De radon-detecterende View Plus van Airthings kan fungeren als een hub

AirThings View Plus

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Geïntegreerde hub en sensorenKan oudere Airthings-hardware gebruikenApp- of webgebaseerde interfaceUitstekende meldingen en waarschuwingenWerkt met Alexa en Google Assistant

nadelen

Zeer groot DuurBewaakt koolmonoxide nietKan een maand duren om sensoren te kalibreren

Ons oordeel

Met zeven luchtkwaliteitssensoren en de mogelijkheid om als hub te fungeren om meer toe te voegen, kan de Airthings View Plus gebruikmaken van Alexa of Google’s Assistant om zijn luchtkwaliteitsgegevens goed te gebruiken. Dat gezegd hebbende, is het ontbreken van een koolmonoxidemonitor een gemiste kans.

Prijs bij beoordeling

$ 299

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 299,99

Vrij

De Airthings View Plus-luchtkwaliteitsmonitor is gehuisvest in een witte, langwerpige behuizing en tilt smart home multitasking tot het uiterste. Het heeft niet alleen zeven ingebouwde bewakingssensoren, maar het kan ook fungeren als een hub om nog veel meer toe te voegen, waarbij de resultaten worden weergegeven op het interactieve scherm, in de Airthings-app of via een webinterface. Met 6,6 x 3,5 x 1,2 inch is de 12,8-ounce View Plus ook aan de grote kant, waardoor de concurrerende Aqara TVOC-luchtkwaliteitsmonitor (die slechts 3,0 x 1,6 x 0,6 inch meet) in het niet valt.

Het 2,9-inch e-paper scherm van de View Plus wordt elke 2,5 minuut bijgewerkt en toont de resultaten van de sensor één of twee tegelijk. Je kunt er gemakkelijk tussen gaan door met je hand voor het scherm te vegen, en een LED erboven brandt groen als de lucht goed is, geel als je misschien een raam wilt openen en rood als het tijd is om wat frisse lucht te krijgen.

Naast het vermogen om radon te detecteren (het is een van de weinige luchtkwaliteitsmonitors die dit kan), kan de Airthings View Plus 2,5 micron deeltjes en vluchtige organische stoffen identificeren, terwijl het de temperatuur, relatieve vochtigheid en luchtdruk meet. Het heeft ook een coole functie die temperatuur- en vochtigheidsmetingen combineert om het risico op schimmelgroei in te schatten, perfect voor een vochtige kelder of zolder. Het apparaat kan waarschuwingen verzenden zodra een vooraf ingestelde drempel is bereikt, en het geeft af en toe wellness-hints, zoals “Adem beter, leef beter”.

Airthings View Plus zittend op een plank.

Luchtdingen

Binnen de Airthings View Plus

De View Plus is een apparaat voor twee doeleinden dat zichzelf van stroom kan voorzien door de meegeleverde zes AA-batterijen. Het bedrijf schat dat de cellen goed moeten zijn voor ongeveer twee jaar gebruik. U kunt het apparaat ook van stroom voorzien met een USB-kabel, en hierdoor kan de View Plus fungeren als een hub voor andere Airthings-sensoren. Dat is een leuke bonus, maar hoewel een USB-kabel wordt meegeleverd, is een AC-adapter dat niet.

De feature-packed View Plus kost $ 300 en is aan de dure kant; de concurrerende Aqara TVOC-luchtkwaliteitsmonitor kost bijvoorbeeld slechts $ 45. Aan de andere kant heeft het TVOC-apparaat slechts sensoren voor drie luchtkwaliteitsparameters en kan het niet fungeren als een hub om anderen toe te voegen.

De View Plus omvat een garantie van één jaar en levenslange ondersteuning via de website van het bedrijf, een online chatvenster of een telefoontje.

Airthings View Plus gezien met verwijderd achterpaneel.

Brian Nadel/IDG

Opstelling

Het installeren en configureren van de View Plus is snel en eenvoudig, maar het kan een maand duren voordat de sensoren zichzelf kalibreren. Met andere woorden, het is niet voor mensen die op zoek zijn naar onmiddellijke bevrediging.

Mijn eerste stap was het installeren en starten van de Airthings Wave-app op mijn Samsung Galaxy S20-telefoon. Ik maakte toen een account aan bij Airthings, tikte op Apparaat toevoegen en liet de app de GPS-locatie van de telefoon gebruiken. Nadat het scherm een ​​zescijferig nummer liet zien, voerde ik het in de app in en ging ik verder met het verbinden met mijn wifi-thuisnetwerk. Ten slotte koos ik een kamer en huis voor het apparaat en stond ik het toe mijn locatiegegevens te gebruiken om weerberichten en waarschuwingen toe te voegen.

Later installeerde ik de optionele Wave Plus-sensorarray (AirThings stuurde me de $ 230-sensor samen met de View Plus-beoordelingseenheid) in mijn kelder. De Wave Plus maakt gebruik van oudere draadloze technologie van 933 MHz, maar is in ongeveer vier minuten geïntegreerd met de hub van de View Plus. Naast het aflezen van niveaus van radon, vluchtige organische stoffen en koolstofdioxide, kan de Wave Plus ook temperatuur, vochtigheid en luchtdruk bewaken. De Wave Plus mist het display van de View Plus, maar heeft een rood-geel-groene LED-ring om de algehele luchtkwaliteit weer te geven.

Mijn laatste stap was om de monitoren op te hangen. Terwijl de View Plus ingezette gaten heeft voor wandmontage, voegt de Wave een magnetische achterplaat toe voor plaatsing op een metalen oppervlak, zoals een kelderluchtkanaal of oven.

De Airthings-app gebruiken

De AirThings Wave-app is beschikbaar voor Android- en iOS-systemen, laadt snel en kan je vertellen over de huidige luchtkwaliteit. Het is gerangschikt per kamer en biedt plaats aan het plaatsen van sensoren in verschillende huizen.

AirThings View Plus-app.

Brian Nadel/IDG

Nadat ik op de Office-link had getikt, toonde de app niet alleen de algehele luchtkwaliteit (“Redelijk”, gebaseerd op de gele beoordeling), maar ook de individuele metingen. Ik tikte op de pijlpunt aan de rechterkant om door de afzonderlijke metingen te vegen met een koortsgrafiek van de geschiedenis ervan in de loop van de tijd. De app werkt alleen in portretmodus, maar de gegevens kunnen worden gepresenteerd in een webdashboard dat werkt met elke moderne webbrowser.

De gegevens kunnen ook worden geïntegreerd met Alexa en Google Assistant, maar het ontbreekt aan compatibiliteit met Apple HomeKit (het bedrijf overweegt toekomstige HomeKit-ondersteuning). Met de juiste apparatuur kan de View Plus (bijvoorbeeld) worden ingesteld om een ​​ventilator te activeren wanneer het fijnstofniveau een bepaald niveau bereikt.

Het webgebaseerde dashboard van de AirThings View Plus.

Brian Nadel/IDG

Airthings View Plus in de echte wereld

Met zijn reeks van zeven luchtkwaliteitsmonitoren bleek View Plus een uitstekende manier om de lucht om me heen in de gaten te houden. De Wave Plus-add-on-sensorkit werkte overal waar ik hem in mijn huis van 3500 vierkante meter plaatste, en liet het uitgebreide bereik zien van de 933MHz-verbinding die hij gebruikt om de gegevens te verplaatsen.

Het was het wachten waard totdat de sensoren zichzelf hadden gekalibreerd. View Plus mist echter een aantal kansen. Om te beginnen is Airthings sterk gericht op luchtkwaliteit en mist het sensoren voor waterlekken, rook of vuur. Bovendien doet hij het zonder sensoren voor koolmonoxide (om te waarschuwen voor een defecte verwarmingsoven) en een externe thermometer (om te kiezen wat je moet dragen).

Toch is de View Plus een geweldige manier om de lucht in uw huis te controleren. Als het een beetje kleiner en goedkoper was, had ik het nog leuker gevonden.

Brian Nadel is een bijdragende schrijver voor TechHive en Computerworld en is de voormalige hoofdredacteur van het tijdschrift Mobile Computing & Communications.

0 Shares:
You May Also Like