De nieuwe echte draadloze oordopjes van Urbanears zijn letterlijk afval

Urbanears Boo and Boo Tip wireless earbuds

Urbanears, het Zweedse audiomerk dat bekend staat om zijn ruige Plattan-koptelefoons, heeft een nieuwe lijn echte draadloze oordopjes die grotendeels zijn gemaakt van gerecyclede materialen – of zoals het bedrijf het brutaal zegt, ze zijn ‘gemaakt van afval’.

De Bluetooth-compatibele Urbanears Boo-hoofdtelefoons zijn vanaf 12 april verkrijgbaar in zowel open als gesloten versies en treden in de voetsporen van de draadloze Alby-oordopjes van de fabrikant. In één oogopslag zien de twee headsets er bijna identiek uit, afgezien van de overstap van een clamshell-oplaadcassette naar een scharnierend ontwerp met bovenlader.

Maar een belangrijk verschil tussen de Alby en de nieuwe Boo-lijnen betreft waar ze van gemaakt zijn. In het bijzonder zegt Urbanears dat de Boo-oordopjes met open pasvorm voor 97 procent zijn gemaakt van gerecyclede kunststoffen, zoals flessen, onderdelen van de airconditioning en “andere rommel”, terwijl de Boo-tips met gesloten pasvorm voor 91 procent zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Urbanears Boo Tip echte draadloze oordopjes

Urbanears

De nieuwe “made-from-trash” Boo-oordopjes maken deel uit van het streven van de fabrikant om tegen 2030 “volledig circulair en klimaatneutraal” te zijn, volgens een persbericht van Urbanears.

Net als bij de eerdere Alby-koptelefoons, biedt geen van de draadloze Boo-modellen actieve ruisonderdrukking, wat niet verrassend is gezien de prijs van $ 79,99. Dat gezegd hebbende, de verzegelde Boo Tips geven je wat ruisonderdrukking door middel van de meegeleverde siliconen tips, waarvan drie maten in de doos zitten.

Zowel de Boo als de Boo Tips worden geleverd met IPX4-certificering voor bescherming tegen opspattend water uit elke richting, goed om de knoppen mee te nemen om te joggen in de regen. De oplaadcassette wordt geleverd met IPX3-gecertificeerde weerstand tegen spatwater tot 60 graden vanaf de bovenkant van het apparaat.

De Bluetooth 5.2-compatibele hoofdtelefoon beschikt over aanraakbedieningen waarmee je nummers kunt overslaan of herhalen en oproepen kunt aannemen, hoewel ze je deuntjes niet automatisch kunnen pauzeren wanneer je ze uit je oren haalt (nogmaals, geen grote schok gezien de prijs ). Zowel de SBC- als de AAC Bluetooth-codecs worden ondersteund.

Je kunt tot 4,5 uur afspeeltijd verwachten van de Boo-oordopjes, terwijl de oplaadcassette een batterijduur tot 25,5 uur kan bieden. De behuizing van 1,3 ounce zelf kan worden opgeladen via een USB-C-oplaadpoort.

We zullen volledige recensies van de Urbanears Boo en Boo Tips hebben zodra we enkele recensie-eenheden hebben getest.

0 Shares:
You May Also Like