De opnieuw ontworpen iOS-app van Spotify geeft de Shuffle Play-knop een strakker uiterlijk

spotify mobile new look

Die grote groene Shuffle Play-knop op de Spotify-app staat op het punt nog iconischer te worden, en dat bedoel ik vrij letterlijk.

Vanaf vandaag rolt Spotify een update uit voor de iOS-versie van zijn mobiele app die de grote groene knop met de tekst “Shuffle Play” verwisselt met een nieuw pictogram dat de tekst wegneemt. Het herontwerp komt “binnenkort” voor Android, voegde Spotify eraan toe.

De nieuwe Shuffle Play-knop heeft gewoon het veelbetekenende driehoekige “play” -pictogram met een kleiner “shuffle” -pictogram met de bekende kriskras door elkaar lopende pijlen. Zowel gratis als premium gebruikers zullen de nieuwe knop zien.

De nieuwe Shuffle Play-knop van Spotify is niet het enige dat verandert in de update van de mobiele app. Spotify zei dat het nieuwe “Action Rows” uitrolt die functies als “like”, “play” en “download” verzamelen in een centrale rij in het midden van het scherm, in plaats van in de bovenhoek waar ze vroeger zaten .

spotify mobiele actierijen

Ondertussen wordt de downloadknop vervangen door een knop met een neerwaartse pijl, opnieuw heel bekend en minus het tekstlabel. Ten slotte zegt Spotify dat het zijn scrollende rijen met nummers opnieuw heeft ontworpen, waarbij albumhoezen nu zichtbaar zijn in elke weergave, behalve de “album” -weergave, terwijl hartpictogrammen nu verschijnen naast alle nummers die je leuk vindt.

In een persbericht dat de make-over aankondigde, zei een Spotify-vertegenwoordiger dat de nieuwe look van de mobiele app is gericht op een meer “algemene” gebruikerservaring die meer op “universele” pictogrammen dan op woorden is gebaseerd.

“Verschillende talen hebben verschillende woorden voor deze functies, maar een enkele visuele indicator kan ze allemaal aanspreken”, zei de Spotify-vertegenwoordiger. “Terwijl Spotify zich over de hele wereld uitbreidt, is het belangrijk dat we een gebruikerservaring bieden die even wereldwijd is.”

0 Shares:
You May Also Like