De Moorebot Scout is een AI-aangedreven robotcamera die autonoom je huis kan patrouilleren

moorebot scout living room

Er is niet veel dat nog niet is gedaan op de markt voor slimme camera’s. Ze zijn kleiner, duidelijker en, ja, slimmer dan ooit. Maar de Moorebot Scout heeft één kenmerk waardoor hij zich onderscheidt van de rest: vierwielaandrijving.

De Scout bestaat uit een 1080p-camera met nachtzicht en tweerichtingsaudio-ondersteuning gemonteerd op een verrijdbaar chassis van slechts 2,8 x 4 x 4,3 inch. Zijn kleine formaat zou hem in staat moeten stellen om in de krapste ruimtes te rollen. Nog intrigerender: de ingebouwde kunstmatige intelligentie van de camera maakt hem autonoom – hij kan werken zonder menselijke tussenkomst.

De eigenzinnige gadget wordt aangedreven door een 1,2 GHz quad-core ARM CPU, 1 GB DDR III-geheugen, 4 GB flash-geheugen, een dual-band wifi-adapter, een verzameling sensoren en een SLAM-algoritme (Simultaneous Localization and Mapping) voor navigatie. De Scout kan door het interieur van uw huis patrouilleren en videoclips opnemen als reactie op geluid of beweging in de buurt. Video kan aan boord worden opgeslagen, naar de cloud worden verzonden of naar een smart display worden gestreamd.

moorebot verkenner

De Scout kan obstakels ontwijken en om de paar uur terugkeren naar zijn oplaadstation om zijn batterij bij te vullen, net als een robotstofzuiger. Het kan zelfs worden geprogrammeerd om automatisch bewegende objecten te volgen, of het nu de huiskat of een indringer is. Het kan handmatig worden bediend met een mobiele app.

Moorebot biedt ook een gebruiksvriendelijke modulaire programmeertaal, Scratch, die eigenaren kunnen gebruiken om de Scout naar eigen wens aan te passen, waardoor het een educatief hulpmiddel wordt om te leren coderen. “De toepassingen van Scout variëren van een intelligente camera voor in een stacaravan, een huisdier metgezel, een bewakingstool voor de klusjesman en een inspirerend, modern leerspeelgoed voor kinderen”, zegt Moorebot CEO Jun Ye.

De Moorbot Scout kost $ 179 wanneer hij in het vroege voorjaar op Amazon wordt gelanceerd. We zijn zeker geïntrigeerd en kijken ernaar uit om de komende maanden een recensie-eenheid te bemachtigen. Blijf kijken.

0 Shares:
You May Also Like