De Nest-thermostaat maakt geen verbinding met wifi? Probeer eerst deze oplossingen

Nest Learning Thermostat third generation

Sinds afgelopen herfst zijn de ondersteuningsforums van Google verlicht met klachten over Nest-thermostaten die weigeren verbinding te maken met wifi. Hoewel je nog steeds de knop kunt aanpassen op een Nest-thermostaat die last heeft van de vervelende “w5” -fout, kun je hem niet op afstand bedienen via de Nest-app of via Google Assistent. Dat is een probleem.

Google was vaag over de reden voor de fout en merkte in een verklaring aan The Verge op dat een “bekend probleem met de wifi-chip” op een “zeer klein aantal” Nest-thermostaten de schuld kan zijn.

In ieder geval beveelt Google twee mogelijke oplossingen aan voor de “w5” Nest-thermostaatfout. Als die niet werken, is er ook nog een laatste redmiddel: een gratis vervanging aanvragen.

Je Nest-thermostaat resetten

Als je Nest-thermostaat geen verbinding kan maken met je wifi-netwerk en hij draait op softwareversie 6.0 of hoger, kan een simpele reset misschien voldoende zijn.

    Reset eerst de netwerkinstellingen van je Nest-thermostaat door te navigeren naar Instellingen > Reset > Netwerk. Start vervolgens de Nest-thermostaat zelf opnieuw door te selecteren Instellingen > Reset > Opnieuw opstarten. Zodra de thermostaat weer actief is, probeer je opnieuw verbinding te maken met je wifi-netwerk door te navigeren naar Instellingen > Netwerk.

Update de systeemsoftware van je Nest-thermostaat

Een andere mogelijke manier om de ‘w5’-fout te wissen, is door de software van je Nest-thermostaat bij te werken naar de nieuwste versie.

    Als je de ‘w5’-foutindicator op het scherm van je Nest-thermostaat en een uitroepteken op het instellingenpictogram ziet, selecteer je Instellingen > Software > Update. Als er een nieuwe update beschikbaar is, moet deze doorgaan en zichzelf installeren. Zodra dit het geval is, gaat u naar Instellingen > Netwerk en kijk of u opnieuw verbinding kunt maken met uw wifi-netwerk. Kreeg u in plaats daarvan de foutmelding ‘Kan niet controleren op software-update’? Selecteer Aansluitendan kunt u proberen – met uw vingers gekruist – handmatig verbinding te maken met uw wifi-netwerk.

Ontvang een gratis vervanging

Werkt nog steeds niet? Als dat zo is, is het misschien tijd om de handdoek in de ring te gooien en om vervanging te vragen. Ga naar de Nest-ondersteuningspagina van Google, selecteer je land en start een online chat. Het kan vervelend zijn om de hardware van je Nest-thermostaat te vervangen, maar het is in ieder geval gratis en hopelijk kun je de “w5” -fout achterlaten.

0 Shares:
You May Also Like