De lang geruchte Sonos-koptelefoon is zojuist een stap dichter bij de realiteit gekomen

Sonos

Er gaat een gestage drumbeat van geruchten dat Sonos de hoofdtelefoonmarkt in de gaten houdt, en nu lijkt de fabrikant van thuisaudio nog dichter bij de release van zijn eerste headset na een belangrijke overname.

Protocol meldt dat Sonos onlangs T2 Software heeft gekocht, een Bluetooth-audio-startup die doordrenkt is van LE Audio, de nieuwste Bluetooth-standaard. T2 Software bundelde volgens Protocol afgelopen november de krachten met Sonos, maar de overname komt nu pas aan het licht. Sonos bevestigde de overname.

De LE Audio-standaard, die begin 2020 voor het eerst werd onthuld door de Bluetooth SIG, beschikt over de nieuwe LC3 (afkorting van Low Complexity Communications) audiocodec, die een verbetering van de audiokwaliteit biedt ten opzichte van SBC (de huidige standaard Bluetooth-codec) bij gebruik van de dezelfde hoeveelheid bandbreedte.

De LC3-codec kan ook dezelfde audiokwaliteit bieden als SBC met slechts de helft van het vermogen (denk aan een betere levensduur van de batterij), terwijl de multi-stream-mogelijkheden meerdere streams tussen Bluetooth-audioapparaten mogelijk maken.

Zoals Protocol opmerkt, was Bose, een van de eerste klanten van T2 Software, een van de grootste hoofdtelefoonfabrikanten ter wereld. Dus als Sonos zijn eerste hoofdtelefoon echt aan het voorbereiden is, is het logisch dat het bedrijf de Bluetooth-expertise van T2 voor zichzelf wil hebben.

Een vertegenwoordiger van Sonos, die om commentaar werd gevraagd, heeft de volgende verklaring aan TechHive afgegeven:

Het gerommel van Sonos-koptelefoons begon in 2019 na een Bloomberg News-rapport, terwijl een Sonos-patent met hoofdtelefoonontwerpen en mogelijke functies het jaar daarop verscheen.

Slechts een paar maanden geleden hoorden we dat Sonos RHA Technologies had overgenomen, een bekend maar financieel in moeilijkheden verkerend Brits technologiebedrijf dat (volgens TechHive’s zustersite Tech Advisor) werkte aan een high-end ruisonderdrukkende hoofdtelefoon.

Nagesynchroniseerde Atlas, RHA’s prototype voor de headset had een “vierkant-achtig en licht gebogen” ontwerp met hoge resolutie Bluetooth-codec-ondersteuning, “krakende” actieve ruisonderdrukking en ruimtelijke audiofunctionaliteit.

Met een mogelijk ontwerp en nu Bluetooth-ondersteuning die een hogere geluidskwaliteit en een langere levensduur van de batterij mogelijk maakt, lijkt het erop dat Sonos zo dicht bij het debuut van zijn eerste hoofdtelefoon komt. Maar wordt 2022 het grote jaar? Blijf kijken.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like