De standaardgateway is niet beschikbaar na de update van Windows 10 21H2

Is het je opgevallen? Geen toegang tot het internet of niet-geïdentificeerd netwerk na Windows 10 21H2-update? En het uitvoeren van de probleemoplosser voor netwerken (door met de rechtermuisknop op het netwerk / wifi-symbool te klikken en problemen oplossen te selecteren) resultaten de standaard gateway is niet beschikbaar. Een aantal gebruikers meldt dit probleem na het installeren van de recente Windows-patchupdate,

Een standaardgateway wordt gebruikt om apparaten in het ene netwerk te laten communiceren met apparaten in een ander netwerk. Met andere woorden, The Standaard gateway is dat knooppunt van uw systeem dat pakketten van uw netwerk naar externe netwerken doorstuurt. En meestal verkeerde netwerkadapterinstellingen, problematisch netwerkadapterstuurprogramma (vooral na Windows-upgrade), virus-malware-infectie of beveiligingssoftware veroorzaakt de fout De standaardgateway is niet beschikbaar. En wanneer deze fout op uw apparaat is opgetreden, kunt u niet communiceren met het externe netwerk. Dat resultaat Geen internettoegang op Windows 10.

Als u ook met dit probleem worstelt, zijn hier enkele effectieve oplossingen die helpen om de standaardgateway te repareren die niet beschikbaar is op Windows 10, 8.1 en 7.

De standaard gateway is niet beschikbaar

Door uw router, modem en computer uit te schakelen, worden de meeste problemen met de internetverbinding opgelost. Als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Schakel beveiligingssoftware (antivirus) tijdelijk uit of verwijder deze indien geïnstalleerd. Koppel ook VPN los, indien geconfigureerd.

Reset de TCP/IP-instellingen en controleer of dit helpt.

Open de opdrachtprompt als administratorType opdracht netsh int ip reset druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Start Windows opnieuw en controleer of er geen standaardgateway niet meer beschikbaar is.

Stuurprogramma voor netwerkadapter bijwerken

Zoals we eerder hebben besproken, veroorzaakt een incompatibele verouderde of beschadigde apparaatdriver (vooral de netwerkadapterdriver) verschillende internet- en netwerkverbindingsproblemen. Als het probleem is begonnen na de upgrade van Windows 10 21H2, bestaat de kans dat het geïnstalleerde stuurprogramma van de netwerkadapter niet compatibel is met de huidige Windows-versie, wat het probleem kan veroorzaken. Gewoon bijwerken of opnieuw installeren van het stuurprogramma van de netwerkadapter kan dit probleem oplossen.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok, dit opent Apparaatbeheer, geeft alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weer, Netwerkadapter uitvouwen, Klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde stuurprogramma van de netwerkadapter en selecteer stuurprogramma bijwerken. Selecteer Zoek en update Stuurprogramma automatisch optie en volg de instructies op het scherm Windows zal controleren en installeren de nieuwste beschikbare netwerkdriver voor u.

Installeer het stuurprogramma voor netwerkadapters opnieuw

Als de update van het netwerkstuurprogramma het probleem niet heeft opgelost, probeert u het stuurprogramma voor de netwerkadapter opnieuw te installeren. Om dit te doen,

Open Apparaatbeheer, Netwerkadapter uitvouwen, Klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde stuurprogramma voor de netwerkadapter en selecteer: Verwijderen apparaat, vink de optie Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat aan en klik op Verwijderen om het verwijderingsproces te bevestigen, en start Windows opnieuw om het oude stuurprogramma volledig van uw computer te verwijderen.

Open nu bij de volgende start opnieuw apparaatbeheer, klik op actie en klik op scannen naar hardwarewijzigingen. Hierdoor wordt het netwerkstuurprogramma automatisch voor u geïnstalleerd.

Of bezoek de website van de fabrikant van het apparaat, download en bewaar de nieuwste beschikbare netwerkadapterdriver voor uw pc. Voer setup.exe uit om hetzelfde te installeren en start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Controleer nu of er geen probleem met de internetverbinding meer is

Tweak energiebeheerinstellingen voor netwerkadapter

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok om Apparaatbeheer te openen, vouw de . uit NetwerkadaptersKlik met de rechtermuisknop op de netwerkadapter die u gebruikt en selecteer EigenschappenGa naar het tabblad energiebeheer en schakel de optie uit die zegt.“Toestaan ​​dat de computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen” en klik vervolgens op Oke knop.

Open nu Configuratiescherm, Systeem en beveiliging> Energiebeheer. Klik op de optie Planinstellingen wijzigen die u vindt onder het huidige energiebeheerschema dat u hebt geselecteerd. Klik vervolgens op de optie Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Vouw nu Instellingen voor draadloze adapter en stroom uit Spaarmodus en selecteer vervolgens de instelling Maximale prestatie voor beide (Op batterij en aangesloten). Klik op de knop Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen door te voeren.

Nadat u de energiebesparende modus van de draadloze adapter hebt gewijzigd. Nu zou u toegang moeten hebben tot internet zonder de standaardgateway niet beschikbaar te krijgen Windows 10-fout.

Wijs handmatig de standaard gateway toe

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u heeft gewerkt, probeer dan handmatig de standaardgateway en het IP-adres toe te wijzen die het probleem waarschijnlijk voor u oplossen.

Open Opdrachtprompt, typ ipconfig en druk op enter. Noteer hier het IP-adres, het subnetmasker en de standaardgateway. Druk nu op Windows + R, typ ncpa.cpl en okDit opent het venster met netwerkverbindingen. Klik hier met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter, selecteer eigenschappen. Dubbelklik onder WiFi/Ethernet-eigenschappen op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)Selecteer keuzerondje Gebruik het volgende IP-adresEn voer de IP-adres, subnetmasker en standaardgateway genoteerd voordat de ipconfig-opdracht wordt gebruikt. Selecteer het keuzerondje Volgende DNS-serveradres gebruiken en stel in

    Voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8Alternatieve DNS-server 8.8.4.4

Vinkje bij het valideren van instellingen bij afsluiten en ok.

Open nu de webbrowser en bezoek een webpagina, laat ons weten dat de internetverbinding goed werkt, er is geen frequente verbinding. Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like