De op gaming gerichte SoundSlayer-soundbar van Panasonic gaat deze maand in de verkoop

panasonic soundslayer

Toen het voor het eerst werd aangekondigd op CES in januari, had de aankomende gaming-soundbar van Panasonic een nogal weinig inspirerende naam: de SC-HTB01. Vandaag onthult Panny een meer suggestieve naam voor zijn compacte soundbar – de SoundSlayer – samen met een releasedatum.

De SoundSlayer-soundbar met Dolby Atmos- en DTS:X-functionaliteit, deze maand gepland voor $ 300, is ontworpen in samenwerking met Square Enix, de legendarische game-ontwikkelaar achter de serie. Met name de SoundSlayer is geoptimaliseerd voor , de populaire MMORPG, en “biedt een ongeëvenaarde audio-ervaring in de wereld van Hydaelyn”, belooft Panasonic.

De 2.1-kanaals SoundSlayer wordt geleverd met drie gaming-georiënteerde geluidsmodi: Role-Playing Game, een modus die speciaal hiervoor is geoptimaliseerd en die is ontworpen om een ​​”gevoel van realiteit en intensiteit” te leveren; First-Person Shooter, een modus die de nadruk legt op “nauwkeurige locatie-audio” om gamers te helpen “subtiele geluiden zoals voetstappen” te horen; en een Voice-modus voor ‘avontuurlijke’ games, waarin ‘heldere dialogen belangrijke aanwijzingen kunnen geven’, aldus Panasonic.

Tijdens een online persevenement zeiden de directeuren van Panasonic dat ze hoopten dat gamers de SoundSlayer zouden zien als een alternatief voor het gebruik van gaming-koptelefoons, wat oncomfortabel kan worden tijdens lange gamesessies, terwijl de compacte vormfactor van de soundbar is ontworpen om precies onder een pc-monitor te passen.

Naast de compatibiliteit met meeslepende 3D-audioformaten als Dolby Atmos en DTS:X, ondersteunt de SoundSlater ook DTS Virtual:X, een virtuele geluidsmodus die 5.1- en zelfs stereo-audiobronnen kan upmixen naar gevirtualiseerde 3D-audio. DTS Virtual:X is beschikbaar in een breed scala aan soundbars en kan behoorlijk effectief zijn in het creëren van gevirtualiseerde 3D-soundscapes zonder de noodzaak van opzwepende drivers (die de SoundSlayer niet heeft), maar het kan ook een onwelkome hardheid aan het geluid toevoegen.

Met afmetingen van 17 x 2,06 x 5,25 inch en een gewicht van slechts vier pond, is de 80 W Panasonic SoundStage uitgerust met een paar 4,0 cm full-range drivers en twee 1,4 cm tweeters, waaronder één voor het linker- en rechterkanaal.

In plaats van een aparte draadloze subwoofer, heeft de SoundStage een ingebouwde 8 cm woofer en een passieve radiator voor laagfrequente effecten (de “.1” in de “2.1” configuratie van de SoundSlayer).

Je kunt de SoundSlayer via HDMI aansluiten op de grafische kaart van je pc, waarbij de HDMI-ingang van de soundbar 4K HDR-doorvoer ondersteunt. De SoundSlayer heeft ook een aparte HDMI-ARC-poort en een optische (Toslink) ingang, terwijl een USB-poort is gereserveerd voor software-updates.

Gebruikers kunnen audio naar de SoundSlayer streamen vanaf hun telefoon via HDMI, en de soundbar ondersteunt ook audioweergave met hoge resolutie.

Pre-orders voor de SoundslayerRemove non-product link zullen naar verwachting vandaag beginnen. Blijf op de hoogte voor een volledige recensie, we testen een voorbeeldeenheid.

0 Shares:
You May Also Like