De slaapregistratie van de Google Nest Hub kost je vanaf 2023

google nest hub 2nd gen sleep duration

Toen Google in maart voor het eerst de vernieuwde Nest Hub onthulde, zei de techgigant dat de nieuwe slaapvolgfuncties van het scherm tot het einde van het jaar gratis zouden zijn, maar het was vaag over wat er daarna zou gebeuren. Zou Google Nest Hub-gebruikers extra in rekening brengen voor Sleep Sensing? Nou, nu weten we het.

Google heeft zojuist onthuld dat ja, de Sleep Sensing-functionaliteit van de Nest Hub je uiteindelijk zal kosten, maar het goede nieuws is dat je niet langer dan een jaar hoeft te betalen.

Dit is de deal: uiteindelijk zal Google Sleep Sensing naar Fitbit Premium brengen, het abonnement voor Fitbit-gebruikers dat $ 10 per maand of $ 80 per jaar kost. Dus als je van plan bent om je Nest Hub je slaap voor onbepaalde tijd te laten volgen, kun je net zo goed een Fitbit krijgen (die nu natuurlijk eigendom is van Google) terwijl je toch bezig bent.

Maar Google zei ook dat Sleep Sensing tot eind 2022 gratis zal blijven, wat betekent dat als je de functie wilt blijven gebruiken, je niet hoeft te betalen voor Fitbit Premium (dat voordelen biedt zoals “premium” Fitbit-uitdagingen , gedetailleerde gezondheids- en fitnessstatistieken, welzijnsrapporten en honderden trainingen en ‘mindfulness’-sessies) op zijn vroegst tot eind volgend jaar.

Momenteel exclusief voor de tweede generatie Nest Hub, is Sleep Sensing een opt-in-functie waarmee het scherm je slaap kan controleren zonder een polsbandje. Aangedreven door een Soli-chip (een kleine, ingebouwde radar), kan de Nest Hub je ademhaling voelen terwijl je sluimert, en het geeft je gedetailleerde rapporten over je slaapgeschiedenis en kwaliteit.

Naast de onthulling dat Sleep Sensing uiteindelijk een betaalde functie zal worden, heeft Google ook enkele details gepresenteerd over nieuwe slaapvolgmogelijkheden die vanaf vandaag beschikbaar zijn.

Ten eerste kan de Nest Hub je met “slaapfasering” meer details geven over de verschillende stadia van je slaap, inclusief hoe lang je in lichte, diepe en REM-slaap was, en ook hoe lang je wakker was.

Google zegt dat het ook de geluidsdetectiefunctie van de Nest Hub heeft verbeterd, wat betekent dat het nu je gesnurk en hoest kan onderscheiden van dat van een slapende partner. Na de update zal de Nest Hub slaapgeluiden van een partner in een categorie ‘andere geluiden’ plaatsen, samen met eventuele harde geluiden die hij kan detecteren.

Ten slotte voegt de Nest Cam Calm toe, een app die is ontworpen om slaapmeditatie en ontspanning te stimuleren. De Calm-app beschikt volgens Google over een bibliotheek met slaapverhalen, meditatie-oefeningen, muziek en meer.

0 Shares:
You May Also Like