De regionale sportsituatie van YouTube TV is nu een totale puinhoop voor snoersnijders

youtube tv

Vorige week kwam YouTube TV terug op plannen om regionale Fox Sports-netwerken uit zijn kanaalopstelling te verwijderen. In een nieuwe deal met Sinclair Broadcast Group stemde YouTube TV ermee in om 19 van die 21 netwerken aan te bieden, met uitzondering van Fox Sports West en Fox Sports Prime Ticket in Los Angeles (samen met het YES Network, waarvan Sinclair gedeeltelijk eigenaar is, in New York). In een persbericht verkondigde Sinclair de deal als “zorgen voor blijvende toegang voor miljoenen fans.”

Helaas is dat niet het hele verhaal. In het hele land merken YouTube TV-abonnees dat ze niet langer naar de regionale Fox Sports-netwerken kunnen kijken die ze voorheen kregen. In sommige gevallen hebben abonnees regionale sportdekking verloren, maar ze betalen dezelfde $ 50 per maand als abonnees in andere delen van de staat of regio, waar dezelfde teamdekking beschikbaar blijft.

Als gevolg hiervan is YouTube TV ofwel de beste live tv-streamingservice voor sport of een die sportfans moeten vermijden. Het hangt allemaal af van waar je woont.

Waar YouTube TV regionale sporten liet vallen

YouTube zou geen commentaar geven op dit verhaal, dus de enige manier om erachter te komen waar YouTube TV nog steeds regionale sporten aanbiedt, is door je postcode in te pluggen op de website.

Maar na het bekijken van klachten op Reddit en Twitter, kwam er een patroon naar voren: hoe verder je bent van waar een lokaal team speelt, hoe waarschijnlijker het is dat YouTube TV de dekking van dat team in jouw regio heeft laten vallen.

Sinclair leek dit te bevestigen door in een verklaring te zeggen dat YouTube beslist om geen regionale sporten in “buitengebieden” van bepaalde markten aan te bieden.

“[T]alleen zij bepalen of een RSN al dan niet moet worden vervoerd in een buitenste zone, waar toegang tot het kanaal is toegestaan, maar niet vereist, “zei Sinclair. “Het was de beslissing van YouTube om bepaalde buitenste zones te schrappen, zonder de prijs te verlagen die wordt aangerekend aan abonnees die deze inhoud verliezen.”

Hieronder staan ​​enkele steden waar YouTube TV regionale Fox Sports-netwerken heeft laten vallen. Houd er rekening mee dat Hulu + Live TV in alle gevallen deze kanalen blijft aanbieden voor $ 55 per maand.

Charleston, SC: Fox Sports Carolinas, South en Southeast dropten Asheville/Greenville, NC: Fox Sports Carolinas en South dropten Des Moines en Dubuque, Iowa: Fox Sports Midwest en North dropten Houston en Midland, Texas: Fox Sports Southwest liet Jacksonville vallen, Pensacola en Tallahassee, Florida: Fox Sports Florida en Sun lieten Tampa, Florida vallen: Fox Sports Florida liet Indianapolis, Ind. vallen: Fox Sports Ohio liet Lincoln en Omaha vallen, Neb.: Fox Sports Kansas City liet Wichita vallen, Kan: Fox Sports Kansas City liet Jackson en Tupelo vallen, Miss: Fox Sports South en Southeast dropten Louisville, Kentucky: Fox Sports Ohio en South dropten Columbus, Ohio: Fox Sportstime Ohio liet Toledo, Ohio vallen: Fox Sports Ohio en Detroit lieten Huntington, W.Va vallen. : Fox Sports Ohio viel

Dit is geen volledige lijst, maar een steekproef die laat zien hoe YouTube TV nu grote gaten heeft in zijn regionale sportverslaggeving in de Verenigde Staten. Naast de bovenstaande voorbeelden biedt YouTube TV niet het YES Network in New York of Fox Sports West en Prime Ticket in de omgeving van Los Angeles. In tegenstelling tot Hulu heeft YouTube TV ook geen deal voor Marquee Sports Network, dat dit jaar Chicago Cubs-games zal vertonen.

Een ongebruikelijke deal

Laten we een klein beetje back-up maken en een onderscheid maken: YouTube TV heeft de nationale FS1- en FS2-sportkanalen, die eigendom zijn van Fox Corporation, niet laten vallen. De regionale sportnetwerken van Fox (of RSN’s) werden, ondanks hun naam, vorig jaar overgenomen door Sinclair, toen Disney de netwerken desinvesteerde als onderdeel van de overname van 21st Century Fox.

Hoe dan ook, sinds Sinclair die regionale sportnetwerken heeft overgenomen, heeft het verschillende distributieovereenkomsten verloren. Dish Network heeft in de zomer Fox RSN’s van zowel zijn satellietservice als Sling TV-streamingservice verwijderd en lijkt niet te popelen om ze terug te krijgen. FuboTV, dat ooit trots was op zijn sportprogramma’s, liet begin januari stilletjes Fox RSN’s vallen en PlayStation Vue stopte later die maand.

Hoewel ik niet op de hoogte ben van wat er achter de schermen met YouTube gebeurde, kan ik me voorstellen dat Sinclair onder grote druk stond om tot een akkoord te komen. De traditionele tv-business is nu sterk in verval, en hoewel streamingdiensten zoals YouTube TV niet snel genoeg groeien om dit te compenseren, vertragen ze in ieder geval het tempo van verval. Met meer dan twee miljoen abonnees is YouTube TV een van de weinige betaal-tv-bundels waarvan het aantal abonnees elk kwartaal toeneemt.

YouTube stond waarschijnlijk ook onder druk, zowel van abonnees die dreigden te stoppen als het regionale sporten zou stopzetten, als van de wens om geen prijsvoordeel te verliezen ten opzichte van Hulu + Live TV, dat 1,2 miljoen meer abonnees heeft ondanks dat het $ 5 per maand duurder is . Zo zijn de bedrijven tot een deal gekomen waarin YouTube TV sommige regionale Fox Sports-netwerken uitsluit en slechts een subset van klanten toegang geeft tot de andere.

Hoe dit financieel uitpakt kunnen we alleen maar raden. Het zou YouTube in staat kunnen stellen zijn nieuwe kostenbesparingen in sportvrije markten te gebruiken om prijsstijgingen voor sport in andere markten op te vangen. Of zoals een Redditor vorige week theoretiseerde, zou het YouTube in staat kunnen stellen om minimale abonneevereisten te vermijden in gebieden waar sportteams minder populair zijn. Het op deze manier opdelen van regionale sportverslaggeving is in ieder geval hoogst ongebruikelijk.

“In mijn hele geschiedenis van het behandelen van deze ruimte, heb ik dit nog nooit zien gebeuren”, zei Rich Greenfield, analist van de media-industrie bij LightShed Partners, deze week in een interview.

Dat komt waarschijnlijk omdat het niet veel zin heeft, vooral voor een service die landelijk beschikbaar is. Vanuit marketingperspectief moeten alle claims die YouTube nu maakt over zijn lokale sportverslaggeving nu worden voorzien van een grote asterisk, en iedereen die YouTube TV wil aanbevelen aan zijn vrienden (of, ahum, lezers) zal twee keer moeten nadenken over waar die mensen live.

Het is een rommelige situatie voor YouTube TV, maar een nog rommeligere situatie voor Sinclair, die nu misschien nog meer patchwork-deals moet hebben terwijl het onderhandelt over toekomstige contracten met andere tv-aanbieders. Een grote, benadrukt Greenfield, is Comcast, wiens overeenkomst met Sinclair in september wordt verlengd.

“Als ik naar mijn contract zou kijken, zou ik zeggen: ‘Waarom kan ik dit ook niet doen?'” zei Greenfield.

Zoals met zoveel andere dingen op het gebied van snoeren, zou ik graag denken dat deze storing het begin is van een grotere verstoring, waarbij fans toegang hebben tot live sport zonder gebonden te zijn aan een grote bundel tv-zenders. Maar het pad van hier naar daar zal beladen zijn met meer klanten die een ruwe deal krijgen.

Snoerafsnijder Wekelijks

0 Shares:
You May Also Like