De nieuwe streaming-tv-bundel van T-Mobile is logisch

tvision1

Drie jaar na de belofte om de tv-industrie te ‘verstoren’, heeft T-Mobile eindelijk een streamingdienst die de moeite waard is.

De nieuwe TVision-service van T-Mobile is goedkoper en flexibeler dan andere livestreamingopties zoals YouTube TV en Hulu + Live TV, vooral omdat het nieuws, sport en lokale zenders in een aparte bundel plaatst van de meeste andere entertainmentkanalen. T-Mobile lanceert ook zijn eigen streamingapparaat, de TVision Hub genaamd, waarvan de afstandsbediening en interface lijken op wat je zou krijgen met een kabelbox. Dat zou het een uitnodigende toegangspoort tot snoeren kunnen maken voor mensen die de vertrouwde kabelfuncties niet willen verliezen.

Kwalificeert een van deze dingen als storend? Misschien niet, maar het vertegenwoordigt nog steeds wat live tv-streaming op dit moment nodig heeft.

TVision-kanalen en details

Hier is de TVision-kanaallijst:

TVision Live ($40 per maand): NBC, ABC, Fox, Telemundo, ESPN, ESPN2, FS1, FS2, NBCSN, ABC News Live, CNBC, CNN, Fox Business, Fox News, HLN, MSNBC, NBC News Now, Bravo, Cozi, E!, FX, FXX , Nat Geo Oxygen, SyFy, TBS, TNT, TruTV, VS, Cartoon Network, Disney Channel, Disney Junior, Disney XD en Freeform.
TVision Live+ ($50 per maand): Alles hierboven, plus ACC Network, Big Ten Network, ESPN College Extra, ESPNews, ESPNU, Golf Channel, NFL Network, Olympic Channel, SEC Network, Nat Geo Wild, TCM en regionale NBC Sports-kanalen waar beschikbaar.
TVision Live Zone ($60 per maand): Alles hierboven, plus Longhorn Network, MavTV, NFL Redzone, Outside TV, CNBC World, Fox Deportes, ESPN Deportes en Universo.
TVision Vibe ($ 10 per maand): AMC, Animal Planet, BBC America, BET, BET Her, CMT, Comedy Central, Discovery, DIY Network, Food Network, Hallmark Channel, Hallmark Drama, Hallmark Movies & Mysteries, HGTV, IFC Investigation, Discovery, Motortrend, MTV, MTV Classic , MTV2, OWN, Paramount Network, Sundance TV, TLC, Travel Channel, TV Land, VH1, WE TV, BBC World News, Nick Jr, Nickelodeon, Nicktoons en Teennick.
toevoegingen: Starz ($9 per maand), Showtime ($11 per maand), Epix ($6 per maand)

Een waarschuwing: hoewel TVision in het hele land lokale NBC-stations zal aanbieden, hebben sommige markten mogelijk alleen lokale dekking van ABC of Fox, niet van beide. In die gevallen levert T-Mobile een nationale feed van het ontbrekende station, zodat u nog steeds primetime-programmering, dagprogramma’s, nationaal nieuws en sport krijgt. (U kunt uw lokale line-up hier controleren.)

Met de “Live” -abonnementen van $ 40 en meer, biedt T-Mobile 100 uur cloud-DVR en de mogelijkheid om op maximaal drie apparaten tegelijk te kijken. Het goedkopere “Vibe” -abonnement ondersteunt maximaal twee gelijktijdige streams en DVR is een add-on van $ 5 per maand.

Voor apparaatondersteuning werkt TVision bij de lancering met Fire TV, Android TV, de nieuwe Chromecast met Google TV, Apple TV, iOS en Android. T-Mobile vertelde CNet dat het werkt aan Roku-ondersteuning, maar zich niet aan een tijdsbestek zou binden.

TVision wordt op 1 november gelanceerd voor draadloze T-Mobile-klanten en later in de maand voor Sprint-klanten. Degenen die zich voor het einde van dit jaar aanmelden voor de abonnementen van $ 50 en hoger van TVision, kunnen een gratis jaar Apple TV+ en een Apple TV 4K krijgen voor $ 99, wat een korting van $ 80 is.

Voor alle anderen zal TVision ergens volgend jaar worden gelanceerd, hoewel T-Mobile CEO Mike Sievert deze week tegen CNet zei: “er kunnen andere prijzen zijn” voor niet-abonnees.

Ontvlechting van entertainment is een groot probleem

De meest opvallende prestatie van dit alles is dat T-Mobile de entertainmentkanalen – of de meeste daarvan tenminste – loskoppelt van de nieuws-, sport- en lokale uitzendingen. Als je de bovenstaande lijst met kanalen bekijkt, zul je merken dat kanalen die eigendom zijn van ViacomCBS, Discovery en AMC allemaal zijn gedegradeerd tot het Vibe-pakket van $ 10 per maand, dat je op zichzelf kunt krijgen of als een add-on voor de duurdere Live-pakketten.

Dat is een groot verschil met andere live tv-diensten, waarvan vele die kanalen verplicht hebben gesteld. YouTube en FuboTV bevatten bijvoorbeeld beide kanalen van ViacomCBS, Discovery en AMC in hun basispakketten, die beide beginnen bij $ 65 per maand. Hulu + Live TV (die in geen van zijn pakketten AMC-kanalen heeft) begint bij $ 55 per maand. Als jij een van de mensen bent die huilde toen YouTube TV in juli Viacom-kanalen toevoegde naast een prijsstijging van $ 15 per maand, dan is TVision misschien iets voor jou.

tv-rooster

De aanpak van T-Mobile heeft nog steeds nadelen. CBS maakt geen deel uit van een TVision-pakket, dus je moet je apart abonneren op CBS All Access om dat kanaal te krijgen. Sommige entertainmentkanalen blijven ook gebonden aan de Live-pakketten van T-Mobile, waaronder Syfy, Bravo, Disney Channel, FX en Cartoon Network. Het is geen toeval dat de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor deze kanalen – NBCUniversal van Comcast, Disney en WarnerMedia van AT&T – ook populaire sport- en nieuwszenders bezitten en er een hekel aan hebben om ze te ontbundelen.

Toch veroorzaakt T-Mobile nog een kleine scheur in de traditionele betaal-tv-bundel, een die zijn rivalen tot nu toe niet wilden of konden evenaren.

TVision Hub ziet eruit als alles wat AT&T TV niet is

Naast de nieuwe streamingdienst brengt T-Mobile ook een eigen streamingapparaat uit. De TVision Hub-dongle van $ 50 heeft (natuurlijk) de TVision-service ingebouwd, maar omdat deze is gebaseerd op Android TV, heeft deze ook toegang tot tal van andere streamingdiensten.

tv-apparaat

Ik dacht dat ik het nog niet had geprobeerd, een preview van de Hub door Rich DeMuro doet me denken aan AT&T TV en zijn eigen streaming-box. Beide apparaten worden geleverd met stevige afstandsbedieningen met cijfertoetsen, knoppen voor het omdraaien van kanalen, een opnameknop voor de DVR en snelkoppelingen naar zowel de tv-gids als het DVR-menu. De rastergids lijkt veel op wat je zou krijgen van een kabelbox, en ja, er is een visueel voorbeeld wanneer je snel door opnames bladert.

Niets van dit alles zal bijzonder aantrekkelijk klinken voor streaming-tv-inboorlingen, maar degenen die nog steeds een kabel hebben, zijn niet zo enthousiast om programmeerroosters en cijfertoetsen op te offeren. Ze willen gewoon een vertrouwde tv-ervaring die minder kost. AT&T TV leverde de eerste helft van die vergelijking, maar verknoeide de tweede met dure bundels en langetermijncontracten.

T-Mobile kan het echter een stuk beter doen. Het biedt veel van de lokale, nieuws- en sportkanalen die kabelliefhebbers niet willen opgeven, met de optie voor een streamingapparaat dat niet als een groot vertrek voelt. En voor klanten van T-Mobile of Sprint zou het het soort bundelkorting kunnen herstellen dat ze anders zouden verliezen door thuisinternet en tv te ontkoppelen.

De echte verstoring vindt nog steeds plaats buiten de tv-bundel, waar services zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime de manier waarop we tv kijken veranderen. T-Mobile biedt gewoon een iets betere bundel aan, en voor mensen die nog kabel hebben, misschien is dat genoeg.

0 Shares:
You May Also Like