De slimme waarschuwingen van deze babyfoon zorgen ervoor dat je baby veilig slaapt

81kk4mdko4l. sl1500  copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende beeldkwaliteit Detecteert de risicovolle slaapactiviteit van een baby waarschuwt zorgverleners Maakt automatisch foto’s van gedenkwaardige momenten zoals glimlachen of rechtop zitten

nadelen

Premium-abonnement vereist om video te downloadenMogelijk aanzienlijke montage vereist

Ons oordeel

De Cubo AI Plus is een uitstekende AI-aangedreven babyfoon met slimme waarschuwingen die zowel kind als ouders moeten helpen beter te slapen.

De Cubo AI Plus heeft bonafide babywelzijnswaarborgen die de meest angstige nieuwe ouders gemakkelijker moeten laten slapen. De gepatenteerde technologie van de babyfoon is ontwikkeld door een moeder en een kinderarts. Zoals het merkverhaal gaat, vond de moeder op een dag haar pasgeboren baby slapend met zijn gezicht per ongeluk bedekt. Nadat een half dozijn babycamera’s haar angst – of haar slapeloosheid – niet konden verminderen, nam ze het heft in eigen handen en begon ze met pediatrische begeleiding een camera te maken die dat wel zou doen.

De selectiekaderfunctie van deze camera lost het probleem op dat de maker zoveel slapeloze nachten bezorgde: veiligheidsdetectiewaarschuwingen die ouders op de hoogte stellen van een bedekt gezicht, buikslapen en andere slaaprisico’s. Maar het zit ook boordevol items op de verlanglijst waar moderne ouders blij van worden, waaronder nachtzicht, temperatuur- en vochtigheidsbewaking, slaapregistratie en -analyse en automatische foto-opname.

De Cubo-camera verdient direct uit de doos schattige punten. De behuizing is gebeeldhouwd in een mollig vogeltje, een die tweet om je te laten weten dat hij opmerkelijke babyactiviteit heeft gedetecteerd. In zijn buik zit een groothoeklens van Sony die video vastlegt in een resolutie van 1080p. Deze wordt geflankeerd door een lichtsensor en een hooggevoelige microfoon. Het infraroodlicht dat boven de lens is geplaatst om nachtzicht mogelijk te maken, straalt geen zichtbaar rood licht uit, dus er is weinig risico dat je baby wakker wordt.

61u2re05ecl.  sl1500 kopie

De camerabehuizing bevat ook een nachtlampje en een ingebouwde luidspreker. Een multifunctionele knop op de rug van de vogel is omringd met een statuslampje dat kan worden uitgeschakeld als je merkt dat het storend is.

Ouders hebben enige flexibiliteit bij het instellen van de Cubo AI. Het eenvoudigst is om de camera aan de mobiele standaard te bevestigen en op een plank of dressoir te plaatsen. Als dat logistiek niet mogelijk is, monteer je de camera op een vloerstandaard of direct aan het babybedje. Alle benodigde onderdelen en gedetailleerde instructies worden bij de camera geleverd; het monteren van een van deze apparaten is echter een project voor twee personen, dus plan dienovereenkomstig.

Het is ook vermeldenswaard dat u voor de vloerstandaard een volle plastic waterzak (meegeleverd) in de vloerbasis moet plaatsen om hem te verzwaren. De camera moet continu op een stopcontact worden aangesloten en het netsnoer loopt door een uitsparing aan de achterkant van diezelfde basis. Het ziet er allemaal veilig genoeg uit – het deksel van de waterzak bevindt zich aan de andere kant van het snoer en het snoer komt nooit in contact met de waterzak – maar ik zou me nog steeds niet op mijn gemak voelen met deze opstelling in de kinderkamer van mijn kind, en ik’ Ik wed dat veel nerveuze nieuwe ouders dat ook niet zouden doen. Is een zak gevuld met zand misschien beter?

71cvzlnytvl.  sl1500 kopie

Ik heb geen problemen ondervonden bij het verbinden van de camera met mijn netwerk. Je moet de Cubo-app downloaden en een account registreren. Van daaruit neemt de app de touwtjes in handen en begeleidt hij je bij het koppelen van het apparaat en het inloggen op je wifi.

Cubo heeft configuratietips op de startpagina van de app gezet, en dat is geen geringe genade voor verwarde nieuwe ouders. In plaats van door een cryptisch menu te moeten zoeken, worden gebruikers doorverwezen naar de juiste instellingen voor het inschakelen van waarschuwingen voor bedekt gezicht en rollover en het instellen van detectiezones. Ouders van baby’s zullen het meest geïnteresseerd zijn in de wiegdetectiezones, die een gebied boven de wieg definiëren voor de AI om te controleren op beweging, en huildetectie, die een waarschuwing stuurt wanneer de AI het huilen herkent tussen de andere slaapgeluiden van de baby.

Een functie die ik me niet kan herinneren op een andere monitor te hebben gezien, of in ieder geval niet gepresenteerd zoals Cubo heeft, is een instelling voor een gevarenzone. Dit werkt als de detectiezone van de wieg, behalve dat u dit gebied buiten de wieg instelt om gewaarschuwd te worden als iemand erin komt. Hoewel “gevarenzone” beelden oproept van indringers die ‘s avonds laat zijn, heeft deze functie een veel praktischere toepassing: ervoor zorgen dat een peuter of een loslopend huisdier de baby niet stoort of pijn doet terwijl ze slapen. Het is ook handig als de baby mobiel is, omdat je zones kunt instellen rond niet-babyveilige gebieden in je huis.

Je kind bekijken met Cubo AI Plus lijkt veel op het gebruik van een wifi-thuisbeveiligingscamera. De app streamt een live feed naar je telefoon en biedt je bedieningselementen voor het activeren van de microfoon – ideaal om een ​​opgewonden baby te kalmeren – en het maken van video en screenshots op aanvraag.

schermafbeelding 2020 08 10 13 22 56

De beeldkwaliteit is een orde van grootte groter dan wat je zou krijgen met een ouderwetse VGA-babyfoon. De camera maakt daar gebruik van door automatisch foto’s te maken wanneer de AI herkent dat je baby lacht, rechtop zit of iets opmerkelijks doet. Deze foto’s zijn geordend op leeftijd en opgeslagen in een digitaal plakboek genaamd de Moments Wall.

Elke ochtend presenteert de app je een slaapanalyserapport, een aggregatie van de nachtelijke activiteit van de baby. De gegevens worden in grafiekvorm weergegeven, samen met hoogtepunten zoals de totale hoeveelheid slaap, het aantal ontwaken en bezoeken aan zorgverleners, en de langste ononderbroken slaap.

De camera wordt normaal gesproken geleverd met één dag slaapregistratie en -analyse, 10 dagen Moments Wall-geschiedenis en de mogelijkheid om 18 uur aan live videobeelden en alle op waarschuwingen gebaseerde video’s te bekijken. Je zou een Premium-account moeten kopen ($ 8 voor een maand, $ 45 voor 6 maanden en $ 80 voor een jaar) om video te kunnen downloaden en 30 dagen analyses en Moments-foto’s te krijgen. Cubo biedt momenteel echter een jaar gratis Premium-service aan bij de aankoop van de Cubo AI Plus. Dat is een mooie deal voor ouders die in dat eerste jaar een groot deel van hun besteedbaar inkomen zullen zien ombuigen naar talloze babybehoeften.

Alles bij elkaar genomen, is de Cubo AI Plus een uitstekende babyfoon en het belooft nog beter te worden – het bedrijf heeft gezegd dat slaapliedjes en slimme thuisintegratie later dit jaar komen. Voor $ 350 is de prijs vergelijkbaar met andere AI-compatibele camera’s, zoals de Miku Smart Baby Monitor. Toch is het een relatief kleine prijs om te betalen voor een betere, veiligere slaap voor het hele gezin.

0 Shares:
You May Also Like
c by ge smart switch without neutral wiring
Read More

Hoe hebben ze het gedaan?

In het verleden moesten gebruikers van slimme schakelaars in oudere huizen zonder neutrale bedrading het geld ophoesten voor…