De nieuwe soundbars van LG voegen verbeterde drivers en kamercorrectieverfijningen toe

lg s95qr soundbar

Voor zijn aankomende lijn van premium soundbars, zegt LG dat het terug zal gaan naar de basis, zowel de grootte als de audiokwaliteit van zijn drivers en subwoofers zal verbeteren en zijn AI-aangedreven kamercorrectietechnologie zal verfijnen.

Dat wil niet zeggen dat de 2022-soundbars van LG niets nieuws in petto hebben, met zijn vlaggenschipmodellen gepland om opzwepende middenstuurprogramma’s te krijgen, evenals optionele ondersteuning voor draadloze Dolby Atmos-audio van eARC-compatibele tv’s.

LG heeft de eersteklas S95QR, een 9.1.5-kanaals soundbar met het eerder genoemde opzwepende middenkanaal, en verbeterde surround-luidsprekers die, als een paar geteld, zes geluidskanalen leveren in plaats van slechts vier.

De SR95R wordt geleverd met een HDMI-eARC-connector, samen met een paar HDMI 2.1-ingangen die gamervriendelijke video-doorvoerfuncties ondersteunen, zoals VRR (variabele verversingsdatum) en automatische lage latentiemodus.

De vlaggenschip-soundbar ondersteunt ook AirPlay 2 en audio met hoge resolutie (tot 24-bit/96 kHz), en werkt met zowel Alexa als Google Assistant.

In 2022 komt ook de LG S90QY, die zal aankomen met vergelijkbare functies als het vlaggenschip S95QR, maar in een 5.1.3-kanaalsconfiguratie. Ondertussen zal de LG S80QY een 3.1.3-kanaals setup hebben.

Over het algemeen zegt LG dat het de drivers en subwoofers voor de aankomende premium soundbars opnieuw heeft ontworpen om hun “basisgeluidskwaliteit” en laagfrequente prestaties te verbeteren.

In het bijzonder zullen de woofers in de hoofdbehuizing van de soundbar groeien van 100×40 mm tot 99×52 mm, wat volgens LG zou moeten helpen bij het leveren van “verbeterde afspeelbandbreedte en geluidsdruk”.

Ondertussen zullen de draadloze subwoofers van LG 8-inch drivers krijgen, een stijging van de 7-inch woofers in eerdere modellen, terwijl de subwooferbehuizing zal worden uitgebreid tot een volume van 18 liter, een stijging van 17L.

Het meest interessante is dat LG een upfiring center-kanaal introduceert om zich aan te sluiten bij de bestaande linkse en rechtse upfiring-drivers. Naast het verbeteren van de helderheid van dialogen, moet de nieuwe opwaartse centerdriver het geluid het gevoel geven alsof het uit het ‘centrum van de tv’ komt in plaats van eronder, zegt LG.

De nieuwe upfiring center-driver verklaart de “.5” in de 9.1.5-kanaalsconfiguratie van de LG S95QY, wat betekent dat het in totaal vijf hoogtekanalen heeft: drie in de hoofd-soundbar-eenheid en één in elke surround-luidspreker. De 5.1.3-kanaals LG S90QY en 3.1.3 S80QY krijgen ook opzwepende centerdrivers.

Over surround-luidsprekers gesproken, de satellieten die bij de LGS95QY worden geleverd, worden geüpgraded om in totaal zes audiokanalen te leveren, waaronder vier kanalen in het horizontale vlak en twee opwaartse drivers. Voorheen boden LG’s surround-luidsprekers slechts vier geluidskanalen, waaronder twee upfiring- en twee front-firing drivers. De extra twee stuurprogramma’s helpen het geluidsbeeld te verbreden, evenals de “sweet spot” voor de surround-kanalen, zei LG.

In eerste instantie krijgt alleen de topklasse LG S95QR de geüpgradede surroundluidsprekers, maar LG zegt dat het de luidsprekers ook beschikbaar zal maken als een optionele kit voor zijn andere ondersteunde soundbars.

LG’s AI Room Calibration-functie, die de akoestiek van een kamer analyseert door een testtoon uit te zenden, krijgt ook een upgrade. Terwijl de eerste versie van de kamercorrectiefunctie de sub-130Hz-frequentieband alleen in twee segmenten verdeelde, ondersteunt de nieuwere versie acht segmenten, waardoor een meer gedetailleerde akoestische analyse mogelijk is.

Ten slotte onthult LG een nieuwe draadloze technologie die Dolby Atmos-audio naar zijn soundbars kan sturen zonder dat er een kabel nodig is. Met behulp van een USB-gevoede dongle die is aangesloten op de HDMI-eARC-connector van een tv, kan LG Wowcast (voor “breedbandaudio op draadloos”) meerkanaalsaudio, inclusief Dolby Atmos, naar ondersteunde LG-soundbars sturen.

0 Shares:
You May Also Like