De magnetische houder is handig. Het prijskaartje? Niet zo veel

myq camera primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudig in te stellen en eenvoudig te gebruiken Magnetische basis maakt hem op maat gemaakt voor montage in de garage Goede algehele videokwaliteit Integreert goed met andere myQ-apparatuur

nadelen

Duur voor de geleverde functiesetGeen opnamefuncties tenzij u betaalt voor een abonnementHet beheer van stopcontacten kan lastig zijn in een garageomgeving

Ons oordeel

Deze videocamera integreert mooi met het myQ-ecosysteem, maar de hoge kosten en het gebrek aan gratis videoweergave maken het een dure optie.

De Chamberlain Group, die de merken Chamberlain en LiftMaster bezit, evenals de myQ smart home-productlijn, heeft zijn garagedeuropener van de bovenste plank uitgebreid met een andere essentiële “slimme garage”: een Wi-Fi-camera die integreert met het myQ-ecosysteem.

Conceptueel werkt het apparaat ongeveer zoals elke andere wifi-beveiligingscamera. Monteer de camera en richt hem op wat u wilt bewaken, koppel hem aan uw netwerk (zowel 2,4- als 5GHz-netwerken worden ondersteund) en maak verbinding met de camera via de myQ-app. U hoeft geen myQ slimme garagedeurcontroller te hebben geïnstalleerd (en de myQ-camera heeft helemaal geen interactie met de myQ-controller); maar als je dat doet, verschijnt je camerafeed direct boven je garagedeurbedieningen in de app. Het is een handige manier om in één keer toegang te krijgen tot alles wat er in de minst uitnodigende kamer van uw huis gebeurt.

myq cam-app 2

De camera, die de naam LiftMaster draagt, lijkt, in tegenstelling tot alle andere myQ-apparatuur, die het Chamberlain-servicemerk draagt, veel op elke standaard beveiligingscamera. Het wordt geleverd op een dunne, draaibare standaard, maar is uitgerust met een paar garagevriendelijke functies. Het bedrijf zegt dat het is ontworpen met zwaardere garage-omgevingen in gedachten, met een bedrijfstemperatuurbereik van -4 tot 122 graden Fahrenheit.

Nog beter, het heeft een magnetische basis die het perfect maakt voor montage aan de onderkant van uw garagedeuropener zonder gereedschap. Als je besluit hem te monteren (niets beperkt je tot de garage), worden schroeven en muurankers meegeleverd. Houd er echter rekening mee dat de camera niet weerbestendig is en dus niet geschikt is voor gebruik buitenshuis.

De camera werkt ook met het Key by Amazon-systeem en de app, die in dit geval Amazon-bezorgers in staat zouden stellen om uw garage te openen en uw Amazon-pakketten veilig binnen te plaatsen. Die service is echter niet overal beschikbaar (u kunt dit hier controleren door uw postcode op te geven).

De camera presteert goed, met een beeld van 140 graden dat alle drie mijn garagedeuren kon vastleggen vanuit een uitkijkpunt onder een van de openers. Het meest voor de hand liggende gebruik van de camera – en hoe ik hem heb gebruikt – is gewoon om visueel te verifiëren dat geen van de deuren open is gelaten. Het is ook een mooie back-up die je helpt te bevestigen dat er geen indringers – menselijk of anderszins – onuitgenodigd zijn binnengedrongen.

De videokwaliteit is solide (bij 1080p) en bevat een handige tijdstempel in de linkerbovenhoek. Nachtzicht is standaard automatisch en biedt een helder genoeg beeld om verre hoeken in het donker te onderscheiden, hoewel ik met andere camera’s heb gewerkt die een betere helderheid bieden. Tweerichtingsaudio is ook inbegrepen, maar ik ontdekte dat de microfoon de neiging heeft om een ​​behoorlijke hoeveelheid achtergrondgeluid vast te leggen.

myq camera geïnstalleerd 2

De camera kan worden geconfigureerd om te waarschuwen bij bewegingsdetectie, maar houd er rekening mee dat dit standaard is uitgeschakeld. Wanneer u het echter inschakelt, bereid u dan voor op een aanval van pushmeldingen en/of e-mails, afhankelijk van uw configuratie. Gewoon uw garagedeur openen, naar buiten gaan en weer binnenkomen, kan een reeks van maximaal 10 pushmeldingen achter elkaar genereren, soms om de paar seconden. Het kan nogal een overbelasting zijn, maar aan de positieve kant, je zult in ieder geval geen waarschuwingen missen.

Een overweging waar u mogelijk over moet nadenken, is hoe u de camera van stroom moet voorzien. Als je de camera op dezelfde garagedeuropener monteert als een myQ-controller, zul je snel zien dat je geen vrije stopcontacten meer hebt, aangezien de ene zal worden gebruikt voor de myQ-controller en de andere voor de garagedeuropener zelf . De LiftMaster Smart Camera gebruikt een eenvoudige USB-kabel en een A/C-adapter (meegeleverd) voor stroom, dus je hebt er een derde stopcontact voor nodig; plan dienovereenkomstig en neem een ​​stopcontactverlenger mee om een ​​extra struikelblok op de ladder te voorkomen.

Er is één grote, flagrante misser met de LiftMaster Smart Garage Camera, en dat is het totale gebrek aan opname- of afspeelmogelijkheden (lokaal of anderszins), tenzij je betaalt voor een abonnement op cloudopslag. Je kunt live, gestreamde video bekijken en single-frame grabs vastleggen zonder extra te betalen, maar er wordt absoluut niets bewaard voor latere beoordeling, tenzij je een extra $ 3 per maand of $ 30 per jaar (voor 7 dagen afspelen) of $ 10 per maand verdient of $ 100/jaar (voor 30 dagen afspelen). Dat is een grote vraag bovenop een camera die al $ 150 kost, wat hem al ruim boven de prijsklasse van vergelijkbare alternatieven plaatst.

De Ring Indoor Cam kost bijvoorbeeld $ 60, en terwijl Ring’s cloudopslagserviceplan ongeveer hetzelfde kost, dekt de laag van $ 10 per maand een onbeperkt aantal Ring-camera’s. En als je een Ring Alarm-systeem hebt, is die vergoeding inclusief professionele bewaking van het beveiligingssysteem. Je krijgt echter niet die coole magnetische basis met Ring’s camera, of compatibiliteit met het Key by Amazon-programma.

Om zeker te zijn, de LiftMaster Smart Garage Camera is eenvoudig, biedt solide videokwaliteit en integreert mooi met andere myQ-producten, maar tenzij je een hardcore liefhebber bent van de LiftMasterverse, zal het prijskaartje en het ontbreken van enig niveau van gratis video-opslag waarschijnlijk een dealbreaker zijn.

0 Shares:
You May Also Like