De Philips Hue Dimmer Switch in een HomeKit-bedieningspaneel veranderen

Philips Hue Dimmer Switch

De Philips Hue-dimmerschakelaar kan meer dan alleen slimme Hue-lampen bedienen. Als je wilt, kun je met de vier knoppen op de schakelaar elk apparaat bedienen dat werkt met het HomeKit-platform van Apple, en dat kost maar een paar tikken.

Ik heb onlangs besloten dat ik meer controle wilde hebben over het gedrag van de dimmerschakelaar dan de standaard Hue-instellingen toestaan ​​(je kunt bijvoorbeeld het “uit”-gedrag van de bovenste aan / uit-knop niet regelen). Dus ik ging door en liet HomeKit de schakelaar overnemen, waardoor ik elk van de vier knoppen kon configureren, inclusief de twee dimmerknoppen en de Power- en Hue-knoppen.

Nu kan ik de aan / uit-knop op de Hue-dimmerschakelaar alleen de lichtscène laten activeren die ik wil (wat betekent dat er geen “aan / uit” -gedrag is), terwijl de dimmer en de Hue-knoppen afzonderlijke scènes kunnen activeren.

Hue Dimmer Switch in Home-app

Ben Patterson / IDG

In feite hoeft een Hue-dimmer die in HomeKit is geconfigureerd, helemaal geen lampen te bedienen. U kunt de knoppen instellen om HomeKit-compatibele slimme stekkers, luchtreinigers, slimme sloten of zelfs tv’s te bedienen.

Er zijn een paar nadelen aan het configureren van een Philips Hue-dimmerschakelaar in HomeKit:

Ten eerste heb je een Hue Bridge nodig. Terwijl steeds meer slimme Hue-lampen via Bluetooth kunnen worden bediend (wat betekent dat de bridge niet nodig is), is de Hue-dimmerschakelaar een uitzondering. Degenen die al zijn ondergedompeld in het Hue-ecosysteem, hebben waarschijnlijk al een Hue-bridge, maar als je dat niet doet, moet je er een aanschaffen om deze specifieke truc uit te voeren. Ten tweede betekent het configureren van een Hue-dimmerschakelaar in HomeKit dat je alle Hue-configuratie moet opgeven opties, waaronder de mogelijkheid om op tijd gebaseerde lichtscènes in te stellen, evenals opties voor tweede, derde, vierde en vijfde druk. Hoewel HomeKit opties voor dubbel en lang indrukken voor slimme schakelaars kan configureren, is de Hue Dimmer Switch daar niet een van. Evenzo, terwijl HomeKit de tijd-van-dag-opties kan configureren voor het indrukken van de Hue-knop, kan het slechts één enkele tijd-van-dag-optie instellen in plaats van meerdere (dwz voor overdag, ‘s nachts, enzovoort), waardoor de functie in wezen wordt weergegeven nutteloos.

Voor deze how-to ga ik ervan uit dat je al een Hue Dimmer Switch hebt (ofwel de eerste of tweede generatie versies zullen werken) en een Hue Bridge. Als je dat niet doet, bekijk dan deze recensie voor meer informatie over hoe je de dimmerschakelaar aan je Hue-setup kunt toevoegen.

Klaar om de Philips Hue-dimmerschakelaar in HomeKit aan te passen? Laten we beginnen.

Instellingen voor Hue-app-accessoires

Ben Patterson / IDG

    Open de Hue-app, tik op Instellingen > Accessoires en tik vervolgens op de dimmer die je in HomeKit wilt configureren. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op de Instellen in Apple Home koppeling. Wanneer u dit doet, verschijnt er een pop-up met de waarschuwing dat u “uw huidige configuratie zult verwijderen” als u de schakelaar in HomeKit instelt. Ga je gang en tik op Instellen in Apple Home nog een keer. (Je kunt altijd van gedachten veranderen en de dimmerschakelaar opnieuw instellen in de Hue-app, hoewel je al je Hue-configuraties opnieuw moet doen.) Start nu de Apple Home-app (als deze nog niet is verschenen) , navigeer naar de dimmer die je wilt aanpassen (kijk in de kamer waar deze verscheen in de Hue-app) en houd vervolgens het pictogram van de schakelaar lang ingedrukt. Je ziet nu velden voor elke knop op de schakelaar, met het label ‘Knop 1, ” “Knop 2”, enzovoort. Tik op een veld voor een van de knoppen en tik vervolgens op Accessoires en scènes toevoegen of verwijderen.Op het volgende scherm kun je kiezen welke HomeKit-scène (of scènes) je wilt activeren wanneer je op de door jou gekozen knop drukt. Een andere optie is om een ​​of meer HomeKit-accessoires te kiezen die je wilt bedienen. Als je klaar bent met het maken van selecties, tik je op Gereed. Je hebt nu de kans om te sleutelen aan de scènes die je wilt activeren of om de status aan te passen van de apparaten die je met de schakelaar wilt bedienen. Tik en houd een scène of accessoire vast om wijzigingen aan te brengen. Als u bijvoorbeeld wilt dat de schakelaar uw HomeKit-compatibele LG TV bedient, kunt u beslissen of u deze wilt in- of uitschakelen en of u deze naar een bepaalde ingang wilt schakelen. Wilt u dat de scènes of apparaten die worden geactiveerd door het indrukken van een knop op een bepaald moment worden uitgeschakeld? Selecteer gewoon een optie uit de Uitschakelen instelling–alles van Nooit tot Na 4 uur.Tik ten slotte op Test deze actie om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals u verwacht.Als u tevreden bent, tikt u op Gedaanspoel vervolgens af en herhaal met de andere knoppen.

Onthoud dat je altijd terug kunt gaan naar de Hue-app om de dimmerschakelaar te laten beheren door deze opnieuw te configureren in de Hue-app.

0 Shares:
You May Also Like