De laatste prijsstijgingen van Netflix zijn moeilijker

Netflix just hiked its prices again

Netflix sloop nog een prijsstijging door voor wat (voor velen) een driedaags weekend in de VS was, maar deze voelt anders, met zowel de duurste als de goedkoopste plannen die eye-opening mijlpalen bereiken.

Om te beginnen is Netflix’ niet-HD, single-screen Basic-abonnement eindelijk (in alle opzichten) de dubbelcijferige club binnengegaan en stijgt van $ 8,99 naar $ 9,99 – laten we het gewoon $ 10 noemen – per maand.

Ondertussen is het Premium-abonnement van Netflix, dat vier gelijktijdige videostreams met een UHD-resolutie biedt, nu maar liefst $ 20 per maand, een prijsstijging van $ 2 per maand. (Officieel is het nu $ 19,99 per maand, maar we ronden die cent vanaf nu naar boven af.)

Voor een klein perspectief, bedenk dat in september 2017 (de maand vóór de eerste prijsverhoging), de Premium-laag van Netflix slechts $ 12 per maand kostte. Dat is een stijging van 66,6 procent in iets meer dan vier jaar.

De nieuwe prijzen (inclusief Netflix’ Standard-abonnement, dat met $ 1,50 naar $ 15,50 per maand gaat) worden onmiddellijk van kracht voor nieuwe kijkers, terwijl de uitrol geleidelijker zal zijn voor bestaande abonnees.

De abonnementstarieven van Netflix sluipen al een tijdje omhoog, met de meest recente stijgingen in de VS die terugkwamen in oktober 2020. Destijds ging het Premium-tarief omhoog naar $ 18 per maand (van $ 16), terwijl het Standard-abonnement steeg naar $ 15 per maand (vanaf $ 14). Vóór de aankondiging van vrijdag had het basisplan geen prijsverhoging meer gezien sinds oktober 2017, toen het met $ 8 per maand omhoog ging.

Tot vrijdag lag het Premium-abonnement van Netflix nog steeds onder het niveau van $ 20 per maand, waar het – voor mij althans – onder de radar bleef. Nu voert mijn familie echter pittige gesprekken over de vraag of Netflix het nog steeds waard is.

De realiteit is dat voor velen van ons natuurlijk is dat Netflix stilletjes in ons leven is ingegraven en op de een of andere manier net zo onmisbaar is geworden als elektriciteit en gas. Dus de echte vraag wordt: welke streamingdiensten zijn wegwerpbaar gezien de laatste prijsstijging van Netflix?

Amazon Prime-video? Geen favoriet, maar Prime bevat wel gratis verzending en er komt een nieuw seizoen van, dus we houden het. Misschien Disney+ annuleren? De blik van afschuw op het gezicht van mijn negenjarige bracht de kibosh op die suggestie. HBO Max heeft het echter niet gehaald (we zijn klaar, en het teleurstellende zal de laatste Warner Bros.-foto zijn die op dezelfde dag in de bioscoop en op de dienst debuteert), terwijl ESPN+ de haak zal krijgen zodra de Australian Open zit erop.

Ik vermoed dat onze familie niet de enige is die hun streamingbudgetten nader bekijkt na deze nieuwste Netflix-prijsstijging, en hoewel Netflix misschien blijft vasthouden, vraag ik me af hoeveel “niet-essentiële” streamingdiensten er zullen worden de deining.

Op zoek naar tips voor het beheren van het budget dat u opzij zet voor het streamen van entertainment? U vindt enkele goede tips in onze kolom Vertrouwelijk met Snoerafsnijder.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like