De limiet van 10 dagen verlengen om terug te gaan naar uw vorige versie van Windows

Zoals we allemaal weten na Upgrade uw Windows 10-pc naar de nieuwste Windows 10 versie 20H2, Er is een tijdsbestek van 10 dagen om de huidige Windows 10 te verwijderen en terug te gaan naar de vorige versie. Dat betekent dat u met deze respijtperiode van 10 dagen kunt beslissen of de huidige versie werkt zoals verwacht en compatibel is met al uw geïnstalleerde applicaties. Of als u merkt dat het installeren van de nieuwe Windows-versie het probleem veroorzaakt, heeft u een kans om terug te draaien.

Dat betekent dat er na 10 dagen geen optie is om terug te draaien omdat het systeem automatisch de vorige versiebestanden automatisch verwijdert (of tenzij u de windows.old ) waardoor de optie in herstel is verdwenen. In dit bericht kwamen we door een aanpassing om de limiet van 10 dagen te verlengen om terug te gaan naar je vorige versie van Windows.

Wijzig het aantal dagen om de Windows 10-upgrade te verwijderen

Vanaf Windows 10 versie 20H2 (update oktober 2020) voegt Microsoft nieuwe opdrachtopties toe aan zijn Deployment Image Servicing and Management (DISM)-tool om de tijd te verlengen waarmee u een upgrade kunt verwijderen nadat deze is geïnstalleerd. Voer hier de onderstaande stappen uit om het aantal dagen te wijzigen om de Windows 10-upgrade te verwijderen.

Open eerst de opdrachtprompt als beheerder en voer vervolgens de opdracht uit:

DISM /Online /Get-OSUninstallWindow

Die laat zien hoeveel dagen er nog zijn om terug te draaien naar de vorige versie.

Typ nu commando DISM /Online /Set-OSUninstallWindow /Value:30 en druk op de enter-toets om het aantal dagen in te stellen voordat de vorige installatie wordt verwijderd.

Dat is alles nu u met succes de periode ( 30 dagen ) hebt verlengd om een ​​Windows 10-upgrade te verwijderen. Om hetzelfde type commando te controleren en te bevestigen: DISM /Online /Get-OSUninstallWindow

Nu binnen 30 dagen wanneer u denkt dat de nieuwe Windows 10-versie niet geschikt voor u is of als u een probleem krijgt, kunt u de optie Ga terug naar de vorige versie gebruiken via instellingen -> update en beveiliging -> herstel -> ga terug naar de vorige versie om verwijder windows 10 en keer terug naar de update van Windows 10 oktober 2020.

Opmerking: zorg ervoor dat u Storage Sense niet gebruikt om de installatiebestanden te verwijderen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like