De Roku LE is een kale 1080p-streamer die slechts $ 15 kost

roku le

Roku maakt enkele van de meest betaalbare streamingspelers op de markt, maar voor slechts $ 15 spant de Walmart-exclusieve Roku LE de kroon.

Verkrijgbaar op Black Friday bij Walmart.com en bij fysieke Walmart-winkels, de Roku LE mist veel van de toeters en bellen die worden aangeboden door Roku’s andere streaming-spelers, maar het is ook een stuk goedkoper.

Om te beginnen komt de streamingresolutie van de LE uit op 1080p, in tegenstelling tot 4K HDR voor de $ 40 Roku Express 4K + of $ 50 voor de Dolby Vision-compatibele Streaming Stick 4K (die momenteel te koop is voor $ 30).

De compacte Roku LE wordt ook geleverd met een “eenvoudige” afstandsbediening die geen spraakmogelijkheden heeft, wat betekent dat je niet naar video’s kunt zoeken of kanalen kunt starten met spraakopdrachten (of in ieder geval niet zonder de mobiele Roku-app).

Dat gezegd hebbende, de Roku LE wordt geleverd met dezelfde gestroomlijnde interface als duurdere Roku-modellen, inclusief een breed scala aan premium en live streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu en Amazon Prime Video (hoewel niet YouTube TV, gezien de aanhoudende Google-Roku-vete).

Ook onderdeel van het pakket is The Roku Channel, dat tal van gratis, door advertenties ondersteunde streamingkanalen biedt, evenals Roku Originals, een selectie van 30 shows van de ter ziele gegane mobiele streamingdienst van Quibi.

Naast de meegeleverde Roku-afstandsbediening, wordt de Roku LE ook geleverd met een HDMI-kabel in de doos, een onverwachte toevoeging gezien het lage prijskaartje.

Voorafgaand aan de Roku LE was Roku’s goedkoopste streamer de Roku Express, die alleen in HD is, met een catalogusprijs van $ 30; het is momenteel te koop voor $ 25.

Maar Roku zegt dat de LE alleen beschikbaar zal zijn “zolang de voorraad strekt”, dus als je er een wilt kopen voor de feestdagen, kun je maar beter klaar zijn om te winkelen op Black Friday.

0 Shares:
You May Also Like