De nieuwste slimme lamp van LIFX beschikt over kiembestrijdende LED’s

lifx clean

Volgens de fabrikant van slimme verlichting kan de nieuwe slimme lamp van LIFX niet alleen een bureau, een aanrecht of een kast verlichten, maar ook bacteriën en schadelijke microben in de buurt.

De LIFX Clean, gepland voor dit jaar voor een forse $ 70, is een A19-smartlamp van 1100 lumen in kleur die gebruikmaakt van 405 nanometer HEV-licht (High Energy Visible) dat is ontworpen om bacteriën te doden.

Terwijl kiemzadend HEV-licht, dat veilig is voor mensen, huisdieren en planten, al wordt gebruikt in ziekenhuizen en andere “schone” omgevingen, is de LIFX Clean de eerste keer dat de technologie is ingebouwd in een slimme lamp, zegt LIFX .

LIFX stelt drie mogelijke scenario’s voor voor het gebruik van de LIFX Clean-lamp, inclusief installatie in een bovengrondse fitting om “bacteriën in een open ruimte te helpen verminderen”; in een bureaulamp, met getimede HEV-lichturen samen met standaard verlichtingsperioden; en in een kast, boven een plank of in een andere “specifieke, gesloten ruimte” waar je telefoons, portefeuilles of maskers bewaart.

Over maskers gesproken, LIFX (dat eigendom is van Buddy, een bedrijf voor het monitoren van bouwenergie) zegt dat het geen beweringen doet – of in ieder geval nog niet – over de effectiviteit van de LIFX Clean tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. . De lamp staat momenteel “in de testwachtrij” voor zover het het SARS-CoV-2-virus kan doden, en LIFX belooft de komende maanden “gedetailleerde bacteriedodingspercentages” te publiceren.

Naast zijn antibacteriële eigenschappen, heeft de full-color LIFX Clean-lamp een instelbare wittemperatuur tussen 1.500 en 7.000 Kelvin, terwijl de E26-voet het mogelijk maakt om het in standaard gloeilampfittingen te schroeven.

Net als bij de andere slimme lampen van LIFX, heeft de Wi-Fi-enabled LIFX Clean geen hub nodig en ondersteunt het spraakopdrachten via Alexa, Google Assistant en HomeKit. LIFX biedt ook integraties voor SmartThings, Microsoft, IFTTT, Flic, Brilliant, Razer en Logitech.

0 Shares:
You May Also Like