De MagniFi 2-soundbar van Polk Audio heeft een eigen 3D-audio-engine

polk audio magnifi 2

Polk Audio heeft besloten om de meeslepende Dolby Atmos- en DTS:X-geluidsformaten voor zijn nieuwste soundbar over te slaan en in plaats daarvan te kiezen voor een nieuw 3D-audioschema dat “overweldigend” surroundgeluid kan leveren vanuit een 2.1-kanaalsconfiguratie, zegt de audiofabrikant.

De MagniFi 2-soundbar, die volgende maand wordt verzonden voor $ 499, heeft een array met zes drivers, waaronder twee ovale mid-bass-drivers en een tweeter voor elk linker- en rechterkanaal, samen met een draadloze subwoofer voor laagfrequente effecten.

Hoewel een 2.1-kanaalsconfiguratie misschien een beetje chintzy klinkt voor een soundbar van $ 500, zegt Polk Audio dat de gepatenteerde SDA (Stereo Dimensional Array) audioverwerking in combinatie met de nieuwe 3D-audiomodus de MagniFi 2-soundbar in staat stelt het equivalent van 4.1-kanaals te leveren geluid – dat wil zeggen, linksvoor, rechtsvoor, surround links, surround rechts en lage frequentiekanalen, samen met een “fantoom” middenkanaal, “overtuigende” hoogte-effecten en minimale overspraak (audio bedoeld voor één kanaal dat lekt in een andere).

Natuurlijk hebben zowel Dolby als DTS hun eigen audioverwerkingstechnieken voor het plagen van surround- en hoogte-effecten van soundbars met 3.1- en 2.1-configuraties, waaronder Dolby Surround met Dolby’s hoogtevirtualisatietechnologie en de indrukwekkende Virtual:X-geluidsmodus van DTS.

Maar Polk Audio stelt dat zijn eigen SDA- en 3D-audiotechnologie de MagniFi 2 tot de “meest meeslepende en indrukwekkend klinkende soundbar maakt die we voor deze prijs hebben gehoord”. Horen is natuurlijk geloven, en we zullen je laten weten wat we denken als we zelf hebben geluisterd.

polk audio magnifi 2 hdmi-ingangen

Wat de ingangen betreft, heeft de MagniFi 2 drie HDMI 2.0-ingangen (goed voor 4K HDR-doorvoer), een HDMI-ARC-poort (helaas geen eARC-ondersteuning, wat betekent dat je op de drie HDMI-ingangen moet vertrouwen voor verliesvrije Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio-geluid), en een optische (Toslink) poort.

De soundbar wordt ook geleverd met EQ-presets voor films, muziek en sport, samen met een nachtmodus voor ‘s avonds laat luisteren en handmatige instellingen voor spraakaudio en bas. De Wi-Fi-enabled MagniFi 2 ondersteunt ook Chromecast-audiostreaming en Bluetooth.

We zullen een volledige recensie van de Polk Audio MagniFi 2 hebben zodra we quality time doorbrengen met een recensie-eenheid.

0 Shares:
You May Also Like