De langverwachte shuffle-knop van Netflix komt dit jaar uit

netflix app

Kun je niet beslissen wat je wilt kijken op Netflix? Als dat zo is, heads-up: de streaminggigant lijkt klaar om een ​​functie uit te rollen die iets voor jou zal uitkiezen.

Netflix-executives kondigden de lang doordringende functie aan, waarmee Netflix-gebruikers “het browsen helemaal kunnen overslaan, op één knop kunnen klikken en we zullen een titel voor ze kiezen om meteen te spelen”, tijdens de driemaandelijkse inkomstenoproep van het bedrijf op dinsdag, volgens Variety . Reed Hastings, co-CEO van Netflix, verwees gekscherend naar de nog steeds naamloze functie als de “Ik heb geluk”-knop.

De shuffle-functie van Netflix heeft de afgelopen maanden vele malen de dekking verbroken, in een of andere vorm. Op een gegeven moment was het een shuffle-functie die een willekeurige aflevering van een favoriete tv-serie afspeelde, terwijl het op andere momenten een “Speel iets”-optie was in de navigatiebalk. Meer recentelijk is de functie opgedoken als een “Shuffle Play” -knop op het startscherm van de aangesloten tv-app.

Details over de aankomende shuffle-functie van Netflix zijn nog steeds vaag, maar in eerdere tests was de Shuffle Play-functie niet helemaal willekeurig. In eerdere iteraties van de functie zou de shuffle-knop een show of een film kiezen met input voor de geroemde aanbevelingsengine van Netflix, meldde Variety vorig jaar. Met andere woorden, als u op ‘shuffle’ drukt, wordt er misschien een video weergegeven die u anders op het startscherm van Netflix zou zien verschijnen.

Toch kan een shuffle-optie helpen bij het oplossen van de gevreesde vrijdagavondverlamming die optreedt wanneer het tijd is om te beslissen wat je op Netflix gaat kijken. Persoonlijk vrees ik het vooruitzicht om voor de Netflix-interface te gaan zitten en rij na rij door te klikken met video’s van ‘Supernatural TV Shows’, ‘Hidden Gems for You’ en ‘Futuristic Sci-Fi Movies’, die er allemaal frustrerend bekend uitzien .

Het doen van de Netflix-shuffle is ook een terugkeer naar de dagen van plonzen voor de tv, de afstandsbediening oppakken en rondklikken om te zien wat er aan de hand is. Shuffle-knoppen en zogenaamde ‘lineaire tv’-aanbiedingen vertegenwoordigen inderdaad een merkwaardige afwijzing van (of misschien slechts een alternatief voor) de on-demand-revolutie die voor het eerst begon in de jaren tachtig.

Zoek in ieder geval naar de Shuffle Play-knop (of hoe deze ook heet) die in de nabije toekomst in je favoriete Netflix-app zal verschijnen.

0 Shares:
You May Also Like