De slimme camera’s van Arlo hebben tegen het einde van het jaar tweefactorauthenticatie nodig

arlo pro 3 main

Steeds meer slimme beveiligingsfabrikanten springen op de kar als het gaat om tweefactorauthenticatie, en Arlo kondigt aan dat het deze functie binnenkort zal verplichten.

Android Police meldt dat gebruikers van Arlo-beveiligingscamera’s (inclusief de nieuwe Arlo Pro 3, die we onlangs hebben beoordeeld) e-mails hebben ontvangen van het bedrijf waarin staat dat tweefactorbeveiliging “tegen het einde van het jaar” vereist zal zijn.

De e-mails van Arlo verwijzen gebruikers naar de veelgestelde vragen van het bedrijf voor het instellen van tweefactorauthenticatie, die u kunt inschakelen in de mobiele Arlo-app (door te tikken op Instellingen > Profiel > Aanmeldingsinstelling > Tweestapsverificatie) of op de Arlo-website (klik op Instellingen > Profiel > Tweestapsverificatie). Gebruikers kunnen ervoor kiezen om beveiligingscodes te ontvangen via sms of e-mail, of (nog beter) door op een pushmelding van de mobiele Arlo-app te tikken.

De verhuizing komt na de recente aankondiging van Nest dat het vanaf dit voorjaar twee-factor-e-mailverificatie zou inschakelen voor Nest-gebruikers die 2FA niet hebben ingeschakeld of nog moeten migreren naar een Google-account.

Ongeveer een week later zei Ring van Amazon dat het ook twee-factor-authenticatie voor zijn gebruikers zou verplichten, waarbij verificatiecodes via sms of e-mail worden verzonden.

Authenticatie in twee stappen, waarbij meestal uw inloggegevens worden geverifieerd door een code in te voeren die naar een van uw ‘vertrouwde’ apparaten is verzonden, is een van de beste manieren om hackers te dwarsbomen die proberen de controle over uw account te krijgen.

Zowel Nest- als Ring-camera’s waren de afgelopen maanden het doelwit van talloze aanvallen, waarbij hackers gebruikers via de ingebouwde luidsprekers van de camera bedreigden, met hun kinderen spraken of zelfs ingewikkelde hoaxen uitvoerden, zoals een waarin de aanvallers waarschuwden voor inkomende raketten uit Noord-Korea.

0 Shares:
You May Also Like