De race voor een uniforme streaminggids is begonnen

tivostream4khome

Tijdens de CES-show van deze week in Las Vegas heb ik een ongewoon in-ontwikkeling streamingapparaat bekeken, Dabby genaamd.

Het apparaat is deels tablet en deels streaming tv-dongle, en je gebruikt de eerste om te bepalen wat er via de laatste speelt. Meer in het bijzonder biedt Dabby’s software een enkele interface die praktisch elke streamingbron dekt. Het enige wat je hoeft te doen is typen of spreken wat je wilt zien, en Dabby zal het vinden.

Ik reserveer mijn volledige oordeel over Dabby totdat het in april wordt gelanceerd, maar het bestaan ​​ervan helpt om vast te stellen wat ik denk dat een belangrijke trend zal zijn voor het snijden van kabels in 2020: de race is begonnen om het beste uniforme menu voor streaming te bouwen, dus jij u hoeft niet langer een dozijn of meer apps te doorzoeken om te zien wat er beschikbaar is.

dabby

De aggregatieoorlogen

Dabby was niet het enige voorbeeld hiervan op CES. Eerder deze week schreef ik over de TiVo Stream 4K, die geen DVR is, maar eerder een streamingapparaat op basis van Android TV. Het beste aan de TiVo Stream 4K is het uniforme menu, waarmee je recent bekeken programma’s kunt hervatten en nieuwe films en shows kunt voorstellen om te bekijken vanuit verschillende apps zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime. Dat betekent dat u die apps niet langer afzonderlijk hoeft te openen om hun catalogi te vinden. In plaats daarvan kunt u de eigenlijke film of show kiezen en vervolgens selecteren waar u deze wilt bekijken.

Ik heb deze week ook een verhaal geschreven over de SmartCast-software in de smart-tv’s van Vizio. Net als wat TiVo doet, presenteert Vizio een menu met films en shows, en als je eroverheen scrolt, krijg je een lijst met streamingdiensten die je kunt gebruiken om ze te bekijken.

viziosmartcast

Nog voordat CES begon, bracht JustWatch nieuwe apps uit voor Apple TV, Amazon Fire TV en Android TV. Eenmaal binnen beveelt JustWatch films en shows aan van meerdere streamingdiensten; het stuurt je vervolgens naar de juiste nadat je een selectie hebt gemaakt. (In tegenstelling tot de website of mobiele apps van JustWatch, kun je met de tv-versie geen gepersonaliseerde kijklijst maken, maar ik vermoed dat dit eraan komt.) De apps kunnen een goed startpunt zijn als je niet zeker weet wat je moet kijken of waar je moet kijken het.

kijk gewoon

Om eerlijk te zijn, hebben we al eerder pogingen gezien om inhoud op deze manier te verzamelen. De TV-app van Apple biedt bijvoorbeeld een uniforme kijklijst en aanbevelingen voor tientallen streamingdiensten, samen met speciale menu’s voor live sport en nieuws. Het werkt echt goed, hoewel het gebrek aan Netflix-ondersteuning een domper is, en het vereist een Apple TV, die de meeste mensen niet hebben.

appletvtvappnieuw

Amazon probeert ook verschillende videobronnen samen te voegen op het startscherm van Fire TV, maar met gemengde resultaten. Het menu heeft de neiging om Prime Video-bronnen te veel te benadrukken, en er is geen gemakkelijke manier om niet-Prime-inhoud die u momenteel aan het bekijken bent, te hervatten.

Met andere woorden, niemand is echt op het idee gekomen van een eenvoudige, uniforme gids voor het streamen van tv. Maar met de recente lancering van Disney+ en Apple TV+, en de aanstaande lanceringen van HBO Max en NBC’s Peacock dit voorjaar, wordt de noodzaak om alles te begrijpen alleen maar urgenter.

Het is tijd voor uniforme gidsen

Tijdens een interview op CES bevestigde Sandeep Gupta, Amazon’s vice-president productontwikkeling voor Fire TV, mijn theorie over de aanstaande aggregatie-push en zei dat het ontdekken van inhoud een belangrijk aandachtspunt zal zijn voor Fire TV in 2020.

“Content discovery op apparaten moet worden verbeterd, en ik denk dat dat zeker iets is waar we dit jaar naar zullen kijken”, zei hij.

In het verleden aarzelden sommige streamingproviders (en Netflix in het bijzonder) over het idee om met inhoud van andere apps te worden samengevoegd tot één enkel ontdekkingsmechanisme. Ze hebben liever dat mensen hun apps direct gebruiken en alle aandacht voor zichzelf hebben.

Maar Gupta zei dat wanneer streamingdiensten zaken als een uniforme tv-gids omarmen, het aantal kijkers toeneemt. Toen PlayStation Vue (sniff) bijvoorbeeld werd geïntegreerd met de livegids en het startscherm van Fire TV, nam de betrokkenheid toe met een factor tien.

“Mensen kunnen de shows zien en wat er op het programma staat en wat er gebeurt, en dat is wat mensen gemotiveerd maakt om te kijken,” zei hij.

Op een bepaald niveau is dit logisch. Vergelijkbaar met een elektronicamerk dat een eindkap koopt bij Best Buy, zal een streamingdienst die zijn inhoud promoot op apparaten zoals Fire TV meer kijkers trekken.

Het vorige decennium van streaming werd echter gedomineerd door een klein aantal streamingdiensten – voornamelijk Netflix, Hulu en Amazon Prime – die waarschijnlijk niet de behoefte voelden om aandacht te trekken op het startscherm van een apparaat als Fire TV. Als we 2020 ingaan, is het grote risico voor die spelers dat mensen meer tijd gaan besteden aan nieuwe apps zoals Disney+ of HBO Max, en zich dan gaan afvragen waarom ze Netflix nog steeds elke maand $ 13 betalen.

Ik hoop dan ook dat TiVo veel streamingdiensten in zijn uniforme gids op de TiVo Stream 4K krijgt, dat Netflix integreert met de TV-app van Apple, dat Amazon een meer samenhangend aanbevelingssysteem bouwt dat alle grote streamingdiensten omvat, en dat Roku springt serieus in het verenigde gidsspel.

En misschien komt eind 2020 eindelijk de ideale streaming-interface die ons al die jaren is ontgaan.

0 Shares:
You May Also Like
powershades affinity style
Read More

De snelste schaduw in het westen

In een oogopslag Beoordeling door experts Pluspunten Power-over-ethernet is een aanzienlijk infrastructuurvoordeel Zeer snelle motor Kan worden geïntegreerd…