De nieuwste Nest Thermostat van Google kost slechts $ 130

nest thermostat lifestyle 2

Nest heeft de thermostaatmarkt voor altijd veranderd toen het bijna tien jaar geleden de Nest Learning Thermostat introduceerde. De derde generatie van dat product, geïntroduceerd in 2015, is nog steeds een van de beste slimme thermostaten die je kunt kopen, maar veel mensen deinzen terug voor het prijskaartje van $ 249. De Nest Thermostat E, geïntroduceerd in 2017, is ook best goed, maar hij kost $ 169 en is voor sommigen nog steeds onbereikbaar. Vandaag kondigt Nest een nog betaalbaarder apparaat aan: de Nest Thermostat. Het prijskaartje van $ 129,99 maakt het $ 20 minder dan onze best beoordeelde budgetthermostaat, de niet-bijna-zo-aantrekkelijke Honeywell Home Lyric T5.

Nest zegt dat zijn Energy Star-rated Nest Thermostat temperatuurvoorinstellingen voorstelt via de Google Home-app voor wanneer je thuis bent, wanneer je weg bent en wanneer je slaapt, waarbij comfort wordt afgewogen tegen energiebesparing. U kunt het ook programmeren om aangepaste temperaturen op verschillende tijden en op verschillende dagen te bereiken. De thermostaat bewaakt vervolgens uw HVAC-systeem en stelt proactief aanpassingen voor waarmee u nog meer energie kunt besparen.

nestthermostaat alle kleuren

Helaas voor mensen die in grotere huizen met meerdere verdiepingen wonen, is de nieuwe thermostaat niet compatibel met de externe omgevingstemperatuursensoren van Nest. Plaats deze accessoires van $ 39 in kamers ver van de thermostaat, en je kunt dan prioriteit geven aan de kamer waarin je je bevindt, zodat deze altijd op de gewenste temperatuur is. Externe sensoren zijn een van de redenen waarom we de duurdere thermostaten van Ecobee zo leuk vinden, maar Nest’s zijn alleen compatibel met de Nest Learning Thermostat en de Nest Thermostat E.

Toen het nieuws bekend werd dat Google een nieuwe Nest-thermostaat had ingediend bij de FCC, vergezeld van een radiofrequentie-blootstellingsrapport waarin een 60GHz-zender werd vermeld, speculeerde het internet dat het apparaat de Soli-radartechnologie zou bevatten die gebarenherkenning mogelijk maakt op de Google Pixel 4 smartphone. Je zou de thermostaat nooit aanraken om de temperatuur aan te passen, vermoedden mensen, je zou er gewoon met je handen voor zwaaien. Welnu, de Nest Thermostat gebruikt inderdaad de Soli-technologie van Google, maar niet voor gebarenherkenning. Op dit apparaat detecteert het alleen beweging en werkt het samen met je telefoon om te bepalen wanneer je thuis bent en wanneer je weg bent, zodat je geen energie verspilt aan het verwarmen en koelen van een leeg huis.

Net als de Nest E ervoor, vermindert de nieuwe Nest Thermostat zijn eigen energieverbruik door het spiegelachtige scherm te dimmen totdat je dichterbij komt. Die bewegingssensor aan boord zorgt ervoor dat het scherm tot leven komt, zodat de tekst en afbeeldingen erdoorheen kunnen schijnen. In tegenstelling tot de 3e generatie Nest en de Nest Thermostat E, pas je de instellingen van de thermostaat niet aan door aan een buitenste draaiknop te draaien. De nieuwe Nest Thermostat is uitgerust met een aanraakgevoelige rand: je veegt erop of neer om de doeltemperatuur aan te passen en tikt erop om instellingen te selecteren.

nestthermostaat levensstijl 2

Een glazen lens vervangt de plastic lens op de Nest Thermostat E, maar de rest van de behuizing is gemaakt van plastic. De 3e generatie Nest heeft een roestvrijstalen behuizing met keuze uit zeven afwerkingen. De nieuwe thermostaat is verkrijgbaar in vier kleuren: “sneeuw”, “zand”, “houtskool” of “mist”. Een optionele bijpassende sierplaat ($ 14,95) is beschikbaar als u lelijke gaten of andere muurschade van eerdere thermostaatinstallaties wilt afdekken. Google zegt dat de plastic onderdelen van de nieuwe thermostaat voor 49 procent uit hergebruikt plastic bestaan ​​en dat de sierplaat voor 75 procent uit gerecycled materiaal bestaat.

nestthermostaat levensstijl 3

Een nieuwe HVAC-systeembewakingsfunctie die aan alle Nest-thermostaten wordt toegevoegd, vergelijkt de temperatuur in huis met de huidige functie van je HVAC-systeem om te bepalen of het systeem werkt zoals verwacht. Als de temperatuur van een huis daalt ondanks dat de oven draait, of de temperatuur blijft stijgen terwijl de airconditioner werkt, zijn dit goede indicaties dat er iets mis is, dus de app zal je aanraden een serviceprovider te bellen voor een inspectie (en links te geven naar lokale HVAC voordelen als je er geen hebt).

Over serviceproviders gesproken, Google trekt de Nest Thermostat E terug als retailproduct en reserveert deze voor verkoop via aannemers en andere installateurs. Het blijft dus in de line-up, maar je kunt er niet direct een kopen. De Nest Learning Thermostat en de nieuwe Nest Thermostat blijven in de Google Store en bij ‘geselecteerde’ retailers. Google neemt nu voorbestellingen voor de laatste, met beschikbaarheid “in de komende weken”.

0 Shares:
You May Also Like