De SAAM-rookmelder dient als luchtkwaliteitsmonitor wanneer hij u niet waarschuwt voor brandgevaar

saam inc. sp4 sunroom

Rookmelders zijn al sinds de jaren 70 een vaste waarde in huizen – en sindsdien zijn ze niet zo veel geëvolueerd. SAAM is het nieuwste bedrijf dat een stap verder gaat met wat het zegt dat een beter idee is. De detectoren kunnen volgens SAAM vier keer sneller rook en vuur detecteren dan de concurrentie, en ze functioneren ook als hoogwaardige luchtkwaliteitsmonitors die gevaarlijke gassen kunnen detecteren.

SAAM zegt dat de rookmelders uit de S-serie een op spectroscopie gebaseerde detectiemethode gebruiken. Spectroscopie is in wezen de studie van materie met behulp van licht, en het bedrijf zegt dat de methode zijn detectoren in staat stelt om te bepalen welke elementen aanwezig zijn in een brand, zoals stoffen die vrijkomen door smeulend polyurethaan, een materiaal dat veel voorkomt in bekleding.

SAAM zegt dat dit zijn detectoren ook sneller maakt om rook en vuur te detecteren – ze kunnen binnen enkele seconden reageren – en minder geneigd zijn om valse alarmen te activeren, omdat ze elementen in de lucht kunnen herkennen en negeren die valse alarmen veroorzaken in conventionele detectoren. Machine learning en kunstmatige intelligentie stellen de S-serie in staat zijn detectiealgoritmen te verbeteren, zodat ze in de loop van de tijd nog nauwkeuriger worden.

saam inc.  sc4 plafondmontage

Als bijkomend voordeel stelt spectroscopie de S-serie van SAAM in staat om de binnenluchtkwaliteit van uw huis te evalueren, waarbij realtime gegevens over zwevende deeltjes en meer dan 13 andere elementen in de lucht worden gepresenteerd. De detectoren kunnen u ook waarschuwen wanneer de niveaus van gevaarlijke gassen, waaronder kooldioxide en koolmonoxide, te hoog worden. Ten slotte kunnen ze niveaus van vluchtige organische stoffen (VoC’s) in de lucht detecteren. Het installeren van een S-serie detector kan de noodzaak van een speciale luchtkwaliteitsmonitor elimineren (u vindt hier een aantal van onze beoordelingen van luchtkwaliteitsmonitors).

De S-serie zal zowel wifi- als Zigbee-radio’s aan boord hebben, zodat ze verbinding kunnen maken met de cloud en kunnen worden geïntegreerd in slimme thuissystemen. Voor consumenten met smart home-systemen met professionele bewakingsdiensten, kunnen de detectoren in geval van nood de lokale brandweer bellen. Smart Home-integratie zou de S-serie de mogelijkheid kunnen geven om uw slimme HVAC-systeem te activeren, de ventilatie te verhogen als schadelijke gassen of hoge niveaus van VoC’s worden gedetecteerd, of het uit te schakelen als rook wordt gedetecteerd om te voorkomen dat het door het hele huis circuleert. Waarschuwingen worden verzonden naar de mobiele app van SAAM en via sms.

Er zullen twee modellen in de S-serie zijn: De SC4 is een bedrade model ontworpen voor plafond- of wandmontage. De SP4 is een op batterijen werkend tafelmodel. Ze gaan elk $ 250 kosten. Beide worden naar verwachting eind dit jaar verzonden, maar het bedrijf kon ons geen precieze datum geven. SAAM-CEO Rob Qualls zegt dat de COVID-19-pandemie de beschikbaarheid en het testen van onderdelen heeft vertraagd.

Geïnteresseerd in nieuwe rookmeldertechnologie? Bekijk zeker ook ons ​​verhaal over een soortgelijk nieuw product dat dit jaar op de CES te zien is: de Owl Wired.

0 Shares:
You May Also Like