De Sonos Sub Mini: wat we tot nu toe weten

Sonos Sub Mini FCC filing

Er is een nieuwe, kleinere subwoofer van Sonos onderweg, en hoewel Sonos deze niet officieel heeft aangekondigd, is er al veel dat we over de luidspreker weten. Dit is wat we weten – en niet weten – over de aankomende Sonos Sub Mini.

Is de Sonos Sub Mini onthuld?

Niet officieel, hoewel Sonos in november 2021 per ongeluk het bestaan ​​van de Sub Mini onthulde, toen een vermelding van de luidspreker op een Sonos-ondersteuningspagina gleed. Ongeveer zes maanden later bereikte de FCC een regelgevende aanvraag voor een luidspreker die de Sub Mini lijkt te zijn, terwijl The Verge een 3D-weergave van de geruchten spreker publiceerde. Van zijn kant heeft Sonos het bestaan ​​van de Sub Mini niet bevestigd, maar het heeft het ook niet ontkend, alleen zeggend dat “we geen aanvullende details hebben om te delen.”

Wat doet de Sonos Sub Mini?

Net als zijn grotere broer of zus, de Sonos Sub, en vrijwel de subwoofer, is de (nog steeds geruchten) Sonos Sub Mini ontworpen om de laagfrequente respons van een of meer andere luidsprekers te versterken. Terwijl de Sonos Arc-soundbar bijvoorbeeld zijn eigen ingebouwde woofers heeft, klinkt de bas van de Arc een stuk dieper als hij eenmaal is gekoppeld aan een Sonos Sub. De Sonos Sub Mini zal ook draadloos verbinding kunnen maken met andere Sonos-speakers, net als de Sonos Sub.

Hoe ziet de Sonos Sub Mini eruit?

Een diagram bij de FCC bevestigt The Verge’s 3D-weergave van de Sonos Sub Mini, die een cilindrische vorm toont samen met stroom- en ethernetpoorten aan de onderkant. De Sub Mini heeft mogelijk ook een “pilvormige verticale uitsparing” aan de zijkant, volgens The Verge, terwijl het FCC-diagram verwijst naar dual force-cancelling drivers, net als de Sonos Sub op ware grootte. Last but not least verwachten we dat de Sonos Sub Mini aanzienlijk kleiner zal zijn dan de bestaande Sub.

Met welke speakers werkt de Sonos Sub Mini?

De grotere Sonos Sub kan worden gecombineerd met “elk versterkt, niet-draagbaar Sonos-product”, en we verwachten dat hetzelfde geldt voor de Sonos Sub Mini. Dat betekent dat je de Sonos Sub Mini kunt gebruiken met alles van Sonos One (of een stereopaar Sonos Ones) tot een Sonos-soundbar, inclusief de zojuist uitgebrachte Sonos Ray, Sonos Beam of Sonos Arc. Omdat het een kleinere subwoofer is, zou de Sonos Sub waarschijnlijk goed passen bij de kleinere, instapmodel Sonos Ray en misschien de iets grotere Sonos Beam.

Wat is het verschil tussen de Sonos Sub Mini en de Sonos Sub?

Nou, het spreekt voor zich (maar we zeggen het toch) dat de Sonos Sub Mini kleiner en lichter zal zijn dan de 15,3 x 15,8 x 6,2-inch (HxBxD), 36,3-pond Sonos Sub. En ervan uitgaande dat het de wetten van de fysica gehoorzaamt, zal de Sonos Sub Mini vrijwel zeker de laagfrequente respons van de grotere Sonos Sub missen. Dat gezegd hebbende, Sonos weet zeker hoe hij grote bas uit kleine verpakkingen moet wringen, dus we zijn optimistisch dat de Sub Mini een solide boom zal leveren voor zijn formaat.

Sonos-sub

Sonos

Heeft de Sonos Sub Mini ingebouwde Alexa, Google Assistant of Sonos Voice Control?

De meeste Sonos-speakers (behalve die zonder microfoon) ondersteunen je keuze voor Alexa, Google Assistant en Sonos’ eigen stemassistent. Omdat het een microfoon mist en tenslotte een subwoofer is, ondersteunt de Sonos Sub Mini geen ingebouwde stemassistent, en hetzelfde geldt voor de grotere Sonos Sub.

Wanneer komt de Sonos Sub Mini?

Goede vraag. Gezien het feit dat de Sonos Sub Mini (of wat de Sub Mini lijkt te zijn) in juni op de FCC verscheen, is het redelijk om te zeggen dat de spreker binnen de komende maanden zou kunnen aankomen. Sonos kondigt graag nieuwe producten aan in de lente en de vroege herfst, dus ons geld ligt op het laatste tijdsbestek – denk aan september – maar andere waarnemers denken dat de Sub Mini eerder deze zomer de dekking zou kunnen breken.

Hoeveel gaat de Sonos Sub Mini kosten?

Nog een goede vraag – en nogmaals, we weten het nog niet zeker, maar we kunnen het wel raden. Omdat het een kleinere versie is van de Sonos Sub, die nu $ 749 kost (hij kreeg een prijsverhoging van $ 50 in september 2021), zal de Sonos Sub Mini (hopen we) iets minder kosten. Een prijskaartje van $ 299 klinkt aantrekkelijk, maar omdat Sonos Sonos is, is iets in het bereik van $ 500 niet uitgesloten.

0 Shares:
You May Also Like