De Neabot NoMo Q11 is een indrukwekkende zelfledigende robotstofzuiger

1 12d63aff 42ef 44f1 bf2e fb7a72721ba7 1800x1800

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zelfledigende vuilnisbakAI vermijding van obstakelsMaakt aanpasbare kaarten

nadelen

Herkent niet wanneer het op tapijt ligt tijdens het dweilenGeen schrobbeweging in de dweilmodus

Ons oordeel

De Neabot NoMo Q11 is een geavanceerde zelfledigende robotstofzuiger/dweil die het schoonmaken van vloeren drastisch vereenvoudigt.

Zelfledigende robotstofzuigers zijn officieel de next-gen trend. Het lijkt erop dat elke fabrikant er een toevoegt aan hun productstal, waarbij Neabot een van de nieuwste is. De NoMo Q11 is een van de indrukwekkendere hybrides voor vacuüm-/mop die we hebben gezien, en dankzij de redelijke prijs is hij binnen het bereik van meer budgetten dan premiummodellen die worden aangeboden door topmerken zoals iRobot. Dat gezegd hebbende, mist de Q11 enkele van de geavanceerde functies die je in die duurdere vacuüm-/dweilsystemen zult vinden.

De Q11 heeft een retro-futuristische uitstraling die hem onderscheidt van dezelfde esthetiek van de meeste andere robotstofzuigers. Als het was afgewerkt in avocado-groen in plaats van wit, zou de laarsvormige dok/vuilnisbak er perfect uitzien op een hoogpolig tapijt in elke woonkamer uit het midden van de jaren 70. De robot zelf, die vasthoudt aan een meer standaard cirkelvormig ontwerp, heeft een beetje beeldhouwwerk op het deksel rond een gloeiende blauwe LED-strip die de nostalgische sci-fi-look compleet maakt.

De Q11 gebruikt LIDAR (Light Detection and Ranging) om te navigeren en obstakels te vermijden tijdens het stofzuigen en dweilen. Het kwartet van laserstralen komt echter uit het lichaam van de robot, in plaats van een torentje aan de bovenzijde, wat gebruikelijker is. Dit vermindert de hoogte van de robot aanzienlijk, waardoor hij gemakkelijker onder onopvallend meubilair kan in- en uitstappen. Aan de onderkant bevindt zich een rolborstel met zowel borstelharen als siliconenstrips voor een betere verwijdering van dierenharen en een enkele draaiende borstel voor het verwijderen van vuil van muurranden en hoeken. Aan de achterkant van de robot past een vuilnisbak van 250 ml en een watertank van 300 ml kan aan de onderkant van de vuilnisbak worden bevestigd om te dweilen.

q11 .142 1800x1800

Opstelling is vrij standaard voor een robotstofzuiger. Het dok moet vlak tegen een muur staan ​​met aan weerszijden ongeveer 30 cm vrije ruimte en een paar meter aan de voorkant om de robot in en uit het dok te laten manoeuvreren. Vervolgens steek je de robot in de opening van het dock om hem op te laden. U kunt reinigingen starten en pauzeren met een knop bovenop de robot of deze koppelen met de Neabot-app voor meer controle. Met de tweede optie, die slechts een paar minuten duurt om de Q11 met uw wifi te verbinden, kunt u kaarten maken en aanpassen, de hoeveelheid water regelen die wordt gebruikt om te dweilen, taken plannen en reinigingsgegevens bijhouden.

Mapping is de meest dwingende reden om de app te gebruiken. Zodra de Q11 een gebied volledig navigeert, probeert hij het te verdelen in logische kleurgecodeerde reinigingszones. Dit was behoorlijk nauwkeurig; het verdeelde mijn benedenniveau correct in de woonkamer, keuken, badkamer en hal. Zodra je een voltooide kaart hebt, kun je de Q11 vertellen om individuele zones of kamers schoon te maken en no-go-grenzen in te stellen om de robot uit bepaalde gebieden te houden.

De Q11 stofzuigt in een efficiënt heen en weer patroon en heeft geen probleem om onder meubels en over vloerdrempels te komen. Het systeem om obstakels te vermijden is geavanceerd genoeg om objecten zo klein als speelgoed voor huisdieren te herkennen ruim voordat het erop botst en de koers van de robot aan te passen zodat hij zelden ergens tegenaan botst. Het geeft zelfs een visueel signaal door de LED te laten gloeien als het een obstakel nadert.

Met een maximale zuigkracht van 4000 Pa had de Q11 geen probleem om mijn vloeren van vuil, huisdierenhaar, voedselkruimels en ander vuil te verwijderen. Zodra de vuilnisbak van de robot vol is, keert hij terug naar zijn dock, waar de inhoud in een wegwerpstofzak van 2,5 liter wordt opgezogen. Neabot zegt dat dat genoeg is om ongeveer een maand aan afval te bevatten, hoewel dat natuurlijk zal variëren afhankelijk van de grootte van je huis en hoe vuil je vloeren worden. Maar u kunt er zeker van zijn dat u de stofzak niet vaak hoeft te vervangen.

1899f96e cda5 4c18 9050 ca42cf7c9e94

De dweilprestaties van de Q11 zijn vergelijkbaar met vergelijkbare hybride stofzuigers/mops. Omdat het een vochtige microvezeldoek sleept die aan de bodem van het waterreservoir is bevestigd, verwijdert het effectief oppervlaktevuil, maar mist het de schrobbeweging die nodig is om dieper vuil naar boven te halen (zie de Roborock S7 voor een voorbeeld van een robot die hardnekkige vlekken schrobt). Dat maakt hem het beste te gebruiken voor onderhoudsreiniging met uw dweil in reserve voor zwaardere klussen. Belangrijk is dat de Q11 niet herkent wanneer hij op tapijt of op harde vloeren ligt, dus het stellen van no-go-grenzen rond tapijten is van cruciaal belang in open ruimtes.

Over het algemeen is de NoMo Q11 een gepolijst product dat eenvoudige bediening en indrukwekkende reinigingsresultaten biedt. Als u op zoek bent naar een betaalbaar instappunt voor volledig geautomatiseerde vloerreiniging, zet het dan op uw shortlist.

0 Shares:
You May Also Like