De nieuwste soundbar van Polk Audio propt Dolby Atmos in een klein pakket

Polk Audio MagniFi Mini AX

Polk Audio wordt klein met de MagniFi Mini AX, een Dolby Atmos- en DTS:X-compatibele soundbar die ongeveer zo groot is als een broodtrommel.

De MagniFi Mini AX, gepland om te koop te gaan voor $ 499, is niet de eerste kleine soundbar die Dolby Atmos aanpakt. Er is ook de LG Éclair, een compacte soundbar die voor het eerst werd onthuld in 2021. Maar terwijl de Éclair zijn Atmos-hoogte-effecten bereikt met behulp van opzwepende drivers die geluid van het plafond afbinden, virtualiseert de MagniFi Mini AX de hoogte-aanwijzingen.

Met afmetingen van 14,4 x 4,1 x 3,1 inch (BxDxH), is de MagniFi Mini AX veel smaller dan de meeste soundbars, die meestal dichter bij 40 inch breed zijn.

Maar met een hoogte van 3,1 inch is de MagniFi Mini AX ook wat lang, tegen de trend in van soundbars met een lager profiel die korter zijn dan 3 inch. Gezien de hoogte van de Mini AX is de kans groot dat deze een deel van de onderkant van je tv-scherm blokkeert, afhankelijk van hoe deze is geplaatst.

De MagniFi Mini AX ondersteunt zowel Dolby Atmos als DTS:X, de twee grote concurrerende objectgebaseerde 3D-audioformaten. De soundbar maakt ook gebruik van Polk’s eigen SDA-virtualisatietechnologie om Atmos- en DTS:X-hoogtesignalen te leveren en om het geluidsbeeld van de luidspreker te verbreden.

In de compacte soundbarkast zitten vijf drivers: twee 19 mm tweeters en twee 51 mm midrange-drivers voor de linker- en rechterkanalen, terwijl het middenkanaal zijn eigen 51 mm midrange-conus krijgt.

Voor laagfrequente effecten wordt de MagniFi Mini AX geleverd met een draadloze subwoofer die is uitgerust met een driver van 127 x 178 mm.

Polk Audio MagniFi Mini AX subwoofer

Polk-audio

Hoewel surround-luidsprekers niet zijn inbegrepen, kunt u Polk Audio’s SR2 draadloze surround-luidsprekerkit toevoegen, die te koop is voor $ 199.

De Wi-Fi-enabled soundbar ondersteunt zowel Apple’s AirPlay 2 en Google’s Chromecast; de meeste soundbars met ondersteuning voor casten krijgen alleen de een of de ander. Spotify Connect is een andere optie, samen met Bluetooth 5.0.

Voor connectiviteit wordt de MagniFi Mini AX geleverd met een enkele HDMI-eARC-connector (waardoor verliesvrije Dolby TrueHD- en DTS-HD Master Audio-formaten mogelijk zijn), evenals een optische (Toslink) poort en een 3,5 mm aux-aansluiting. Een USB-A-poort is gereserveerd voor firmware-updates.

Ten slotte is de MagniFi Mini AX een Roku TV-Ready soundbar, wat betekent dat hij kan worden ingesteld en geconfigureerd via de schermmenu’s van een Roku TV.

We hebben al een review-eenheid van de MagniFi Mini AX, en we zullen een volledige review hebben zodra we de soundbar een grondige testrit hebben gegeven. Blijf kijken.

0 Shares:
You May Also Like