De met klok uitgeruste Echo Dot krijgt een bolvormige make-over

echo dot with clock main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Sferisch herontwerpLED-klokweergave is een natuurlijke zaak voor de Echo DotAlexa is top in slimme huisbedieningEnigszins verbeterde geluidskwaliteit

nadelen

Aanzienlijk groter dan zijn voorganger

Ons oordeel

Afgezien van het nieuwe bolvormige ontwerp, wijkt de vernieuwde Echo Dot met klok niet ver af van de winnende formule van het origineel.

Net als met chocolade omhulde pindakaas of eieren geserveerd met spek, blijkt een Amazon Echo Dot met ingebouwde klok een prachtige combinatie. De nieuwste Echo Dot met klok wijkt niet ver af van de winnende formule van het origineel, en serveert hetzelfde standaard LED-display dat is gebakken in een door Alexa aangedreven slimme luidspreker. Het enige echte verschil deze keer, afgezien van de licht verbeterde audio, is een vernieuwd bolvormig ontwerp dat nu wordt gedeeld door de standaard Echo Dot en het vlaggenschip Echo-model. Hoewel de nieuwe Echo Dot met klok een duidelijke stilistische afwijking van het origineel vertegenwoordigt, is er geen echte reden om naar buiten te rennen en een bestaande te vervangen.

Ontwerp

Verkrijgbaar in “gletsjerwit” en “twilight blue” smaken, de nieuwe Echo Dot met klok kreeg dezelfde sferische make-over die de standaard 4e generatie Echo Dot deed. De Echo Dot met klok is 3,5 inch lang en 3,9 inch breed en is bijna twee centimeter groter dan zijn voorganger, hoewel hij ongeveer dezelfde breedte heeft. Het digitale display van de Dot with Clock steekt uit de stoffen bekleding van de luidspreker en een adaptieve helderheidsinstelling dimt de uitlezing in een donkere kamer. Last but not least zijn de lichtringen van Alexa (behoorlijk aantrekkelijk) verplaatst van de bovenkant van de luidspreker naar de basis.

echo dot met klok met 3e generatie echo dot

Schoonheid is natuurlijk in het oog van de toeschouwer, maar als je het mij vraagt, zorgt het LED-display ervoor dat het bolvormige ontwerp van de Echo Dot met klok er aanzienlijk stijlvoller uitziet, terwijl het ook de “huh?” reactie die de standaard, nu bolvormige Dot neigt uit te lokken. Inderdaad, mijn vrouw en dochter (die beslist niet onder de indruk waren van de gewone Dot) waren behoorlijk ingenomen met de Echo Dot met klok, en mijn 8-jarige vroeg onmiddellijk of de met LED uitgeruste Dot in haar kamer mocht.

Knoppen en interfaces

De Echo Dot met klok heeft dezelfde knoppen als de standaard Echo Dot, inclusief volume omhoog / omlaag, microfoon dempen en “actie” -knoppen bovenop de luidspreker. Hoewel de volume- en microfoondempingsknoppen voor zich spreken, doet de “actie” -knop verschillende dingen, zoals Alexa wakker maken, alarmen dempen en (indien 25 seconden ingedrukt) de luidspreker resetten.

echo stip met klok top knoppen

Net als bij zijn voorganger heeft de nieuwe Echo Dot met klok een “tik om te snoozen” -functie waarmee je op de bovenkant van de luidspreker kunt tikken om een ​​alarm te snoozen, perfect om wat meer slaap te krijgen zonder met Alexa te hoeven praten. Ooit exclusief voor de Echo Dot met klok, werkt de functie “tik om te snoozen” nu ook op de vierde generatie Echo Dot.

De achterkant van de Echo Dot met klok wordt geleverd met identieke interfaces als de nieuwe Echo Dot, inclusief een 3,5 mm audio-aansluiting voor het aansluiten van een bedrade luidspreker (u kunt ook een Bluetooth-luidspreker aansluiten), evenals een tonvormige voedingspoort om verbinding te maken het 5-voet AC-snoer. Die stroomkabel eindigt in een stevige voeding van 15 watt die (helaas en irritant) groot genoeg is om stopcontacten in de buurt te blokkeren.

Opstelling

Voor meer informatie over het verbinden van de Echo Dot met Clock met uw draadloze thuisnetwerk, bekijk mijn recensie van de standaard Echo Dot. De korte versie is dat het instellen van de Echo Dot met klok een pijnloos proces is, vooral als het vooraf is geconfigureerd met je Amazon-account (een optie die je kunt selecteren tijdens het bestellen van de luidspreker).

echo dot met klok achterzijde

Als de Echo Dot met klok al is ingesteld met uw account, hoeft u deze alleen maar aan te sluiten en de mobiele Alexa-app te openen; wanneer u dat doet, zou een banner “Echo Dot can be set up” moeten verschijnen. Tik erop en de Alexa-app leidt je door het proces van het toevoegen van de Echo Dot met klok aan je wifi-thuisnetwerk. Als de Dot met klok niet is geconfigureerd met uw account, of als u nieuw bent bij Alexa in het algemeen, kunt u eenvoudig op de Alexa-app tikken om het proces te starten. Hoe dan ook, je zou de Dot with Clock binnen enkele minuten moeten hebben.

Led scherm

Functioneel gezien werkt het display van de nieuwe Echo Dot met klok identiek aan dat van zijn voorganger. In rust geeft het LED-display de tijd weer, in 12- of 24-uurs formaat. Als je Alexa vraagt ​​naar het weer, toont het display je de huidige temperatuur of knippert het volumeniveau wanneer je op de volumeknoppen drukt. Het display kan je ook laten zien hoeveel tijd er nog over is als je Alexa om een ​​timer vraagt. Ten slotte kunt u de LED’s volledig uitschakelen als u dat wilt, hoewel ik niet zeker weet waarom u dat zou willen.

echo punt met klok temp

En … dat is het zo’n beetje, hoewel het blijkt dat het hebben van een Echo Dot met een geïntegreerde klok gemakkelijk de premie van $ 10 waard is ten opzichte van de standaard Dot, waardoor je de moeite bespaart om te vragen “Alexa, hoe laat is het?” opnieuw en opnieuw.

Spraakopdrachten, slimme huisbediening en audio

Naast de ingebouwde LED-klok beschikt de Echo Dot met klok over precies dezelfde functies, functionaliteit en geluidskwaliteit als de standaard, vierde generatie Echo Dot, en dat is vooral een goede zaak. Lees verder voor een samenvatting van wat de door Alexa aangedreven Dot met klok kan doen, of je kunt (opnieuw) mijn recensie van de reguliere Echo Dot bekijken voor een meer diepgaande blik.

Net als bij de niet-geklokte Dot, wordt de Dot with Clock geleverd met Alexa aan boord, een spraakzame, vriendelijke en intuïtieve digitale assistent die nooit moe wordt van het lezen van koppen, u herinneren aan gebeurtenissen, het uitdelen van weerberichten, het instellen van timers en het beantwoorden van uw meest mysterieuze vragen (hoewel met alle Google-zoekopdrachten tot hun beschikking, is Google’s lijn van door Google Assistant aangedreven slimme luidsprekers moeilijker te stoppen). Alexa is ook compatibel met meer dan 100.000 slimme apparaten, en haar meerstaps “routines” maken het gemakkelijk om meerdere slimme gadgets te bedienen met één enkele opdracht. Er is ook Alexa Guard, waarmee Alexa je kan waarschuwen als ze gebroken glas, brandalarmen of andere verdachte geluiden hoort.

Naast het beantwoorden van uw vragen en het bedienen van uw slimme huisgadgets, kunt u met de Echo Dot met klok communiceren met andere Echo-luidsprekers in uw huis met behulp van de “drop-in” -functie, of u kunt zelfs aankondigingen doen op al uw Echo-luidsprekers tegelijk. Alexa on the Echo Dot with Clock kan ook gratis naar telefoonnummers in de VS, Canada of Mexico bellen.

De audiokwaliteit op zowel de Echo Dot als de Echo Dot met klok zet een marginale stap voorwaarts in vergelijking met het meh-geluid van vorige generaties. Beide versies van de vernieuwde Dot zijn uitgerust met een enkele front-firing 1,6-inch driver, en in mijn luistertests (u kunt meer details lezen in mijn review van de standaard Echo Dot), klonk de nieuwe Dot en Dot met Clock schoner en voller dan de luidsprekers van de laatste generatie, die in mijn oren dunner en overdreven dreunend klonken. Dat gezegd hebbende, de geluidskwaliteit van de nieuwste Echo Dot met klok is niet enorm verbeterd ten opzichte van het origineel.

Moet je upgraden?

Geen twijfel, de vernieuwde Echo Dot met klok ziet er radicaal anders uit dan zijn voorganger, en met zijn prominente maar smaakvolle LED-display, deze nieuwe klok-uitgeruste Dot verhoogt de ante wat het uiterlijk betreft.

Maar moet je je oude Echo Dot met klok weggooien voor de nieuwe? Tenzij je smacht naar het nieuwe bolvormige ontwerp, is dat niet echt nodig. Functioneel zijn zowel de originele als de opnieuw ontworpen Echo Dot met klok identiek, en de audioverbeteringen zijn zo subtiel dat je ze misschien niet eens merkt als je de Pepsi-uitdaging niet aangaat.

Helaas staan ​​koopjesjagers die op zoek zijn naar een Echo Dot van de laatste generatie met klok voor goedkoop, voor een uitdaging. Terwijl de standaard Echo Dot van de laatste generatie met een flinke korting te koop is, wordt de originele Echo Dot met ClockRemove niet-productlink momenteel op Amazon verkocht voor slechts $ 6 minder dan het nieuwere model, en het is opgeknapt om op te starten. Natuurlijk kan de oudere Echo Dot met klok rond de feestdagen weer verschijnen met een diepe prijsverlaging, maar voor nu kun je net zo goed een paar dollar meer ophoesten voor de nieuwere versie.

0 Shares:
You May Also Like