De soundbar-line-up van Samsung voor 2020 wordt vanaf deze maand te koop aangeboden

samsung q800t soundbar main

Samsung heeft in januari al de laatste hand gelegd aan de line-up van de soundbar voor 2020 op de CES en zegt dat het op het punt staat zijn nieuwe en verbeterde soundbar-modellen te gaan verzenden, inclusief een high-end versie met opzwepende drivers en de mogelijkheid om de luidsprekers van je Samsung TV aan te vullen.

De nieuwste soundbars van Samsung, inclusief de high-end Q-serie, de instap- tot middenklasse T-serie en de nieuwe “muziekgerichte” S-serie, zullen vanaf mei “de hele lente” in de uitverkoop gaan.

Een van de Samsung-soundbars die binnenkort zal arriveren, is de Q800T, een 2020 CES Best of Innovation-prijswinnaar met 3.1.2-kanaals audio, een draadloze subwoofer en ondersteuning voor Q-Symphony, een functie waarmee de soundbar kan synchroniseren met het ‘object-tracking’-geluid in Samsungs nieuwste 8K-tv’s met zes luidsprekers. Andere soundbars in de Q-serie zullen ook de nieuwe Q-Symphony-functie van Samsung ondersteunen.

Naast de Q-Symphony-ondersteuning, zal de Q800T (waarvan Samsung nu zegt dat hij zal verkopen voor $ 900) ook bogen op Samsung’s Acoustic Beam-technologie voor meer “panoramische” audio, samen met opzwepende drivers die 3D-objectgebaseerde Dolby Atmos en DTS:X mogelijk maken geluid en eARC-ondersteuning voor verliesvrije audio via HDMI (ervan uitgaande dat uw tv ook compatibel is met de eARC-standaard). Met een draadloze surround-luidsprekerset kunt u de 3.1.2-kanaals audio van de Q800T upgraden naar een 5.1.2-configuratie.

Een andere Q-serie soundbar die binnenkort zal verschijnen, is de $ 700 Q70T, die de Q-Symphony van de Q800T, upfiring-stuurprogramma’s en eARC-functionaliteit deelt. Samsung heeft de verschillen tussen de Q800T en de Q70T nog niet gedetailleerd, hoewel het een veilige gok is dat de functies van de Q70T zijn teruggebracht in vergelijking met de duurdere Q800T.

samsung hw s60t

Naast de Q-serie, kondigt Samsung ook zijn nieuwe “muziekgerichte” S-serie soundbars aan, waaronder de S60T van $ 330, die (volgens Samsung) een “breedbereik-tweeter heeft die is bevestigd aan de hoornvormige luidspreker”. De nieuwe soundbars uit de S-serie zullen worden geleverd met dezelfde Acoustic Beam-technologie als de modellen uit de Q-serie van Samsung, samen met een “vrij diepe” bas, hoewel je de lagefrequentierespons kunt verhogen door een optionele draadloze subwoofer toe te voegen.

Binnenkort wordt ook Samsung’s T-serie van instap- tot middenniveau soundbars verzonden, die in prijs zullen variëren van $ 200 tot $ 700. Ten minste twee modellen uit de T-serie van Samsung, de 3.1.2-kanaals T650 en de T550, zullen beschikken over DTS Virtual:X, een gevirtualiseerde 3D-audiomodus die surround- en hoogte-effecten simuleert zonder dat er stuurprogramma’s nodig zijn. De T650 en de T550 zullen respectievelijk $ 400 en $ 280 kosten.

Samsung heeft eerder onthuld dat zijn 2020-soundbars kortere en smallere vormfactoren zullen hebben, waardoor ze gemakkelijker onder de poten van een tv passen, terwijl een “aantal” van zijn nieuwe soundbars (inclusief de Q800T en de S60T) met Alexa aan boord zullen komen.

0 Shares:
You May Also Like