De oprolbare OLED van $ 100.000 van LG is een tv voor de 0,1 procent

lifestyle lg signature oled r 01

Een 65-inch OLED-tv die in een kast kan rollen en erin kan verdwijnen als hij niet in gebruik is? Verbazingwekkend, toch? Maar met een duizelingwekkende vraagprijs van $ 100.000, is deze unieke set (waarschijnlijk) niet voor jou of mij.

De LG Signature OLED R is sinds eind vorig jaar verkrijgbaar in Zuid-Korea en maakt nu zijn weg naar de VS, zoals LG beloofde, een “unieke” tv. Het 65-inch scherm is gemaakt van een enkele, flexibele glasplaat en kan in een rol rollen en zich verbergen in zijn 62,7-inch brede standaard wanneer het niet wordt gebruikt.

Het oprolbare OLED-concept van LG was een technisch wonder toen het voor het eerst verscheen op CES 2018 (we hebben er een jaar later in Vegas een glimp van opgevangen), en nu het is veranderd in een echt verzendproduct, blijft de Signature OLED R een lust voor het oog. Maar zelfs LG verwacht niet dat klanten klaar zijn om vormlijnen buiten de deuren van dealers te kopen.

Ik heb vorige week via Zoom een ​​ontmoeting gehad met Tim Alessi van LG, het marketinghoofd van het bedrijf voor home-entertainmentproducten in de VS. Alessi vertelde me dat LG de Signature OLED R in “zeer beperkte hoeveelheden” produceert en voorlopig (misschien voor altijd) is alleen de enkele 65-inch versie beschikbaar.

190106 lg rol 2

Qua specificaties kun je dezelfde functies en functionaliteit verwachten in de Signature OLED R (of de OLED65R1PUA) als in de mainstream high-end OLED-modellen van LG. 4K HDR-resolutie met Dolby Vision is natuurlijk een gegeven, evenals de vierde generatie AI-compatibele A9-opschalingsprocessor van de fabrikant. Het 120 Hz OLED-paneel ondersteunt VRR voor gaming, terwijl webOS 6.0 een raster van streaming video’s en smart TV-apps levert. En ja, er is ingebouwde Alexa en Google Assistant, om nog maar te zwijgen van AirPlay 2 en HomeKit-ondersteuning.

Ondertussen herbergt de bijna 5,5 meter brede basis een 100 watt, 4,2-kanaals luidsprekerarray, compleet met naar voren gerichte drivers en Dolby Atmos-ondersteuning. U kunt de audio van de WISA-ready TV upgraden naar een 5.1-kanaalsconfiguratie met behulp van een optionele dongle.

Het flexibele scherm rolt met een druk op de knop naar beneden in de basis, met de rol zelf (als je nieuwsgierig bent) naar voren in de behuizing. Wanneer het scherm omhoog schuift, gaan een paar dunne palen tegelijk omhoog om het paneel tijdens het afrollen stijf te houden.

Naast volledig uitgeschoven of opgerold te zijn, kan het display van de Signature OLED R ook gedeeltelijk worden belicht in een zogenaamde “Line View”, waarbij ongeveer een kwart van het scherm zichtbaar is.

In deze Line View-status kan het scherm (bijvoorbeeld) de naam van een momenteel afgespeelde muziektrack, een klok of een overzicht van HDMI-aangesloten videobronnen weergeven. (Helderheidsbegrenzers die het scherm geleidelijk dimmen, helpen het risico op inbranden van statische afbeeldingen zoals klokken te verminderen, zei Alessi.)

190106 lg rol 1

Je kunt ook een scrollende weergave van ingelijste foto’s maken, evenals ‘witte omgevingsruis’, inclusief geanimeerde beelden als een knetterende open haard, vallende regendruppels of brekende oceaangolven.

Het paneel van de Signature OLED R is geschikt voor maximaal 100.000 rollen, zei Alessi, goed om het scherm gedurende 20 jaar ongeveer een dozijn keer per dag op en neer te rollen.

En hoe zit het met dat astronomische prijskaartje van $ 100.000? Zal het ooit tot iets redelijkers komen? Houd je adem niet in. “Ik weet niet of ons doel echt is om het tot een mainstream prijspunt te krijgen”, zei Alessi, erop wijzend dat LG andere, niet-oprolbare OLED-tv’s heeft, inclusief de nieuwe A-serie sets (die beginnen bij $ 1.200 voor de 55 -inch versie), die relatief betaalbaar zijn. “We hebben genoeg andere opties.”

Dus, voor wie is de Signature OLED R dan precies bedoeld? Denk aan “een zeer unieke klant die de waarde inziet en iets unieks wil”, zegt Alessi, die toegeeft dat “we niet verwachten een enorm volume te verkopen” van de oprolbare sets.

Als u een van die unieke klanten bent, kunt u nu uw oprolbare LG OLED bestellen. Je zult waarschijnlijk tot zes weken moeten wachten voordat de tv arriveert (ze zijn op bestelling gemaakt), maar als dat eenmaal het geval is, kun je een “witte handschoen” -levering verwachten. De set komt in twee delen aan, maar Alessi zegt dat de initiële installatie niet erg uitgebreid is.

Nog één ding: plaats de LG Signature OLED R niet voor een raam van plafond tot vloer, zoals afgebeeld in sommige van LG’s promotionele afbeeldingen (of in ieder geval niet zonder een verduisterend gordijn erachter). Hoewel OLED’s worden gewaardeerd om hun perfecte zwartniveau, zijn ze over het algemeen niet zo helder als schermen met led-achtergrondverlichting, waardoor ze niet geschikt zijn voor fel verlichte kamers. Graag gedaan.

0 Shares:
You May Also Like