De slimme lamp met Google Assistent is niets voor jou

Google's dLight smart lamp answers to Google Assistant.

Wacht, Google maakt nu slimme lampen? Ja soort van. Een Google-ontwerper heeft details bekendgemaakt over een slimme lamp met Assistent die ook verlichting kan bieden voor videogesprekken, maar het licht zal niet snel in de Google Store verschijnen.

De “dLight” werd voor het eerst opgemerkt door 9to5Google en heeft een lange, dunne nek en een ovale kop die 90 graden kan draaien, waardoor de lamp zijn LED’s op een bureaublad of op uw gezicht kan richten.

Google-ontwerper Ben Gold onthulde de dLight op Twitter en noemde het een “grotere inspanning om WFH-situaties te verbeteren en de videokwaliteit te verbeteren.”

De Google-lamp wordt de “dLight” genoemd en ik heb bevestigd dat deze niet vertrouwelijk is. Nogmaals, dit product zal waarschijnlijk nooit buiten het bedrijf te koop zijn. pic.twitter.com/fMmDXdr6Yk

— Ben Gold (@bengold) 11 februari 2022

De lamp werkt met Google Assistant spraakopdrachten en kan worden toegevoegd aan de Google Home-app, meldt 9to5Google. Gold merkte op dat je de kleurtemperatuur van de dLight kunt aanpassen en “het licht een beetje kunt draaien”, met het idee dat het “zich kan aanpassen aan verschillende instellingen, zodat je het kunt configureren zoals je wilt voor videoconferenties.”

Er is ook een USB-C-poort waarmee de lamp firmware-updates kan ontvangen voor “toekomstige uitbreiding”, tweette Gold.

Het beste van alles is dat de dLight gratis is, zij het “nabesteld”, zegt Gold.

Dus, wanneer kunnen we de dLight in handen krijgen? Houd je adem niet in. De lamp is alleen voor Google-medewerkers en zal volgens Gold “waarschijnlijk nooit buiten het bedrijf te koop zijn”.

Zoals 9to5Google opmerkt, heeft Google eerder exclusieve hardware van het merk Google aan zijn werknemers uitgegeven, waaronder deze ogende Bluetooth-headset van een paar jaar geleden.

Maar hoewel de hippe dLight eruitziet als een product dat daadwerkelijk naar de hele wereld kan worden verzonden, lijkt het erop dat je een Google-badge nodig hebt om er echt een te krijgen.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like