De nieuwe Family Bell-functie van Google Assistent geeft structuur aan eindeloze zomerdagen

google assistant family bell

Terwijl de zomer langzaam ten einde loopt en de eerste dag van leren op afstand nog weken verwijderd is (voor velen van ons in ieder geval), is het gemakkelijk – veel te gemakkelijk – om de kinderen gek te laten worden op hun iPad terwijl de volwassenen thuis zwoegen . Gelukkig heeft Google Assistant een nieuwe functie om te voorkomen dat jongeren in hun zitzak verdwijnen.

Met de nieuwe Family Bell-functie, die vanaf vandaag wordt uitgerold in de VS, Canada, het VK, Australië en India, kun je bellen maken die klinken op je slimme Google-speakers en -schermen, net als de bellen op school. (Herinner je je die nog?)

U kunt bijvoorbeeld dag “Hey Google, maak een familiebel” om herinneringsbellen in te stellen voor het ontbijt, het begin van een virtuele kampeerdag, een pauze in de achtertuin of het avondeten.

familie bel virtuele klas mobiel

Je verschillende belletjes kunnen elke dag of op specifieke dagen van de week terugkeren, en je kunt ze instellen om te rinkelen op een, sommige of al je slimme Google-speakers of -schermen.

Zodra de eerste dag van een externe (of hybride) school eindelijk aanbreekt, kan Google Assistant ook helpen om een ​​passende bruisende stemming te creëren.

Zeg gewoon ‘Hey Google, begin de schooldag’ of ‘Hey Google, school is bezig’ en je Google Nest Hub of Nest Hub Max geeft enkele afbeeldingen met een ‘schoolthema’ weer (denk aan klokken, stapels boeken, lijm, schaar en bekers). Tegelijkertijd zullen zowel Google-speakers (zoals de Google Nest Mini) als slimme schermen omgevingsgeluiden afspelen van kinderen die door hun kluisjes snuffelen en naar de klas haasten, evenals flitsende “opzwepende” kleuren op aangesloten slimme lampen.

Ook met de Family Bell en “start de schooldag”-functies is een ander belangrijk kenmerk: de mogelijkheid om berichten naar een specifieke kamer of Google-apparaat uit te zenden. Nu kun je zeggen: “Hey Google, zend naar Claire’s slaapkamer, ‘Heb je je dagelijkse dagboek al af?'” of “Hey Google, zend naar beneden, ”Het avondeten is klaar!'”

google assistent dier van de dag

Last but not least krijgt Google Assistant een functie “Animal of the day”. Als je zegt: “Hey Google, vertel me over het dier van de dag”, vertelt de Google Assistent je elke dag over een nieuw dier op je Google-smartapparaten, met schermen zoals de Google Nest Hub en Nest Hub Max die een foto van de gelukkig beest.

Net als bij de nieuwe Family Bell, ‘start de schooldag’ en functies voor het uitzenden van berichten, wordt de ‘dier van de dag’-mogelijkheid van Google Assistent vanaf vandaag uitgerold, maar voorlopig alleen in de VS.

0 Shares:
You May Also Like