De nieuwste soundbar van TCL maakt draadloos verbinding met Roku-tv’s

tcl 2021 soundbars

TCL werkte samen met Roku op CES 2020 om een ​​soundbar uit te brengen die het tv-installatieproces vereenvoudigt met instructies en instellingen op het scherm dankzij het programma “Roku TV-Ready”. De twee bedrijven doen het opnieuw op de CES van dit jaar met een nieuwe soundbar die draadloos verbinding maakt met Roku-tv’s.

De Alto R1 staat gepland voor later dit jaar en is een alles-in-één, 2.0-kanaals soundbar die de eerste echt draadloze soundbar van TCL markeert – nou ja, draadloos, behalve het netsnoer.

De Alto R1 beheert zijn draadloze audiotruc met behulp van een referentieontwerp van Roku dat een point-to-point wifi-verbinding tussen een soundbar en een Roku-aangedreven tv mogelijk maakt, wat betekent dat er geen HDMI- of optische kabels nodig zijn. Roku kondigde eind vorige week zijn nieuwe referentieontwerp aan.

Net als bij de Alto 9+, de 3.1-kanaals Dolby Atmos-soundbar die TCL een jaar geleden op CES onthulde, zal de Alto R1 een Roku TV-Ready-model zijn, wat betekent dat Roku TV-gebruikers door het installatieproces worden geleid met on- scherminstructies en instellingen.

tcl 2021 soundbars roku tv klaar

In tegenstelling tot de Alto 9+ ondersteunt de R1 Dolby Atmos en biedt hij ook geen gevirtualiseerde 3D-audio via DTS Virtual:X. In plaats daarvan wordt de soundbar geleverd met directe Dolby Audio-ondersteuning, vergelijkbaar met veel budget-soundbars. Ook ontbreekt ondersteuning voor Alexa en Google Assistant, hoewel je via Bluetooth audio naar de Alto R1 kunt streamen vanaf je telefoon.

TCL kondigde ook een paar high-end, HDMI-compatibele soundbars aan voor 2021, waaronder de eerste modellen met ingebouwde AirPlay 2, plus ondersteuning voor Alexa en Google Assistant.

De 3.1.2-kanaals Alto 8e, die later dit jaar wordt verwacht, beschikt over een draadloze subwoofer en upfiring-stuurprogramma’s voor Dolby Atmos, en wordt ook geleverd met AirPlay 2, Alexa, Google Assistant en Spotify Connect-ondersteuning.

Ondertussen zal de Alto 82i nog een andere Dolby Atmos-soundbar zijn (geen woord over de exacte kanaalconfiguratie) met AirPlay 2, Alexa en Google Assistant-ondersteuning, hoewel het de draadloze subwoofer zal verwisselen voor een paar ingebouwde subwoofers. TCL’s soundbar-line-up voor 2021 wordt afgerond met een vierde, “premium” -model met Dolby Atmos-ondersteuning, zei TCL.

0 Shares:
You May Also Like