De meerkleurige Kasa Smart Light Strip KL420L5 biedt veel smarts

Kasa Smart Light Strip KL420L5

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Betaalbaar geprijsdGloeit in meerdere kleuren tegelijkGestroomlijnde app biedt tal van plannings- en automatiseringsoptiesWerkt met Alexa, Google Assistant en Samsung SmartThings

nadelen

Kan niet meerdere lichtstrips aan elkaar rijgen Kan afgeknipte delen niet hergebruiken Werkt niet met HomeKit

Ons oordeel

Deze mid-range, meerkleurige lichtstrip is eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en wordt geleverd met een groot aantal plannings- en automatiseringsfuncties dankzij de slanke Kasa Smart-app.

Prijs bij beoordeling

$ 39,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 35,99 ($ ​​2,19 / voet)

Free

Duurzaam, betaalbaar en gebruiksvriendelijk, de Kasa Smart Light Strip KL420L5 is een geweldige manier om kleurspatten toe te voegen aan je huis. De KL420L5 kan in meerdere kleuren tegelijk gloeien en heeft een stevig ontwerp, eenvoudige installatie en Wi-Fi-connectiviteit, wat betekent dat er geen hub nodig is. Ondertussen biedt de Kasa Smart-app een groot aantal functies voor planning, groepering en automatisering, samen met de mogelijkheid om uw eigen geanimeerde lichtscènes te maken.

De KL420L5 van $ 40 heeft echter zijn nadelen, waaronder het onvermogen om meerdere strips aan elkaar te rijgen of afgeknipte delen opnieuw te gebruiken. En hoewel het werkt met Alexa, Google Assistant en Samsung SmartThings, is de KL420LE niet compatibel met het HomeKit-platform van Apple. Voor die functies moet je overstappen op iets duurders, zoals de HomeKit-compatibele Philips Hue Lightstrip Plus.

Configuratie

Net als veel andere LED-lichtstrips, komt de 16,4-voet Kasa Smart Light Strip KL420LE (we noemen het vanaf nu gewoon de KL420) op een haspel die in een plastic zak is gewikkeld. Door de KL420 af te spoelen, voelt de 3 mm dikke strip solide, eersteklas aan dankzij de polyurethaancoating, die IPX4-bescherming biedt tegen opspattend water vanuit elke richting (ideaal voor gebruik onder een kast in de buurt van een gootsteen, maar niet buitenshuis). Overigens mist de meer betaalbare Kasa Smart Light Strip KL400LE (die we ook hebben beoordeeld) de polyurethaancoating van de KL420 en voelt daardoor goedkoper aan.

Kasa Smart Light Strip KL420L5 coating

Ben Patterson/Gieterij

Naast de lichtstrip zelf, bevat de doos een controller met één knop ter grootte van een handpalm die via een delicate vierpins-interface op de strip wordt aangesloten. Ook inbegrepen is een dikke muurwrat, hoewel, zoals we zo zullen zien, de haakse plug het omvangrijke ontwerp goedmaakt.

De LED’s op de KL420-lichtstrip kunnen tot 16 miljoen kleuren schijnen, en in tegenstelling tot de step-down KL400, kan de KL420 in meerdere kleuren tegelijk gloeien. De strip heeft inderdaad 50 afzonderlijke kleurzones, hoewel het aantal zones zal krimpen als je ervoor kiest om de strip op maat te knippen.

TP-Link zegt dat de KL420 ongeveer 550 lumen kan uitstralen, wat (niet verrassend) niet helder genoeg is om een ​​kamer te verlichten. Dat gezegd hebbende, de strip zou een aanrecht in de keuken kunnen verlichten, of genoeg kleur op een muur kunnen spatten om trappen op een trap te verlichten.

De KL420 maakt verbinding met wifi-netwerken, waardoor hij geen hub nodig heeft. De strip is alleen compatibel met de 2,4 GHz wifi-band, maar dat is gebruikelijk voor slimme lampen (en andere slimme apparaten met wifi).

Installatie

Het opzetten van de Kasa Smart Light Strip KL420 zou een vertrouwd proces moeten zijn voor iedereen die al eerder met LED-lichtstrips te maken heeft gehad. De strip heeft een peel-and-stick achterkant; je trekt gewoon de dunne plastic laag eraf en drukt de plakkerige kant op het oppervlak waar je de lichtstrip wilt hebben (idealiter eerst het oppervlak schoonmaken).

Zoals de meeste slimme lichtstrips, kan de 16,4 meter lange KL420 op maat worden gesneden, maar u moet de strip op een van de verschillende aangewezen snijpunten afsnijden. Die snijgebieden (zoek gewoon naar vier korte gouden strepen) liggen ongeveer tien centimeter uit elkaar, dus je moet dienovereenkomstig plannen. Als u ergens anders op de strip knipt, loopt u het risico deze te beschadigen.

Kasa Smart Light Strip KL420L5 snijden

Ben Patterson/Gieterij

Hoewel de KL420 kan worden gesneden, kunnen de afgeknipte stukken niet opnieuw worden bevestigd of hergebruikt. Met sommige duurdere slimme lichtstrips, zoals de nieuwste versie van de Philips Hue Lightstrip Plus, kun je gesneden segmenten opnieuw bevestigen, maar voor $ 100 voor zes voet is de Hue-lichtstrip aanzienlijk duurder.

Een ander probleem om te overwegen is dat u niet meerdere KL420-lichtstrips aan elkaar kunt bevestigen, en Kasa biedt geen uitbreidingsset voor de strip. Dat gezegd hebbende, kunt u twee of meer Kasa-lichtstrips groeperen met de Kasa-app; daar straks meer over.

Ik heb ervoor gekozen om mijn testeenheid op de achterkant van een slaapkamerkast te installeren, waarbij de strip langs de achterkant en zijkanten loopt. Het kan een lastige opgave zijn om de KL420 (of een andere LED-lichtstrip) in een rechte hoek te laten navigeren, aangezien u de LED’s niet wilt krimpen. Kasa van haar kant stelt voor om de strook in de vorm van een klaverblad te draaien; dit werkte voor mij, maar het maakt de strip ook vatbaar voor geleidelijk afpellen van het oppervlak waaraan het is bevestigd. Een zorgvuldige reiniging van het oppervlak en het aanbrengen van lichtstrips zijn de sleutelwoorden in een dergelijk rechthoekig scenario.

Kasa Smart Light Strip KL420LE klaver

Ben Patterson/Gieterij

Vervolgens bevestig je het connectoruiteinde van de lichtstrip aan de controllerkabel (merk op dat een losse verbinding hier de lichtstrip donker maakt); de controller wordt geleverd met een paar dubbelzijdige peel-and-stick-pads om hem op een nabijgelegen oppervlak te bevestigen. Vervolgens steek je de voedingskabel in de bovenkant van de controller en steek je de voeding in een stopcontact; tussen de controller en de stroomkabels, heb je ongeveer 40 inch speling tussen de lichtstrip en een stopcontact.

Zoals ik eerder al zei, is de voeding van de KL420 een dikke muurwrat, maar dankzij de haakse stekker kon ik hem aansluiten op een stopcontact direct boven een andere grote muurwrat.

Kasa Smart Light Strip KL420L5 voeding

Ben Patterson/Gieterij

Zodra de lichtstrip is ingeschakeld, kunt u deze verbinden met wifi met behulp van de Kasa Smart-app. Hiervoor moet u uw telefoon verbinden met het draadloze privénetwerk van de KL420 vanaf de Wi-Fi-instellingen van uw apparaat; zodra dat is gebeurd, keert u terug naar de app, kiest u uw thuisnetwerk en voert u uw inloggegevens in. Dat is een behoorlijk aantal hoepels om doorheen te springen, maar het proces werkte bij de eerste poging voor mij. Met de app kun je de lichtstrip een naam geven en als je de strip zelf nog niet hebt geïnstalleerd, leidt de app je zelfs door de stappen.

Functies en functionaliteit

Zoals ik eerder al zei, kun je met de Kasa Smart-app meerdere Kasa-lichtstrips groeperen – en in feite kun je praktisch alle Kasa-smartapparaten groeperen, inclusief slimme lampen, beveiligingscamera’s, slimme stekkers, enzovoort. Ik heb de KL420 gegroepeerd met Kasa’s KL400-lichtstrip, die beide in mijn slaapkamer zijn geïnstalleerd. Ik kon de groep in- en uitschakelen en de kleur, helderheid en effecten van de gegroepeerde strips wijzigen. Dat gezegd hebbende, ik kon de groep niet op een schema zetten, en ik kon de groep ook niet opnemen in Kasa Smart-scènes. Maar zoals ik zo meteen zal beschrijven, kun je een enkele Kasa Smart-scène maken met meerdere Kasa Smart-producten en vervolgens een scène in een schema zetten.

Om de KL420 zelfstandig te bedienen, navigeer je naar een multi-tabscherm in de Kasa Smart app. Als u bijvoorbeeld op het tabblad Power tikt, ziet u een grote, vriendelijk ogende aan / uit-knop, terwijl het tabblad Helderheid een ronde schuifregelaar voor helderheid biedt en het tabblad Kleur een groot kleurenwiel heeft. Onder die drie tabbladen bevinden zich nog drie tabbladen; een voor de verschillende kleureffecten van de strip, een andere voor planning en een derde die het stroomverbruik van de strip laat zien. Al die tabbladen kunnen in het begin verwarrend zijn, maar uiteindelijk zul je het onder de knie krijgen.

Kasa-app

Ben Patterson/Gieterij

Boven aan het scherm bevinden zich vijf kleine bubbels die als voorinstellingen dienen; tik op een, en het zal de momenteel geselecteerde kleur en helderheid opslaan, en tik er vervolgens nogmaals op om die kleur- en helderheidsinstellingen te activeren. Als u op een bubbel tikt en deze vasthoudt, wordt de voorinstelling gewist, zodat u opnieuw kunt beginnen. Dit kwintet van vooraf ingestelde bubbels is een van de beste functies van de Kasa Smart-app.

U kunt de KL420 op een dag- of weekschema zetten via het tabblad Schema. Er zijn geen schema’s voor “wakker worden” of “gaan slapen”, en er is ook geen vakantiemodus, maar de app biedt wel triggers voor “zonsopgang” en “zonsondergang”. Nog beter, je hebt toegang tot de bovengenoemde vooraf ingestelde knoppen vanuit de planningstool.

Op het tabblad Effecten kun je een van de meer dan een dozijn geanimeerde lichteffecten toepassen, van “Aurora” en “Bubbling Cauldron” tot “Regenboog” en “Valentines”. Als je wilt, kun je je eigen geanimeerde of statische effecten maken met aangepaste kleuren en snelheden – en ja, de strip zal inderdaad in meerdere kleuren tegelijk gloeien en pulseren. Het tabblad effecten biedt ook 10 basiskleurstalen, evenals de vijf vooraf ingestelde bubbels.

Kasa Smart Light Strip KL420L5 op dressoir

Ben Patterson/Gieterij

Naast het toevoegen van de KL420 aan een groep, kun je hem ook toevoegen aan een “Scène”, die kan worden geactiveerd door een slimme actie in de Kasa-app. Dus (zoals ik al eerder zei) hoewel je een Kasa-lichtgroep niet in een schema kunt zetten, zou je verschillende Kasa-apparaten, waaronder de KL420 en andere lampen, aan een scène kunnen toevoegen en die scène dan in een schema kunnen zetten. U kunt bijvoorbeeld een scène maken die een paar KL420-strips instelt op een bepaald lichteffect of een bepaalde voorinstelling, en die scène vervolgens elke dag om 17.00 uur laten activeren. Scènes kunnen ook worden geactiveerd door andere gebeurtenissen, zoals een druk op een knop op een Kasa-schakelaar, een bewegingswaarschuwing van een Kasa-beveiligingscamera of een timer voor automatisch uitschakelen.

Ten slotte geeft het tabblad Verbruik aan hoeveel stroom de KL420 dagelijks, wekelijks of maandelijks verbruikt, en ook hoeveel energie u hebt bespaard in vergelijking met een standaardlamp van 60 watt. Het scherm Verbruik vertelt u echter niet veel dat u aan energiekosten hebt bespaard, en het kan ook niet voorspellen hoeveel het gaat kosten om de strip gedurende een bepaalde periode van stroom te voorzien.

Smart home-integraties

De Kasa Smart Light Strip KL420L5 werkt met Alexa, Google Assistant en Samsung SmartThings, en het was geen probleem om de strip in die ecosystemen in gebruik te nemen. Zodra je de KL420 hebt ingesteld met Alexa of Google Assistant, kun je hem bedienen met spraakopdrachten, zoals “Alexa, zet de lichtstrip op groen”, en hem ook in routines gebruiken.

Het is ook vermeldenswaard dat alle scènes die u in de Kasa Smart-app maakt, onmiddellijk worden herkend door zowel Alexa als Google Assistant, wat betekent dat u scènes met de KL420 in Alexa- en Assistant-routines kunt plaatsen en ze kunt activeren met spraakopdrachten.

Aan de negatieve kant werkt de KL420 niet met het HomeKit-platform van Apple, net als de duurdere Philips Hue Lightstrip Plus.

Waar het op neerkomt:

Als je wat kleurrijke lichtstrips aan je huis wilt toevoegen en je bent niet geïnvesteerd in het Hue- of HomeKit-ecosysteem, dan is de Kasa Smart Light Strip KL420L5 een goede keuze. Het is betaalbaar geprijsd, het werkt met Alexa, Google Assistant en SmartThings, het is eenvoudig in te stellen en de Kasa-app biedt tal van plannings- en automatiseringsopties. Als je de meerkleurige mogelijkheden van de KL420 niet nodig hebt, kun je altijd overstappen op de goedkopere, eenkleurige KL400, die de polyurethaancoating van de KL420 mist, maar verder gelijkwaardig is qua ontwerp en functies.

0 Shares:
You May Also Like