De Philips Hue Iris tafellamp maakt een comeback

philips hue iris

Signify heeft de herintroductie aangekondigd van zijn Philips Hue Iris-tafellamp, die een rijker en meer verzadigd kleurenpalet zal bieden en een grotere helderheid zal bieden – tot 570 lumen – bij het produceren van wit licht. De lamp zelf zal ook verkrijgbaar zijn in een aantal limited-edition metallic kleuren – goud, zilver, koper en rosé – naast zwart- en wit getinte afwerkingen.

De Iris was het eerste Philips Hue-product dat is ontworpen om indirect licht te leveren, waarbij een aangrenzende muur met kleur wordt gewassen in plaats van gerichte taakverlichting te leveren. Het nieuwe ontwerp heeft een halfdoorschijnende diffuser aan de achterkant, zodat de lamp zelf begint te gloeien voordat hij licht op de muur begint te werpen.

De lamp kan ook functioneren als nachtlampje, waardoor het dimbereik lager is – tot minder dan 1 procent – in vergelijking met het originele apparaat. Zoals met de meeste nieuwe Philips Hue-producten, kan de opnieuw ontworpen Iris worden beheerd via Bluetooth of worden aangesloten op de Philips Hue Bridge voor verbeterde controle. De Philips Hue Iris wordt verkocht voor $ 100 wanneer deze op 19 oktober in de uitverkoop gaat.

Signify besprak ook vier andere nieuwe producten die helaas bij de lancering op de Amerikaanse markt beschikbaar zullen zijn. Er zijn twee toevoegingen aan de Philips Hue vintage-stijl filament smart bulb-collectie: een G125 (125 mm – ongeveer 4,2 inch in diameter) gloeidraadbol en een ST72 (72 mm – ongeveer 2,8 inch in diameter) Edison-stijl gloeilamp. Signify verkoopt een aantal van zijn slimme gloeilampen met gloeidraad in de VS, dus het is een raadsel waarom deze nieuwe modellen hier niet beschikbaar zullen zijn.

philips hue st72 edison filament

Het bedrijf heeft ook een nieuwe slimme lamp met een kleine vormfactor, de Philips Hue Luster, die slechts 135 mm hoog is (ongeveer 5,3 inch). Deze slimme lamp heeft een basis van 14 mm en is ontworpen om te passen in armaturen zoals kleine nachtkastjes en miniatuur wandkandelaars. Nogmaals, het zal niet beschikbaar zijn in de VS, althans niet bij de lancering.

Een van de manieren waarop Signify zijn slimme verlichtingsaanbod heeft onderscheiden van elk ander bedrijf op de markt, is door naast kale lampen een groot aantal binnen- en buitenarmaturen te produceren. Een bijzonder populair voorbeeld – tenminste buiten de VS, omdat het hier niet verkrijgbaar is – is de Philips Hue Ensis. Deze aluminium hanglamp kan het licht direct naar beneden werpen, zoals op een aanrecht of een eettafel, terwijl onafhankelijke LED’s het plafond erboven in wit of gekleurd licht spoelen. Signify heeft aangekondigd dat de Ensis nu beschikbaar zal zijn in een zwarte afwerking naast het bestaande wit.

Signify heeft ook een belangrijk nieuw accessoire aangekondigd voor zijn Philips Hue Play HDMI Sync Box. U kunt via deze link meer lezen over de nieuwe Philips Hue Play-gradiëntlichtstrip.

0 Shares:
You May Also Like