De Owl Wired zou wel eens de ultieme rookmelder kunnen zijn

owl vertical

Er is de laatste tijd niet veel activiteit geweest op het front van de slimme rookmelder. We beschouwen de Google Nest Protect nog steeds als de beste in zijn klasse, maar hij kan binnenkort een uitdager tegenkomen: The Owl Wired.

Ontworpen om niet alleen een gewone rookmelder te vervangen, dit huisbeveiligingsapparaat kan ook worden gebruikt voor algemene huisbeveiliging. Naast het detecteren van de aanwezigheid van rook met zijn foto-elektrische sensor, kan de Owl Wired ook koolmonoxide opsnuiven met behulp van een elektromechanische sensor, de temperatuur en vochtigheidsgraad in uw huis volgen, beweging detecteren met een microgolfradarsensor, en het heeft een ingebouwde microfoon die geluidsniveaus kan analyseren.

De bewegingsdetector kan u een waarschuwing sturen als er beweging wordt gedetecteerd wanneer u denkt dat iedereen in uw huis in rust zou moeten zijn, en u kunt de microfoon programmeren om u een waarschuwing te sturen wanneer geluiden een bepaalde drempel overschrijden.

uil bedrade app

De Owl Wired is uitgerust met een Bluetooth-radio, zodat je hem kunt instellen met je smartphone, en er is een Wi-Fi 4 draadloze adapter aan boord, zodat hij waarschuwingen naar je smartphone kan sturen. Meerdere Owl-sensoren maken verbinding met elkaar via Wi-Fi, zodat als een noodsituatie wordt gedetecteerd, de meerkleurige lichtringen en sirenes in alle tegelijk afgaan.

De Owl Wired is voor zijn werking afhankelijk van wisselstroom, hoewel hij een ingebouwde back-upbatterij heeft die hem tot drie maanden kan laten werken in het geval van een stroomstoring. Een Owl Wireless-model dat uitsluitend op batterijstroom werkt, is in de maak. Het bedrijf zegt dat zijn rookmelders HomeKit-compatibel zullen zijn en dat ze ook zullen werken met Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT.

De fabrikant neemt nu pre-orders aan tegen gereduceerde prijzen: $ 139 voor het witte model en $ 149 voor het zwarte model. Normale prijzen zijn respectievelijk $ 169 en $ 179. De Owl Wired wordt naar verwachting in oktober verzonden.

0 Shares:
You May Also Like