De Super Bowl zal dit jaar niet in 4K of HDR zijn

stiff arm football tackle game athlete

Als je een snoersnijder bent die uitkijkt naar de Super Bowl in glorieuze 4K volgende maand, slecht nieuws: CBS zei zojuist dat de grootste van de grote games dit jaar alleen in lage 1080p zullen streamen. Enig idee wie – of beter gezegd, wat – de schuldige is?

Volgens The Verge heeft CBS Sports Digital bevestigd dat de uitzending van Super Bowl LV op 7 februari niet in 4K of HDR zal zijn, zoals de Super Bowl van vorig jaar.

Het netwerk legde de schuld bij de voeten van COVID-19 en merkte op dat de “productiebeperkingen” veroorzaakt door de pandemie een 4K HDR-stream eenvoudigweg niet haalbaar maken.

In plaats van een 4K Super Bowl, vertelde CBS aan The Verge dat het zich zal concentreren op HD-beelden met lage latentie voor het NFL-kampioenschap van volgende maand, terwijl het beloofde te investeren in 4K HDR-streams van toekomstige sportevenementen.

De Super Bowl van vorig jaar werd uitgezonden in 4K HDR door Fox Sports, dat aan het begin van het seizoen 2019 voor het eerst NFL-games in 4K begon te streamen.

Vanwege de complexiteit van het fotograferen en bewerken van een NFL-game, schiet Fox Sports de wedstrijden niet echt in 4K; in plaats daarvan worden de games opgenomen in 1080p HDR en vervolgens geconverteerd naar 4K. Nadat ik vorig seizoen een paar pre-COVID 4K NFL-games had gevangen, vond ik ze er behoorlijk indrukwekkend uit zien, hoewel Fox Sports wat problemen moest oplossen voor zijn eerste 4K-voetbalgames.

Terwijl Fox Sports het streamen van de NFL in 4K geleidelijk onder de knie heeft, moet CBS Sports Digital nog NFL-games in het formaat streamen. Gezien de aanvankelijke 4K-beproevingen van Fox Sports, is het redelijk om aan te nemen dat CBS aarzelde om door te gaan met zijn allereerste 4K NFL-stream – niet minder voor de Super Bowl – te midden van een woedende pandemie.

En hey, hoe graag ik de game ook in 4K HDR zou willen zien, het is het gewoon niet waard om het leven van mensen in gevaar te brengen om dit te doen.

Verwant:

0 Shares:
You May Also Like