De nieuwe Color Bulb van Abode is niet alleen voor gebruikers van de beveiligingshub van Abode

Abode Color Bulb

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende lichtkwaliteit in zowel de kleur- als de witmodusEenvoudige, intuïtieve appSnelle installatie

nadelen

Kan geen automatiseringen instellen zonder een Abode hub Iets duurder dan andere merken

Ons oordeel

U hebt geen Abode-hub nodig om deze eersteklas lampen te gebruiken, maar u kunt geen operaties plannen zonder.

Prijs bij beoordeling

$ 29,99

Beste prijzen vandaag

Met de lancering van zijn slimme kleurenlamp breidt Abode zijn bereik uit van slimme beveiligingssystemen naar de meer algemene slimme thuismarkt. (Er is ook een slimme stekker beschikbaar en in het voorjaar komt er een videodeurbel.)

De lampen hebben een standaard ontwerp in Edison-stijl, met een gematigd koellichaam, en worden geleverd in een two-pack voor $ 30, elk met een helderheid van 800 lumen bij een stroomverbruik van 9 watt.

Er is volledige ondersteuning voor RGB-kleur en, in de witlichtmodus, een verrassend breed kleurtemperatuurbereik dat zich uitstrekt van 1800K tot 6500K. Alle modi kunnen vrij worden gedimd tot amper 1 procent helderheid.

Al deze functies zijn toegankelijk via de Abode-app. Hoewel de app voornamelijk is ontworpen voor beveiligingsactiviteiten, kun je de lamp toevoegen door op het tabblad ‘Apparaten’ te tikken en ‘Smart Home’ te selecteren.

De lamp maakt rechtstreeks verbinding met uw telefoon via Bluetooth voor de eerste installatie, waarna deze wordt overgezet naar Wi-Fi (alleen 2,4 GHz) voor verdere bewerkingen. Van daaruit vindt u een volledige reeks handmatige bedieningsfuncties, waarmee u eenvoudig een kleur (of kleurtemperatuur) kunt kiezen en de helderheid van de lamp kunt instellen.

Het is van cruciaal belang op te merken dat je een Abode-beveiligingshub nodig hebt (ofwel de standaard Abode-gateway of de met camera uitgeruste Iota) om de lampen te gebruiken; ze maken rechtstreeks verbinding met uw router en kunnen vrij worden bediend zonder extra hardware. Maar (en dit is vreemd), je kunt de Abode-app en het bijbehorende CUE-systeem niet gebruiken om automatiseringen met betrekking tot de lamp te maken, inclusief planning, tenzij je een Abode-hub in gebruik hebt. Je kunt dit misschien omzeilen door een ander type hub te gebruiken, zoals een Alexa- of Google Assistent-apparaat, maar dat vereist wat extra werk.

Alexa had aanvankelijk moeite om mijn Abode-lamp te vinden, zelfs na enkele dagen testen, en ondanks het feit dat ik al mijn andere Abode-componenten kon ontdekken. Met hulp van Abode kon ik uiteindelijk spraakbesturing werkend krijgen, zelfs zonder dat een Abode-hub was ingeschakeld.

Aan de positieve kant reageert de lamp op opdrachten in de Abode-app en ziet hij er geweldig uit. De kleuren zijn helder en meeslepend, en de flexibiliteit die beschikbaar is in de witlichtmodus maakt de lamp geschikt voor gebruik in vrijwel elke denkbare omgeving.

Voor $ 30 voor een two-pack liggen de bollen iets boven de gemiddelde prijs voor kleurlampen van een merknaam, die doorgaans voor ongeveer $ 10 tot $ 12 per stuk worden verkocht. Het gebrek aan native scheduling-mogelijkheden is een (enorme) minpunt, maar verder is er niets om hier niet van te houden.

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like