De kabelnetwerken dagen je gewoon uit om je tv-bundel te dumpen

cordcutting resized

Eerder deze week leverde Hulu slecht nieuws aan zijn live tv-abonnees: de service krijgt op 18 december een prijsverhoging van $ 10 per maand, waardoor de kosten voor Hulu’s grote bundel streaming tv-kanalen op $ 65 per maand komen.

Het is de derde grote prijsstijging voor een live-tv-service dit jaar, en het brengt Hulu in lijn met YouTube TV en FuboTV, die beide in de zomer $ 65 per maand begonnen in rekening te brengen.

Hoe triest het ook is, we zouden niet verbaasd moeten zijn. Als er nog enige twijfel bestond over hoe de betaal-tv-industrie zou reageren op het doorsnijden van kabels, maakt deze laatste prijsstijging het eindspel duidelijk: er zal geen spil zijn in de richting van flexibele pakketten, lagere prijzen of de mythische à-la-carte-kabeltelevisiedienst. De heersende strategie is nu een van de verschroeide aarde, met routinematige prijsverhogingen die worden opgelegd aan een krimpend aantal abonnees voor betaaltelevisie.

Dat betekent niet per se dat teruggaan naar de kabel een betere optie is, maar het betekent wel dat snoersnijders grotere offers moeten brengen om geld te besparen, hetzij door kanalen op te geven die ze zouden willen hebben, hetzij door dure bundels helemaal te laten vallen.

Het betaal-tv-pad niet ingeslagen

Nog maar een paar weken geleden dacht ik dat de industrie misschien een andere weg insloeg. T-Mobile had een nieuwe streamingdienst aangekondigd, TVision genaamd, die een grote opschudding beloofde in de verpakking van betaaltelevisiezenders.

In plaats van één grote bundel bood T-Mobile twee afzonderlijke pakketten aan: een service van $ 10 per maand genaamd TVision Vibe omvatte alleen algemene entertainmentkanalen, terwijl een apart pakket genaamd TVision Live nieuws-, sport- en lokale kanalen zou bieden vanaf $ 40 per maand. Hoewel het geen à-la-carte-tv was, leek TVision een teken dat tv-netwerken na jaren van gestage abonneeverlies aan het opwarmen waren voor flexibelere bundels.

Maar het blijkt dat de enige die het idee omarmde T-Mobile was.

Onmiddellijk na de lancering van TVision begonnen tv-netwerken te klagen dat de koerier hen had misleid om betere bundels aan te bieden. Bronnen bij Discovery en ViacomCBS vertelden Matthew Keys dat ze nooit op de hoogte waren van het Live-pakket van $ 40 per maand van T-Mobile, dat geen kanalen als HGTV en Nickelodeon omvat. Een bron bij NBCUniversal zei dat het bedrijf niet op de hoogte was van de Vibe-bundel van $ 10 per maand van T-Mobile, die geen lokale NBC-kanalen heeft. In alle gevallen zeiden de netwerken dat hun kanalen moeten worden opgenomen in TVision-pakketten, wat natuurlijk de hele propositie zou verpesten.

Of T-Mobile zal instemmen is onduidelijk – het bedrijf is van mening dat het geen enkele van zijn vervoersovereenkomsten schendt – maar het hele geschil legt bloot hoe tv-netwerken een slash-and-burn-benadering van betaaltelevisieverpakkingen hebben omarmd. Zelfs de kleinste hint van flexibiliteit is genoeg om ze woedend te maken.

De reden hiervoor is simpel: mediagiganten zoals ViacomCBS, Disney, NBCUniversal en WarnerMedia zijn betaaltelevisie gaan zien als een verloren zaak. Van de ongeveer 25 miljoen huishoudens die de afgelopen vijf jaar de betaal-tv-bundels hebben opgegeven, komen de meesten niet terug, omdat ze zich hebben gevestigd in de weiden van zelfstandige diensten zoals Netflix en Amazon Prime. In plaats van te proberen de bundel nieuw leven in te blazen, zullen tv-netwerken alle winst die ze kunnen uitknijpen gebruiken om de overgang naar hun eigen zelfstandige diensten, waaronder Disney+, HBO Max, Peacock en CBS All Access, te vergemakkelijken.

Hulu + Live TV prijsstijgingen: wat nu?

Vanwege deze strategie is de realiteit dat u geen gemakkelijke manier zult vinden om de prijsstijgingen van Hulu goed te maken:

Het “Plus”-pakket van AT&T TV Now is goedkoper dan Hulu voor $ 55 per maand, maar het heeft niet zoveel sport- of entertainmentkanalen. Sling TV kan een stuk goedkoper zijn voor $ 30 per maand, maar alleen als je geen lokale zenders nodig hebt (of ze kunt toevoegen met een antenne). Het kan ook snel duurder worden door de combinatie van basispakketten en add-ons. Philo is een geweldige optie van $ 20 per maand voor bepaalde entertainmentkanalen, maar het is een niet-starter voor lokale kanalen, nieuws en sport. Vidgo biedt een lappendeken van nieuws-, sport- en entertainmentkanalen vanaf $ 40 per maand, maar mist nog steeds veel populaire kanalen en bevat geen DVR-service. Locast.org biedt lokale kanalen in meer dan twee dozijn Amerikaanse markten voor slechts $ 5 per maand, maar het grootste deel van de VS kan het nog steeds niet krijgen. Spectrum-klanten kunnen kijken naar TV Choice, dat lokale zenders en 10 à-la-cartekabelzenders aanbiedt voor $ 25 per maand (plus een tv-tarief van $ 9 per maand), maar slechts een deel van de Spectrum-kanalen is op deze manier beschikbaar. Spectrum biedt dit ook niet aan huidige kabel-tv-klanten. Als je de kabel- of satelliet-tv-service al hebt gedumpt, heb je misschien geluk met het sluiten van een comeback-deal, maar je moet oppassen voor verborgen vergoedingen, apparatuurkosten of contracten die de prijs kunnen opdrijven.

Dit alles brengt ons bij de nucleaire optie om tv-bundels helemaal te verlaten. Tussen Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Disney+, CBS All Access, Apple TV+, ESPN+ en de on-demand versie van Hulu zou je een vrijwel eindeloze hoeveelheid films en tv-programma’s hebben om naar te kijken. En hoewel ik zou adviseren om niet tegelijkertijd op al deze diensten te abonneren, zou dit nog steeds minder dan een abonnement van $ 65 per maand op Hulu + Live TV, YouTube TV of FuboTV kosten.

Natuurlijk hebben die zelfstandige services niet alles wat je zou krijgen met kabel. De meeste live sportevenementen zijn nog niet gemigreerd naar diensten zoals ESPN+ en Peacock, en hoewel er veel manieren zijn om het nieuws te bekijken zonder een grote bundel, zijn kabelzenders zoals CNN, MSNBC en Fox News er niet bij. Tv-netwerken wedden dat genoeg mensen die kanalen zullen missen om te voorkomen dat abonnementen op betaal-tv te snel dalen, waardoor ze tijd winnen voor een sierlijke landing in een toekomst die direct op de consument is gericht.

Ze dagen je met andere woorden uit om een ​​zet te doen. Ben je genoeg van weer een prijsstijging om eindelijk te verklaren dat genoeg genoeg is? Of accepteert u het gewoon, zoals zoveel klanten hebben gedaan in de geschiedenis van kabeltelevisie? Met elke nieuwe prijsstijging wordt het duidelijker dat ze op het laatste rekenen.

0 Shares:
You May Also Like