De kleine C6 indoor beveiligingscamera van EZVIZ krijgt 5GHz wifi-ondersteuning

EZVIZ C6 indoor security camera

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Over het algemeen uitstekende bewegingsdetectie Uitstekende videokwaliteit De app is vrij eenvoudig om mee te werken

nadelen

Trage reactie op PTZ-commando’s Kan niet-menselijke beweging niet volgenBiedt weinig waarde ten opzichte van het oudere, meer betaalbare model

Ons oordeel

Deze incrementele update van de EZVIZ C6W werkt goed en voegt 5GHz W-Fi-ondersteuning toe, maar het legt de lat niet echt hoger in vergelijking met zijn goedkopere voorganger.

Prijs bij beoordeling

$ 129,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 129,99

Free

De EZVIZ C6 is over het algemeen een kwaliteitsspel: de resolutie van 2K (2560 x 1440) biedt uitzonderlijke helderheid, vooral voor een pan-tilt-zoomcamera. De meeste andere functies in de mix zijn bekend bij de bestaande EZVIZ-lijn, waaronder solide bewegingsdetectie, infrarood nachtzicht en de optie om op te nemen op een ingebouwde microSD-kaart of de cloud.

Voordat we ingaan op de details, moet u er rekening mee houden dat de EZVIZ C6 in twee varianten wordt geleverd, die beide kunnen worden gefactureerd (althans op Amazon) als de “EZVIZ 4MP”. De hier geteste EZVIZ C6 heeft een geheel witte behuizing. De oudere EZVIZ C6W, die $ 40 goedkoper is, heeft een tweekleurig, zwart-wit ontwerp. De C6W mist ook enkele van de functies van de C6, waaronder ondersteuning voor 5GHz Wi-Fi, die een grotere draadloze bandbreedte biedt ten koste van het bereik. Afgezien van de dual-band wifi-ondersteuning van de C6 en de ontwerpaanpassingen, kan het moeilijk zijn om substantiële verschillen tussen de twee camera’s te vinden.

Opstelling

Net als bij de C6W is de bedrade C6 alleen ontworpen voor gebruik binnenshuis. De cam wordt geleverd met een lange USB-kabel en AC-adapter, samen met bevestigingsmateriaal dat installatie aan een plafond mogelijk maakt. De camera kan 360 graden horizontaal en 75 graden verticaal draaien, maar kan niet verder dan het horizontale vlak kantelen. Dat betekent dat je niet naar beneden kunt pannen als je het apparaat rechtop op een boekenplank hebt staan, dus zorg ervoor dat je de plaatsing dienovereenkomstig plant.

De installatie is snel en pijnloos, waarbij u een QR-code op het apparaat moet scannen voordat u door de stappen wordt geleid om de camera over te zetten naar uw wifi-netwerk, opnieuw op de 2,4 GHz- of 5 GHz-band.

Functies en functionaliteit

Na het bekijken van meerdere EZVIZ-producten, ken ik de EZVIZ-app redelijk goed en vond ik het eenvoudig om de PTZ-functies handmatig te bedienen, clips op aanvraag op te nemen, de tweerichtingsaudiofunctie te gebruiken en opnamen af ​​te spelen die de camera had gemaakt. Er is hier een milde leercurve, maar de app voelt op dit moment beter aan dan de meeste.

EZVIZ C6 pan- en tiltfuncties

Christopher Null/IDG

Als er een storing is met de camera, is het dat de PTZ-besturing te traag is. Vaker wel dan niet, probeerde ik de camera een paar graden te draaien, en nadat er een paar seconden niets was gebeurd, probeerde ik het opnieuw, alleen voor de camera om uiteindelijk op beide verzoeken te reageren, waarbij ik voorbijging aan het punt waarop ik probeerde scherp te stellen . De camera heeft een automatische volgfunctie die een persoon in het frame volgt, maar alleen een mensvormig figuur; het volgt niet automatisch andere soorten bewegingen, inclusief huisdieren. Deze functie werkt ook alleen bij de hoogste resolutie-instelling.

Over het algemeen vond ik de camera goed werken, hoewel hij soms video opnam als er geen beweging was. Toch is het beter om niets op te nemen dan iets belangrijks te missen. Instellingen voor bewegingsgevoeligheid en detectiezone zijn beschikbaar, maar je vindt ze alleen in de algemene modus “detectie van beeldverandering”.

Een functie die MIA op de camera was, was een beloofd Starlight-nachtzichtsysteem in kleur. Het apparaat heeft een solide zwart-wit infraroodmodus, maar ik heb geen Starlight-opties gevonden en het apparaat heeft tijdens een testweek nooit een kleurenvideo buiten kantooruren opgenomen. Aan de andere kant waren de beelden die gedurende de dag werden vastgelegd haarscherp, helder en nauwkeurig, met vloeiende bewegingen.

EZVIZ C6 nachtzicht

Christopher Null/IDG

Lokale en cloudopslag

Als het gaat om het opslaan van video, valt het apparaat in lijn met andere EZVIZ-producten, inclusief de mogelijkheid om rechtstreeks op te nemen op een ingebouwde microSD-kaart of in de cloud. De CloudPlay-service van EZVIZ biedt een prijs voor één camera van zeven dagen clipopslag voor $ 6 per maand of $ 60 per jaar, terwijl een videogeschiedenis van 30 dagen $ 11 per maand / $ 110 per jaar oplevert. Een driedaags abonnement voor $ 40 per jaar is ook beschikbaar. Met meerdere camera’s (maximaal vier) zijn de tarieven voor zeven dagen clipopslag $9 per maand/$90 per jaar of 30 dagen opslag voor $16 per maand/$160 per jaar. Bij het apparaat wordt een proefperiode van zeven dagen meegeleverd.

Waar het op neerkomt:

De waardepropositie van de C6 blijft echter lastig. Voor $ 130 biedt de C6 slechts een absoluut minimum aan nieuwe functies, namelijk 5GHz Wi-Fi-ondersteuning, in vergelijking met de oudere, meer betaalbare C6W. Het wordt zelfs geleverd met dezelfde resolutie en de meeste van dezelfde bewegingsdetectiefuncties. Hoewel het aantoonbaar een beetje aantrekkelijker is dan zijn tweekleurige voorganger, verdient dat alleen de toeslag van $ 40 niet.

0 Shares:
You May Also Like