De Monster Blaster 3.0 is een stevige Bluetooth-boombox met groots geluid

Monster Blaster 3.0 speaker on a red background.

In een oogopslag

Pluspunten

Zeer krachtige audio van hoge kwaliteit. Opvallend en waterbestendig ontwerp Microfooningang biedt PA-mogelijkheden

nadelen

Geen bijbehorende appEnigszins beperkte levensduur van de batterijEen beetje onpraktischDuur

Ons oordeel

Het nieuwste van Monster is inderdaad een audiomonster, hoewel de levensduur van de batterij sommige gebruikers kan hinderen.

Prijs bij beoordeling

$ 399

Beste prijzen vandaag

Amazone

$399.00

Vrij

Monster is geen onbekende in de audioruimte en met zijn Blaster 3.0 komt het bedrijf op het toneel met zijn krachtigste Bluetooth-luidspreker tot nu toe. De Blaster 3.0 is een full-on boombox, compleet met een stevige handgreep die schoudermontage mogelijk maakt.

Het driehoekige ontwerp van de Blaster en het stalen gaas luidsprekerrooster geven de luidspreker het uiterlijk van een gereedschapskist, vooral met de rode versie die ik heb besproken (zwart-witte modellen zijn ook beschikbaar). Als er niets anders is, is de spreker een solide gespreksonderwerp. Ondertussen moet de weersbestendigheid met IPX4-classificatie (klik hier voor meer informatie over IP-classificaties) beschermen tegen af ​​en toe een spatje water.

Specificaties:

Met een totaal vermogen van 120 watt, verdeeld over een subwoofer van 60 watt en vier drivers van 15 watt (die zijn geplaatst om zowel vooruit als achteruit te schieten), heeft de Blaster 3.0 voldoende vermogen. Afgezien van het logo op het handvat, is er geen echte manier om te onderscheiden welke kant de voorkant is; de minimale set bedieningselementen bevindt zich aan een van de driehoekige uiteinden en verschillende poorten bevinden zich aan de andere kant, onder een rubberen flap.

Monster Blaster 3.0-luidspreker op een schouder gehesen.

Monster

Laten we het eerst hebben over die poorten, waarvan er vier zijn: een A/C-voedingspoort (een voedingssteen en oplaadkabel worden gebruikt om de 5200mAh-batterij op te laden), een USB-A-oplaadpoort voor uw telefoon of ander accessoire, en twee 3,5 mm audio-ingangen (een standaard AUX-aansluiting en een microfooningang) waarmee u het systeem kunt gebruiken als PA of voor het uitzenden van uw karaoke-sessies. Overigens heb je die microfoonaansluiting nodig om de Blaster 3.0 als speakerphone te gebruiken, gezien het ontbreken van een ingebouwde microfoon.

Aan de andere kant van de luidspreker vindt u een paar basisbedieningen, waaronder een aan / uit-knop en volumeregelaars. De enige extra controle is de “mode”-knop, die de ingebouwde DSP van het apparaat gebruikt om te schakelen tussen twee beschikbare audiomodi: binnen of buiten, die redelijk voor zich spreken, waarbij de laatste een groter, basachtiger geluid biedt. Ik vond dat de versie in de buitenmodus beter klonk, zelfs in de beslotenheid van mijn kleine kantoor, maar je kilometers kunnen variëren. Het is belangrijk op te merken dat deze twee modi de enige manieren zijn om het geluid van de Blaster 3.0 vorm te geven, aangezien er geen bijbehorende app is met EQ-schuifregelaars of andere fijnafstemmingsfuncties. Kleine LED’s met moeilijk leesbare labels geven de geselecteerde geluidsmodus, het volume en de levensduur van de batterij aan.

Prestatie

Met een gewicht van maar liefst 13 pond, zal de Monster Blaster 3.0 iedereen die hem draagt ​​een behoorlijke training geven, maar dat extra gewicht vertaalt zich niet in een batterijduur van dagen. Monster belooft van zijn kant slechts 12 uur afspeeltijd op een enkele lading, terwijl mijn tests ongeveer 15 uur op een matig volume behaalden. Dat is genoeg om het grootste deel van de dag door te komen, maar het inbellen van het geluid zal die benchmark ernstig beïnvloeden.

De luidspreker koppelt snel via Bluetooth of NFC, en ik ondervond geen problemen met signaalverlies tijdens mijn testen, met een bereik van ongeveer 50 voet (belemmerd). De audiokwaliteit is geweldig; Ik heb geen muziek of ander type audiobron gevonden die niet goed klonk via de Blaster. Plaats het echter te dicht bij een muur en de Blaster slaat toe met een verrassend directioneel, mono-achtig karakter (en er is ook geen manier om meerdere eenheden te koppelen om een ​​links/rechts-scenario te creëren). Je kunt altijd alle soundstage-problemen oplossen door simpelweg het volume aan te zwengelen, hoewel de audio vervormd begint te raken in de bovenste regionen van de explosieve output van de Blater. (Hier trouwens geen aptX-ondersteuning.)

Waar het op neerkomt:

Je vindt slechts een handvol Bluetooth-luidsprekers in deze powerband, waarvan de meeste goedkoper zijn dan de Blaster van $ 399, en je zult ook meer volledig uitgeruste apparaten op de markt vinden. Op basis van de indrukwekkende hardware en audiokwaliteit van de luidspreker is het echter beslist de moeite van het bekijken waard.

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like