste browsers Veel oude op Flash gebaseerde apps en games beschikbaar Regelmatige updates.

nadelen:

Ondersteunt niet alle media Grote downloadgrootte.

Ondersteund besturingssysteem: Windows, macOS, Linux

CheerpX voor Flash

CheerpX voor Flash is een HTML5-oplossing die tot doel heeft de toegang tot Flash-applicaties te behouden. Het vereist geen installatie of plug-ins en het gebruikt normale ongewijzigde browsers. Net als Ruffle is CheerpX voor Flash een emulator. Maar in tegenstelling tot Ruffle biedt het 100% compatibiliteit met Flash, inclusief Flex, Spark en ActionScript 2 en 3. Dit Adobe Flash Player-alternatief is echter gericht op ondernemingen en gebruikers moeten een demo aanvragen om het te testen.

CheerpX

Voordelen:

API-compatibiliteit Verbeterde veiligheid en beveiliging.

nadelen:

Gericht op Flash-ontwikkelaars en -integrators, niet op gemiddelde gebruikers Licentie vereist.

Ondersteunde browsers: alle moderne browsers zoals Chrome, Safari, Firefox, Edge en Opera

SuperNova-speler

Supernova-speler is een zelfstandige app die SWF-inhoud vanuit elke browser start. Op die manier kun je je favoriete games spelen op hun respectievelijke websites. Het is ook een geweldig Flash Player-alternatief voor Chrome omdat het als browserextensie wordt geleverd en Chrome-gebruikers de zelfstandige app niet hoeven te installeren. SuperNova is free te gebruiken, maar is helaas alleen beschikbaar voor Windows.

SuperNova-speler

Voordelen:

Beschikbaar als standalone flash player Eenvoudig te installeren en compacte bestandsgrootte.

nadelen:

Zeer beperkte compatibiliteit van de browserextensie Beperkte functies.

Ondersteunde besturingssystemen en browsers: Windows, Chrome

maanlandschap

maanlandschap is eigenlijk geen speler, het is een webbrowser. Het beschikt over drie rendering-engines: Trident, Gecko en WebKit, en wordt geleverd met verschillende opties. De reden waarom het kan dienen als vervanging voor Flash Player is dat het ingebouwde Flash-ondersteuning heeft. Lunascape voert de inhoud automatisch uit. Gebruikers die op zoek zijn naar een Adobe Flash Player-alternatief voor Mac kunnen de Lunascape Phoebe-versie gebruiken. Lunascape Mobile is beschikbaar voor Android en iOS.

maanlandschap

Voordelen:

Free browser met een breed scala aan functies Ingebouwde Flash-ondersteuning zonder plug-ins.

nadelen:

Niet alle gebruikers zijn bereid om over te stappen naar een geheel nieuwe browser.

Ondersteund besturingssysteem: Windows, macOS, iOS, Android

Flashfox-browser

Volgende op onze lijst hebben we de Flashfox Flash-browser. Net als Lunascape is het een webbrowser in plaats van een mediaspeler of plug-in. Het kan worden gebruikt als alternatief voor Adobe Flash Player vanwege de ingebouwde Flash-ondersteuning. Merk op dat hoewel het beweert goede beveiliging te bieden, de ontwikkelaars geen officiële website hebben en er geen officiële downloadbron is.

Flashfox-browser

Voordelen:

Beschikbaar voor free
Draait Flash-inhoud online.

nadelen:

De free versie bevat advertenties Geen officiële downloadlocatie Oorspronkelijk ontworpen voor mobiel, hebben desktopversies te lijden.

Ondersteund besturingssysteem: Windows, macOS, Android

Shubus-kijker

Shubus-kijker is een free tool die kan worden gebruikt om teksten en HTML-pagina’s te maken, afbeeldingen te bekijken en games te spelen. De app vertrouwt op eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Het ondersteunt Flash-games (SWF), Unity3D-games en Adobe Shockwave-games. Het heeft echter een soortgelijk probleem als de Flashfox-browser hierboven: wat de Shubus Corporation-bedrijfswebsite zou moeten zijn, lijkt onprofessioneel en bevat onvoldoende informatie.

Shubus-kijker

Voordelen:

Flash player, HTML en teksteditor Ondersteuning voor verschillende soorten games.

nadelen:

Ontbreekt een goede officiële website of downloadbron Functionaliteit kan worden verbeterd.

Ondersteund besturingssysteem: ramen

Conclusie

Het stopzetten van Adobe Flash Player was het einde van een tijdperk, maar het blijkt niet het einde van de wereld te zijn. Er zijn veel oplossingen die proberen de erfenis te behouden en gebruikers in staat te stellen te genieten van Flash-inhoud. Afhankelijk van uw voorkeuren, kunt u een goede app kiezen, zoals Elmedia Player, die een scala aan functies biedt. Of u kunt een browserplug-in, een emulator of zelfs een geheel nieuwe browser proberen. Hoe dan ook, u hoeft zich geen zorgen te maken: uw favoriete Flash-games en -video’s zijn veilig.

FAQ

Er zijn verschillende oplossingen om te gebruiken als vervanging voor Adobe Flash Player. U kunt een allround speler zoals Elmedia gebruiken om alle Flash-inhoud te bekijken. Als alternatief kunt u een browser-plug-in of een nieuwe browser met ingebouwde Flash-ondersteuning proberen. Wat HTML5 betreft, aangezien het een andere standaard is, kan het worden gezien als een alternatief voor Flash, maar niet als een vervanging.

We raden aan om Elmedia Player te gebruiken omdat het een volwaardige speler-app is met veel functies. Het kan bijvoorbeeld SWF- en FLV-bestanden afspelen, maar heeft ook een ingebouwde webbrowser, zodat u kunt genieten van online inhoud. Het biedt ook een sterke beveiliging en regelmatige updates, die hard nodig zijn voor elke zichzelf respecterende oplossing.

Flash draait niet meer op Chrome, maar de browser kan Flash-inhoud ondersteunen met het gebruik van verschillende Chrome-extensies. Flash-ontwikkelaars migreren naar HTML5, maar het lost het probleem met bestaande Flash-inhoud die niet kan worden afgespeeld niet op.

Het proces is niet al te eenvoudig. Als u inhoud die u hebt gemaakt van Flash naar HTML5 wilt verplaatsen, moet u deze converteren. Als u alleen Flash-inhoud wilt afspelen of bekijken, kunt u een van de bovenstaande Flash Player-alternatieven gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like