De nieuwste locatie van Spotify is een virtueel eiland in Roblox

Spotify Island

Spotify biedt misschien nog geen lossless afspelen of ruimtelijke audio, maar het heeft wel een nieuwe ruimte in de metaverse: een zelf beschreven “audio-oase” binnen Roblox.

Spotify Island, dat vandaag debuteert, is een “paradijs van geluid” waar muziekliefhebbers van over de hele wereld kunnen “hangen” en “een wonderland verkennen” van deuntjes, missies voltooien en winkelen voor “exclusieve merch”.

Spotify zegt dat het de eerste muziekstreamer is die zijn intrek neemt in Roblox, de free-to-play-sensatie waarmee je je eigen games kunt maken en delen.

Naast gewoon ronddwalen over het eiland, kunnen Spotify-gebruikers “zich mengen met artiesten” en hun eigen deuntjes componeren met behulp van “beat-maker stations” van Soundtrap, een online tool voor het maken van muziek.

Spotify Island zal ook vol zitten met paaseieren en verzamelobjecten, zoals een hartvormig “Vind ik leuk”-pictogram dat kan worden ingeleverd voor virtuele merchandise.

Spotify Island K-Park

Spotify

Na het eiland afgezocht te hebben naar curiosa, kunnen bezoekers van Spotify Island “uitgaan” naar extra “thema-eilanden” met een wisselende selectie van inhoud. Een van de eerste “thema-ervaringen” zal K-Park zijn, een “hommage aan alles wat K-Pop is” dat de “kans tot interactie” zal bieden met artiesten zoals Stray Kids en SUNMI.

Spotify positioneert zijn eiland in de metaverse als een “gemakkelijke mogelijkheid voor artiesten om contact te maken met fans”, en dat Spotify’s “gedeelte” van in-game-verkopen “direct teruggaat naar de artiesten zelf”.

Hoewel Spotify misschien nieuw is voor de metaverse, is de metaverse goed gewend aan muziek en blockbuster virtuele concerten. Travis Scott zette de trend af met een enorm Fortnite-concert in april 2020, gevolgd door artiesten als Ariana Grande en Marshmello, terwijl Lil Nas X de lat hoger legde met een enorm Roblox-concert dat meer dan 30 miljoen bezoekers trok.

0 Shares:
You May Also Like