De servers van Insteon zijn op mysterieuze wijze weer ingeschakeld

Insteon

Het smarthome-merk Insteon lijkt nog steeds dood te zijn, maar de servers zijn op mysterieuze wijze weer tot leven gekomen, hoewel niemand lijkt te weten wie er achter de herstart zit.

Een zelfverklaarde “kleine groep gepassioneerde Insteon-gebruikers” zegt dat zij degenen zijn die de servers van het slimme huismerk weer hebben ingeschakeld.

In een bericht op de Insteon-website zei voormalig Smartlabs VP en nieuwe Insteon-CEO Ken Fairbanks dat de groep de worstelende smart home-service “met succes” heeft overgenomen.

“In de toekomst zetten we ons in om de Insteon-business op verantwoorde wijze opnieuw op te bouwen”, staat in de notitie, getiteld “A New Day for Insteon”.

Het lijkt er nu op dat de servers van Insteon voorlopig online zullen blijven, met Fairbanks die in de website-notitie schrijft dat “onze eerste prioriteit was om de hubs online te krijgen onmiddellijk voordat we toegang hadden tot deze site, de e-mailserviceprovider, sociale accounts, enz. .”

De notitie vervolgt dat de nieuwe eigenaren van Insteons “weten dat niet alle functies weer online zijn, maar we werken er actief aan.”

Zoals gemeld door Stacey Higginbotham op Stacey on IoT, merkten verbaasde Insteon-gebruikers op Reddit dat de Insteons-servers dinsdag weer online waren, en vanaf nu zijn ze nog steeds actief. Maar niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het weer inschakelen van de Insteon-servers, en het is niet duidelijk hoe lang ze blijven neuriën, waardoor Insteon-gebruikers hun herrezen hubs haastig opnieuw moeten configureren voor lokale controle, nu dat nog kan.

Het laatste dat we over Insteon hoorden was eind april, toen een opmerking op de Insteon-website gebruikers informeerde dat het belegerde moederbedrijf van het merk, Smartlabs, er niet in was geslaagd een koper te vinden. De notitie arriveerde dagen nadat de servers van Insteon plotseling kapot gingen, waardoor gebruikers high en droog achterbleven. Ondertussen leek Smartlabs op weg naar liquidatie.

Dus, wie heeft de servers van Insteon weer ingeschakeld? Er is geen bericht van Smartlabs en het sombere bericht op de website van Insteon is nog steeds live. Ondertussen zei Universal Devices, een fabrikant van slimme hubs die een bod had uitgebracht op SmartLabs, dat het niet achter de herstart van de server zat. Higginbotham van haar kant speculeert dat een entiteit Insteon’s IP moet hebben gekocht en hun eigen servers moet hebben opgestart, maar voorlopig blijft de identiteit van die partij een mysterie.

Insteon, voor het eerst ontwikkeld in 2005, een leven lang geleden wat smart home betreft, is een gepatenteerde smart home-technologie die zowel powerline als draadloze netwerken gebruikt, en Insteon was een van de eerste smart home-fabrikanten die HomeKit ondersteunde.

Insteon-moederbedrijf Smartlabs werd in 2017 opgepikt door Richmond Capital Partners, een private equity-onderneming opgericht door Smartlabs-CEO Rob Lilleness. Smartlabs lanceerde afgelopen zomer het merk Nokia Smart Lighting, maar het lijkt erop dat het nieuwe merk nooit producten heeft verzonden.

Hoewel het goed nieuws is dat de servers van Insteon terug zijn, is het niet te zeggen hoe lang ze zullen blijven.

0 Shares:
You May Also Like